Reklam

İlklere imza attı

Türkiye’nin halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiğinde ifade ettiği “alışılmışın dışında bir Cumhurbaşkanı olacağım” sözünü hayata geçirdi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında attığı adımlarla Türk siyasetine yön veren Erdoğan, yurt içi ve yurt dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerle de Güçlü Türkiye imajına katkı sağladı

İlklere imza attı

Türkiye’nin halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiğinde ifade ettiği “alışılmışın dışında bir Cumhurbaşkanı olacağım” sözünü hayata geçirdi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında attığı adımlarla Türk siyasetine yön veren Erdoğan, yurt içi ve yurt dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerle de Güçlü Türkiye imajına katkı sağladı

İlklere imza attı
28 Ağustos 2017 - 08:38

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007'deki anayasa değişikliğinin ardından, Türkiye'nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos 2014'te göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçilirken kullandığı "Ben çalışan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım, alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım" ifadesini, üç yıllık görev süresinde hayata geçirdi. Erdoğan, göreve geldiği üç yıl içinde birçok yurt içi ve yurt dışı ziyarette bulundu. 28 Ağustos 2014-10 Ağustos 2017 tarihleri arasında en çok Avrupa ülkelerini ziyaret eden Erdoğan, 15 Avrupa ülkesini 20 kez ziyaret edip temaslarda bulundu. Erdoğan, aynı süre içinde İngiltere, Letonya, Estonya, Ukrayna, Slovenya, Slovakya, Romanya, Arnavutluk, Hırvatistan, Polonya, Belarus ve Bosna-Hersek'e birer kez, Almanya'ya iki, Fransa ve Belçika'ya ise üçer kez gitti.

5 ABD ZİYARETİ

ABD'ye bir kez 2014, üç kez 2016 ve bir kez de bu yıl giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika kıtasında Kolombiya, Küba, Meksika, Şili, Peru ve Ekvador'u da ziyaret etti. Resmi ziyaretleri kapsamında üç yıl içinde dört kez Rusya'ya, üç kez de Çin'e giden Erdoğan, 2015'te de İran'a konuk oldu. Erdoğan, Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu ülkelerine de çok sayıda ziyarette bulundu. Suudi Arabistan'a beş kez giden Erdoğan, Katar'a dört, Kuveyt'e üç, Bahreyn ve Ürdün'e ise birer kez gitti. Erdoğan, Afrika'da ise Cezayir, Etiyopya, Cibuti, Somali, Senegal, Fildişi, Gana, Nijerya, Gine, Uganda, Kenya, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar ile Ekvador Ginesi'ni ziyaret etti. KKTC ve Azerbaycan'a da üçer kez giden Erdoğan, Afganistan, Kazakistan, Özbekistan, Endonezya, Japonya ve Hindistan'a birer kez, Türkmenistan'a iki, Pakistan'a ise üç ziyarette bulundu.

39 kez muhtarları Külliye'de ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılında vatandaşlarla hemen hemen her fırsatta bir araya geldi. Erdoğan, sivil toplum kuruluşları, meslek grupları, akademisyenler, şehit aileleri, gaziler ve muhtarları "milletin evi" olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Erdoğan bu buluşmalar kapsamında muhtarlarla da belirli aralıklarla Külliye'de bir araya geldi. Her toplantıda farklı illerden muhtarların katıldığı ve 39 kez gerçekleşen toplantılarda Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirme ve istişarelerde bulundu.

Erdoğan, Filistin lideriyle görüşecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacağı belirtildi. Açıklamada, ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde Türkiye ile dost ve kardeş Filistin arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca Filistinliler arası uzlaşı ve barış sürecinin canlandırılması konuları üzerinde durulmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Abbas-Erdoğan görüşmesi bugün gerçekleşecek.

65 kent gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıllık görev süresinde yurt içi ziyaretlere de ağırlık verdi. Erdoğan, yurt içinde en çok Antalya, Rize, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Kocaeli, Konya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa'yı ziyaret etti. Erdoğan, 65 kente 147 ziyaret gerçekleştirdi.
Erdoğan, 10 Şubat-15 Nisan arasındaki 65 günlük süreçte ise ziyaret ettiği illerde vatandaşlara, anayasa değişiklik paketini anlattı.
MKYK'ya genç başkan talimatı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında parti yönetimine talimat verdi. Erdoğan, halen süren ilçe kongrelerinde gençlik kollarından genç isimlerin ilçe başkanı yapılmasını istedi. Partinin yaptırdığı anketlerde, gençlerden yeterli destek gelmemesinin bu kararda etkili olduğu yorumu yapılıyor. Önceki gün yapılan MKYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kongrelerle ilgili, "Partimiz yeniden yapılanırken, gençler ve kadınlara öncelik vermeliyiz.
Onları parti yönetiminde daha fazla görevlendirmek gerekir. İlçe başkanlarını belirlerken, gençlik kollarından isimleri başkan yapın. İl yönetimlerine de gençlik ve kadın kollarından yöneticiler getirin" mesajı verdiği öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum