Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre; bugün için Marmara, Ege ve bazı bölgeleri kapsayan sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. İzmir’de yerel kuvvetli sağanak ve fırtına riski öne çıkıyor.
İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada İzmir için sarı kodlu uyarı verildi. Bakanlık, bulunarak kentte yaşayan vatandaşları olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
SARI KODLU UYARI
İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 10 Ocak 2026 Cumartesi günü (yarın) Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve batı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi.
İZMİR’DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Açıklamaya göre İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
OLASI RİSKLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLUN
Bakanlığın açıklamasında kuvvetli rüzgar ve yağışla birlikte ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
İZDENİZ’DEN AÇIKLAMA
İZDENİZ, İzmirlileri fırtınada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Yolcu gemisi ve arabalı vapur seferlerinin iptal edilebileceği yönünde bir açıklama yayımlandı.
İZDENİZ’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iptal duyurularının web sitesi, sosyal medya hesapları ve sms yoluyla paylaşılacağı bilgisi yer aldı.
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Sayın Yolcularımız,
10 Ocak 2026 öğleden sonra ilimizi tekrar etkisi altına alacak güneybatı yönlü sert rüzgarlar nedeni ile olumsuz hava ve deniz koşulları beklenmektedir.
Seferlerimizde anlık gecikmeler ve sefer iptalleri olabilir.
Kaynak: İzgazete

Yorumlar
Kalan Karakter: