Reklam

KALEYE AK PARTİ NEŞTERİ

Yıllardır Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapılmaması nedeniyle atıl duruma gelen tarihi bölge Kadifekale’yi AK Parti markaja aldı.

KALEYE AK PARTİ NEŞTERİ

Yıllardır Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapılmaması nedeniyle atıl duruma gelen tarihi bölge Kadifekale’yi AK Parti markaja aldı.

KALEYE AK PARTİ NEŞTERİ
14 Kasım 2018 - 09:39

AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin de 16 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Gazetem İzmir İmtiyaz Salih Erkek’in sosyal medya hesabında yaptığı Kadifekale’nin geliştirilmesine yönelik paylaşımdan dolayı destek verip bilgi almak amacıyla ziyaret etti.
İzmir’in tarihi bölgesi olan Kadifekale’nin geliştirilmesi için çalışmalar başlatacaklarını söyleyen Mısırlı’ya bölge hakkında bilgi veren ve sorunların yerinde incelenmesi gerektiğini ifade eden Salih Erkek, “Bizi ziyarete gelmeniz adına teşekkür ediyorum. Bu gerçek bir duyarlılıktır artık tükendik. 16 yıldan bu yana derneğin başkanlığını yapıyorum. Bütün yük benim üstümde diyebilirim. Bu anlamda ‘yeter artık’ dedik. İzmirli işadamları ve İzmir’i yönetenler ellerini taşın altına koysunlar istiyoruz. Sizde gerçekten bir duyarlılık göstererek ziyaretimize geldiniz. Sizinle beraber Kadifekale’ye çıkıp bir inceleme yapıp projelerinizi gündeme getirirseniz çok mutlu oluruz. Şuan bölgemize günde yüzlerce turist çıkıyor orada takı tasarım standları var ama Büyükşehir Belediye Başkanı olacak Aziz Kocaoğlu’nun orada tuvaletleri bile kapatmış durumda. Bu anlamda da orada birlikte inceleme yapmanızı istiyoruz. İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, Dünya Şampiyonumuz Eryetiş Kurtaral, Mali Müşavir Ersin Soykan, İsmail Bedir, Sema Dinç, Pelin Uğur, Cesur Tabar, Mustafa Kara, Seyfettin Dağ, Nusret Sevinç, Yusuf Erkek, İbrahim Kılınç, Faris Batu, Şehmus Alptekin ve Serkan Çetin gibi isimlerden oluşan yönetim kurulumuzla birlikte Kadifekale halkıyla birlikte olduk ve orada çok büyük işler yaptık. Bu bölgede hep beraber büyük projelerle birlikte çalışmalar yapalım istiyorum. Zaten orada yapacağımız inceleme sonrasında da sizde o bölgeyi oldukça iyi anlayacaksınız” dedi.

HABERE AİT FOTO GALERİYİ AÇMAK İÇİN TIKLAYINIZ


“BAKANLIKLA ORTAK ÇALIŞMA YAPILABİLİR”
Ardından konuşma yapan AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı ise kentin merkezinde bulunan bir tarihi bölge için Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma yapılarak geliştirilebileceğini söyleyerek, “Öncelikle yöremizin bir tarihinin haklarını koruyor olmanızdan dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak İzmir’in 30 ilçesi ve büyükşehir de dahil bir çok proje üretiyoruz. Bununla ilgili bizim Tarihi Kemeraltı ile ilgili bir projemiz var. Özellikle sizin de başkanlığını yaptığınız Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin yaptığı başarılı çalışmaları da takdir ediyoruz. Tarihi sahiplenmek adına yaptığınız çalışmalara yerel yönetimlerin maalesef hiçbir adım atmadığını da görüyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde burada sosyalleşecek ve insanların gelir elde edecek olduğu her şeyi uzaklaştırdıkları gibi onların bir çatı altında toplanması için bile hiçbir katkı ve çaba sarf edilmemiş. Özellikle sizin de önerdiğiniz bir teleferiğin buraya yapılmamış olması, Kadıfekale yollarının da dar olmasından dolayı büyük handikaplar oluşuyor. Ancak bu teleferik projesi ve o yollarda bir takım düzenlemeler yapılarak hatta Turizm Bakanlığı ile de görüşülerek Kadifekale’den Agora’ya kadar tünel gibi çalışma da yapılabilir. Bunlar ilerleyen günlerde konuşulabilir ama biz o bölgenin biran önce turizme kazandırılması için büyük gayret sarf edeceğiz. Burada insanların sosyal amaçlı tarihini ve kültürünü yaşayacağı, belki de yurtdışındaki rehber ve turizm şirketlerinin buranın dokusunu ortaya koyacak bir çalışmayla gerek iç turizm gerekse dış turizmin bu bölgeyi önemseteceği bir çalışma içerisine gireceğiz” şeklinde konuştu.
BÖLGEDE İNCELEME YAPTILAR
Salih Erkek ile birlikte Kadifekale’ye çıkan Mısırlı, bölgede yaptığı inceleme sonrasında bol bol not alarak İl Başkanı Aydın Şengül’e sorunların tek tek aktarılacağını söyledi. Yapılan inceleme sonrasında İzmir’de ne kadar basiretsiz bir yönetim anlayışının hakim olduğunu da belirten Mısırlı, “Geçtiğimiz gün yaptığımız görüşme sonrasında yaptığımız incelemede bugün şunun kanaatine vardık. İzmir turizmi ne kadar baltalanmak isteniyorsa ancak bu kadar yapılabilir onu görmüş olduk. Tuvaletlerin kapalı olduğunu görmek, İnsanların dolaşım olarak herhangi bir yolunun olmaması, tamamen toprak zeminde yürünecek hale gelinmesi, orada insanların doğa şartlarında yalnız bırakılarak el sanatlarını çok ilkel metotlarla sergileniyor olması yerel yönetimin turizme bakışının ne kadar gerçeklikten uzak olduğunu gösterdi. Biz güçlü bir partinin temsilcileriyiz ve bugün AK Parti 16 yıllık iktidarında projeleriyle, kurumsal kimliğiyle ve söylemleriyle yapacağımız hizmetlerin mutlaka kalitesini her geçen gün arttırmaktadır. Bu yüzden tarihi Kemeraltı ile birleştirebileceğimiz, Kadifekale ve Agora’yı da dahil ederek bir üçgen içerisinde bir teleferik projesiyle buranın turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ve Kadifekale’yi inanıyorum ki cazibe merkezi haline getireceğiz. Yeni yol düzenlemesiyle, turistlerin çok rahat gidip gelebileceği belki de konaklayabileceği çok güzel bir proje yapmamız gerekiyor. İnanıyorum ki Kadifekale eskisi gibi kaderine terk edilmiş, belediyenin aklına geldikçe gidip hiçbir hizmet sunmadığı bir yapı olmaktan çıkartacağız. Gözümüzün önünde böyle bir turizm merkezi varken kentin değişik noktalarına bir sanat merkezi yapmaktansa buralara böyle bir projelerin yapılması ufkumuzu da daha çok açacaktır” dedi.
Ardından konuşan Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Gazetem İzmir İmtiyaz Salih Erkek ise, “Severiz sevmeyiz ama hayatımda her daim yiğidin hakkını yiğide veririm. Eski Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş’ın, Kadifekale’ye yaptığı katkıları unutmamak gerekir. 16 yıllık başkanlığımda derneğin giderleri 3 yıl boyunca Ticaret Odası tarafından sağlandı. O 3 yıldan sonra derneğin tüm masraflarını kendi bütçemden karşılıyorum. Burası köy derneği değil, şehir derneği değil. Kadifekale tamamen kamu derneğidir. İzmirlilerin derneğidir. İzmirli iş adamlarını, İzmir’i yönetenleri derneğimize katkı koymalarını, derneğimizi ilk günkü gibi tekrar her hafta şenlikler yapan, toplantılar yapan bir hale getirmek istiyoruz. Lakin maddi olanaksızlıklardan dolayı bunları yapamaz hale geldik. Gördüğünüz gibi Ticaret Odası ile birlikte Kadifekale surlarına diktiğimiz Türkiye’nin 2’nci büyük Türk Bayrağı burada dalgalanıyor. Buraya hep birlikte sahip çıkmamız için herkes elini taşın altına ki burası taş değil, tarihi bölgemizdir, maddi ve manevi katkıda bulunmalarını talep ediyorum. Yıllık giderlerinin yarısını İzmir’i yönetenler ve iş adamları karşılasın, geriye kalan masrafları kendi bütçemden karşılarım. Sayın Başkanım Kadifekale’yi gezdik, dolaştık. Gördüğünüz gibi çok eksiksiklikleri var. İstanbul’dan gelen misafirleri, yerli ve yabancı turistleri gözünüzle gördünüz. Burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir tarihi bölgemizdi. Bu hale kadar getirebildik. Lakin yine gözünüzle gördüğünüz gibi buranın tuvaletleri kapalı. Bu tamamen yüz kızartıcı bir olaydır. Kaleye çıkan yerli ve yabancı turistler ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar. Sokak hayvanları burada başı boş şekilde dolaşıyor ve bununla bile ilgilenen yok. Eminim ki; siz tarihi bölgemiz olan Kadifekale’ye katkı sağlıyacaksınız. Bir çağrım da çok değer verdiğim mevcut Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut Özgener ve yönetim kurulu ile meclis üyelerine. Tarihi bölgemize ve derneğimize sahip çıkınız. Son sözüm tarihine kültürüne sahip çıkmayan millet, millet olamaz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum