Reklam

Otele el bombasını ben attım

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik düzenlenen suikast girişiminin Muğla'daki duruşması, dört günlük aranın ardından yeniden başladı.

Otele el bombasını ben attım

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik düzenlenen suikast girişiminin Muğla'daki duruşması, dört günlük aranın ardından yeniden başladı.

Otele el bombasını ben attım
01 Mart 2017 - 09:27

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın dünkü duruşmasında Yüzbaşı İsmail Yiğit'in ifadesi alındı. Özel Kuvvetler timinde yer alan Yiğit , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele el bombasını kendisinin attığını itiraf etti. Darbeci Yüzbaşı, kaçtıkları sırada timdeki askerlere " Aranızda hizmet hareketinden olmayan var mı" diye soru sorduğunu iddia eden astsubay Zekeriye Kuzu'ya işitme testi yapılmasını istedi.

BİLİYORDUM

FETÖ'cü olmadığını iddia eden ve darbe gecesi Marmaris'e Cumhurbaşkanını almaya gittiklerini bildiğini söyleyen Yiğit " O gece otele el bombasını ben attım. Kimseye bir şey olmasın diye içeridekilere 'dışarı çıkın' diye bağırdım. Ondan sonra da taarruz tipi el bombası attım. Polislere zarar gelmesin diye üzerlerine kalkan oldum. Emri Şükrü Seymen'den aldım. Bizden Cumhurbaşkanı'nın sağ olarak alınmasını istedi" dedi. Bugüne kadar çok sayıda önemli operasyona katıldığını söyleyen Yiğit şöyle devam etti:
" FETÖ'cü olsam 10 yıl terör bölgesinde değil, daha rahat bölgelerde görev yapardım. Evim yok. FETÖ'cü olsam evim olurdu. İddianameye göre, kaçtığımız sırada 'İçimizde hizmet hareketinden olmayan var mı' diye sormuşum.
Bunu o kadar kişinin içinde sadece Zekeriya Kuzu mu duymuş?
Kendisi ifadesinde işitme sorunu olduğunu söylemişti. Buna rağmen sadece kendisi duymuş. Kuzu'ya işitme testi yapılsın. Zekeriya Kuzu bugüne kadar 57 FETÖ'cü isim verdi, 45'i serbest bırakıldı.
Biz çatışmaya gitmedik.
Eğer öyle olsaydı, bizim teçhizatımız polislerin teçhizatından daha iyiydi."

ZEKERİYA KUZU'YU ÖLÜM KORKUSU SARDI

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi önündeki zırhlı araçlara, Marmaris'te darbeciler tarafından şehit edilen polis memurları Cumhurbaşkanı koruması Mehmet Çetin ile Nedip Cengiz Eker'in isimleri yazıldı.

"Çiğli İmamı" olarak bilinen "Paşa" lakaplı Başçavuş Zekeriya Kuzu, "7 aydır ölüm korkusu yaşıyorum. Cezaevinde havalandırmaya dahi tek başıma çıkıyorum. Tehdit ediliyorum" dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma salonu ve etrafında bomba eğitimi almış Boomer isimli köpekler, gazeteciler dahil herkesin çantasını aradı.

Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı, "Cumhurbaşkanı'na suikast suçuna yardım etme" suçundan yargılanacak. Eski başyaver hem Muğla'da hem de Ankara'da hakim karşısına çıkacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum