Reklam

120 ENGELLİYE İŞ KAPISI

“Engel Değil, Destek Ol Projesi” Kişisel Gelişim, E-Ticaret ve Girişimcilik eğitimleri başlayacak

120 ENGELLİYE İŞ KAPISI

“Engel Değil, Destek Ol Projesi” Kişisel Gelişim, E-Ticaret ve Girişimcilik eğitimleri başlayacak

120 ENGELLİYE İŞ KAPISI
12 Aralık 2019 - 12:34

Gazetem İzmir- İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2019 yılı "Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları" Programı kapsamında Tüm Engelliler Federasyonu “Engel Değil, Destek Ol Projesi” hazırlandı.
18-40 yaş aralığında kadın ve erkek toplam 120 engelli bireye Engelli bireylerin Bilişim sistemleri hakkında bilgi edinebilmeleri, kişisel gelişim eğitimleri ve girişimcilik eğitim semineri düzenlenirken, konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Gültekin, “Bu projeyle birlikte engellilerin evden çıkmadan da üreterek, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, evde olmalarının ya da bir engelleri olmasının çalışmalarına ve üretmelerine engel olmadığı görülecektir” dedi.
Federasyon binasında kahvaltılı olarak düzenlenen basın toplantısına AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Anadolu Birliği Başkanı Koçali Al, Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Akkaş, Niğdeliler Federasyonu Başkanı Hasan Gallenkuş, Dernekler arası Yardımlaşma Federasyonu Başkanı Özgür Alkan, Kent Konseri Sivil Toplum Koordinatörü Ahmet Güral, Mardinliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Fevzi Bayram, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve İzmir’de görev yapan federasyon ve derneklerin yöneticileri de katıldı.

İlk olarak proje hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Gültekin, “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2019 yılı "Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları" Programı, kapsamında Tüm Engelliler Federasyonu olarak “Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik konu başlığında Engelli bireylerin Bilişim sistemleri hakkında bilgi edinebilmeleri, kişisel gelişim eğitimleri ve girişimcilik eğitim semineri projelendirilmiştir. 26.11.2019 tarihinde başlayan projemiz 17.09.2020 tarihinde son bulacaktır. Projemizin hedef kitlesini İzmir’de kendine ve ülkesine ekonomik katkı sağlamak amacı ile en az ortaokul mezunu,18 – 40 yaş aralığındaki kadın ve erkek 120 engelli bireyimiz oluşturmaktadır. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, STK'ların kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi amaçlar ile projeleri desteklemektedir. Projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından 26.11.2019 tarihinde uygulanmaya başlatılmıştır. Federasyonumuz, gelen ödenek ile eğitim salonu teçhizatları alımı, tanıtım görünürlülük, yayın faaliyetlerini oluşturmuştur. Projemizde engellilerimize e-ticaret, kişisel gelişim ve girişimcilik eğitim seminerleri planlanmıştır. Engellileri ekonomik bağımlılıktan kurtarma, kendilerini toplumun bir parçası olarak görmesi, kendine güven ve saygısını kazanması, onların çalışma hayatına kazandırılmasıyla mümkündür. Projemizde son zamanlarda hızla yaygınlaşan eticaret konusunda, engelli bireylerimizin önlerindeki engelleri kaldırarak, iş gücüne dâhil olmalarına, ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla 10 grup e-Ticaret, 10 grup Kişisel Gelişim ve 2 grup Girişimcilik Eğitimleri verilecektir.

Oluşturacağımız bir e-ticaret sitesi ile engelli bireylerimiz ürettikleri ürünlerini bu site aracılığıyla satışa sunulacaklardır. E-ticaret eğitimiyle ürünlerinin elektronik ticaret uygulamaları kullanarak internet üzerinden tüm Türkiye’ye satabilmeleri, pazar araştırması yapabilmelerini, güncel e-ticaret satış uygulamalarını tanıtmayı ve kullanım tekniklerini uygulamalar ile anlatmayı amaçlıyoruz. Ayrıca yeni pazarlara, potansiyel alıcılara ulaşmayı hedefleyen katılımcılarımızın rekabetin her geçen gün daha yoğun olduğu İnternet’te web sitesini, ürünlerini sosyal medya yönetim teknikleri ile öne çıkarabilecekleri bilgileri aktararak internet üzerindeki rekabet, pazarlama güçlerinin ve başarılarının arttırılmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Engellilerin evden çıkmadan da üreterek, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, evde olmalarının ya da bir engelleri olmasının çalışmalarına ve üretmelerine engel olmadığı görülecektir. Ayrıca alınan eğitimler neticesinde e ticaret üzerine çalışan firmalarda engelli kadrosundan yararlanarak çalışma imkânı bulunup istihdam edileceklerdir.

Engelliler ekonomik yönden bağımlı olmak yerine kendilerine hatta ailelerine yetebilecek bir gelir elde edebilecek ve kendilerini topluma ve ekonomiye katkı sağlayan bireyler olarak değerlendirebileceklerdir. İzmir’de sosyal risk altında yaşayan engellilerin iş hayatında girişim kapasitelerini geliştirmek, farkındalığını arttırmak, e-ticaret, Kişisel Gelişim ve Girişimcilik eğitimleriyle kendi ürettikleri ürünlerin tanıtımlarını yaparak satışlarını gerçekleştirecek ve istihdamları sağlamaktır.
Kursiyerlerimizin Uzaktan Eğitim ile alacağı Girişimcilik Eğitimiyle isterler ise kendi işletmelerini açıp devletimizin girişimcilere verdiği hibe ve teşviklerden de yararlanma imkânı bulacaklardır. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce onaylanan projemizde; koordinatör, eğitmenler, seminerlerdeki konuşmacılar ücretlerini alacaklar aynı zamanda eğitime katılacak olan kursiyerlere de cep harçlığı verilecektir” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ‘MIŞ’ GİBİ YAPMADIK”
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise, “Biz AK Parti olarak hiçbir zaman mış gibi yapmadık. Bunu en iyi engelli kardeşlerimiz bilir. Hayatın her alanındaki engelleri kaldırmak için, hayatın her alanında tam eşit olabilmek için kurulduğumuz günden bu güne çalışıyoruz. Kurulduğumuz gün engelleri hep beraber aşacağız dedik. Partimizin bu düşüncesi ile birlikte mecliste de engellilerle ilgili bir konu olduğunda tüm siyasi partiler ortak hareket edebiliyor. Hepimizin amacı bir, bu hayatı daha yaşanabilir ve engelsiz bir hale getirebilmek. Ben bu projeyi ilk duyduğumda da çok heyecanlanmıştım. Projeyi hazırlayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve İzmir’e çok faydasının olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Toplantı toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.