Reklam

Başkan Akif Yılmaz Akpınar'a sordu: "Araçlar bedelli mi çalıştı?"

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihale edilen "Karşıyaka Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi ve Engelli Bakımevi Yapım İşi" ihale şartnamesinde yer alan hususa aykırı olarak mı yapılıyor?

Başkan Akif Yılmaz Akpınar'a sordu: "Araçlar bedelli mi çalıştı?"

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihale edilen "Karşıyaka Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi ve Engelli Bakımevi Yapım İşi" ihale şartnamesinde yer alan hususa aykırı olarak mı yapılıyor?

Başkan Akif Yılmaz Akpınar'a sordu: "Araçlar bedelli mi çalıştı?"
01 Mart 2017 - 09:48

Gazetem İzmir - Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 08.09.2016 günü ihale edilen Karşıyaka Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi ve Engelli Bakımevi Yapım İşi 28.08.2016 günü 2.438.000,00 TL bedelle Uğraş İnş. Proje Sa. Ve Tic. Ltd. Şti adlı firmaya kalmıştı.

BELEDİYE ARACI ÜCRETLİ Mİ ÇALIŞTI?

İhale şartnamesinde kazı naklinin yüklenici firma tarafından yapılacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait moloz döküm sahasına dökeleceği hükmü yer almasına rağmen kazıda çıkan molozlar yüklenici firma kamyonları tarafından değil de Karşıyaka Belediyesi'ne ait kamyonla taşındığı görüldü.

BAŞKAN YILMAZ: KAMU MALINI KULLANDIRAMAZLAR

Konu hakkında gazetemize açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz Karşıyaka Belediyesi kamu malını yüklenici firmanın emrinde mi çalıştırılıyor, hukuk dışı bir durum söz konusu mu bunu Karşıyaka halkının bilmesi lazım dedi.

Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Hem duyarlı bir vatandaş hem de Karşıyaka halkının menfaatlerini göz önünde bulunduran bir siyasetçi olarak burada hukuk dışı bir konu olup olmadığı yönünde sessiz kalmadım. Resimlerde de görüldüğü üzere Karşıyaka Belediyesi'nin ihale ettiği Gündüz Çocuk Bakımevi ve Engelli Bakımevi inşaat alanından çıkartılan molozlar yüklenici firma tarafından taşınması gerekirken belediyeye ait kamyon ve belediyeye ait 2013 / 35 KB 28 plakalı kepçeyle yüklenici firma adına çalışma yaptılar.

FİRMA ÇALIŞANLARINDAN SAVUNMA: "YARDIM EDİYORLAR"

Yüklenici firma çalışanlarına çalışmalar hakkında bizzat ben belediye araçları burada ne yapıyor diye sordum. Çalışan personeller sorumu belediye yardım ediyor şeklinde cevapladı. Bu noktada, eğerki Karşıyaka Belediyesi tarafından ihale edilen ve bedeli karşılığında yapılan iş için kamuya ait olan bir aracı ve kepçeyi ücret karşılığında çalıştırdılarsa bilgi edinme kanunu gereğince kamuoyunun aydınlatılmasını, yapılan işle alakalı ücret karşılığı kesilen makbuzların yayınlanmasını talep ediyorum. Aksi bir durum söz konusu ise, bedeli karşılığında alınan işte bedelsiz bir şekilde kamuya ait araçlar çalıştırıldıysa ilgili savcıları göreve davet ediyor, bu konunun araştırılmasını talep ediyorum."

AVUKAT ŞEHMUS BEDİR: "EĞER ÖYLEYSE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN..."

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Şehmus Bedir olayın hukuki boyutu hakkında bilgi verdi. Bedir yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:

"Bahsi gecen iddiaların sübutu halinde Kamu İhale Kanununa uyarınca Kamu İhale Kurumunca ihalenin iptali gerekecektir. Ayrıca iddia edilen eylemleri gerçekleştirdiği ileri sürülen firma yetkilileri ve kamu görevlileri hakkında TCK'nın 236/2. maddesi uyarınca Edimin İfasına Fesat Karıştırma, 257. maddesi uyarınca Görevi Kötüye Kullanma veya herhangi bir menfaat temininin sübutu halinde ise TCK'nın 252. maddesi uyarınca rüşvet suçundan ceza soruşturmasına muhatap olmaları söz konusu olacaktır.

ERKEK'TEN AKPINAR'A ÇAĞRI: "KAMUOYUNU AYDINLATIN"

Konu hakkında görüşlerini beyan eden gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a çağrıda bulunarak kamuoyunu aydınlatmasını istedi. Kimseyi suçlama gibi bir niyetimiz yok, firma sahiplerinin hukuk dışı bir şey yapmış olacağını sanmıyorum ama yine de gerçek habercilik anlayışıyla tarafımıza gelen şikayeti değerlendirdik. Bu noktada sorumluluk Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a düşüyor. MHP İlçe Başkanının talep ettiği gibi bu molozları ücret karşılığında döken belediyenin makbuzlarını kamuoyuyla paylaşmasını istiyorum. Yayınlasınla gazetemizde ona da yer veririz. Ama vatandaşın bilgi edinme hakkına saygı duyulsun ve talep yerine getirilsin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum