Reklam

İzmir Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Fırsatları

İzmir Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Fırsatları

İzmir Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Fırsatları
29 Temmuz 2021 - 15:14

Ege’nin İncisi olarak bilinen İzmir, Türkiye’nin en modern şehirlerinden biridir. Hareketli gece hayatı ve birçok gezginin rotası olan turistik mekanlarıyla ilgi odağı olmayı başarır. Ülkemizin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Türkiye’de özellikle yaz turizminin gözde şehirlerinden biri olarak bilinir. İzmir’i yakından keşfetmek isteyen gezginler, yaz aylarını tercih edebilecekleri gibi yağışlardan etkilenmeden ve fazla sıcak havalara maruz kalmadan bahar aylarında da İzmir’e seyahat edebilirler. Peki, İzmir’e nasıl gidilir? İzmir uçak bileti fiyatları nedir? İzmir’in gezilmesi gereken en popüler lokasyonları hangileridir? İzmir’de ulaşım olanakları nasıldır? İşte, İzmir’e seyahat edeceklerin bilmesi gereken detaylar…

İzmir’e Nasıl Gidilir?
Hava yolu ulaşımında önemli bir konuma sahip olan İzmir’e, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından direkt uçuşlar düzenlenir. İstanbul’dan İzmir’e seyahat edecek olan gezginler, 1 saat 10 dakika gibi bir sürede uçak yolculuklarını tamamlamış olurlar. Ankara’dan İzmir’e yapılan direkt uçuşlar ise yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürmektedir.
İzmir’de hava yolu ulaşımı Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirilir. Şehir merkezinin 14 km güneyinde yer alan havalimanı, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen uçuşlar açısından oldukça yoğundur. Gaziemir ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı, gezginlerin şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlayabilmesi açısından da birçok seçenek sunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak isteyen gezginler, İZBAN ismiyle bilinen tren seferlerini, HAVAŞ otobüslerini ya da ESHOT olarak bilinen otobüs hatlarını kullanabilirler. Daha hızlı ve konforlu ulaşımı tercih eden seyahat tutkunları, taksi ya da araç kiralama gibi alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirebilirler.

İzmir’de Gezilmesi Gereken En Popüler Lokasyonlar


Doğası, tarihi güzellikleri ve sahiliyle görenleri kendine hayran bırakan İzmir’de, gezginlerin mutlaka görmesi gereken belli başlı lokasyonlar bulunur. İşte, Ege’nin İncisi’ni merak edenler için İzmir gezi rehberi

- Kordon: İzmir denildiği zaman akla ilk gelen adreslerden birisi de hiç şüphesiz Kordon’dur. Kordon boyu, şehri ziyaret eden gezginlerin büyük beğenisini kazanan adresler arasında yer alır. İzmir’i keşfe çıkan seyahat tutkunlarının favorisi olmayı başaran Kordon boyu, deniz kenarı boyunca uzanan caddelerde birçok kafe ve restorana ev sahipliği yapar. İzmir gezisinde dinlenip soluklanmak isteyen gezginler Kordon’u tercih edebilirler. Çimlere uzanarak Ege Denizi’nin keyfini çıkarmak isteyenler için burası eşsiz bir lokasyondur. Özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaret alan Kordon, İzmir’i İzmir yapan en güzel adreslerden biridir.

- Çeşme: İzmir’de deniz turizmi denildiği zaman akla ilk gelen adreslerden birisi Çeşme’dir. Ege Denizi kıyısında yer alan Çeşme, özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Renkli geceleri, hareketli plajları ve göz alıcı otelleriyle gezginlere harika bir tatil deneyimi sunan Çeşme, Türkiye’nin en önemli tatil bölgelerinden biridir. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme’ye yaklaşık 1 saat gibi bir sürede ulaşmak mümkün.

- Saat Kulesi: İzmir Konak Meydanı’nda yer alan Saat Kulesi, İzmir’in en önemli simgelerinden biridir. Mimari açıdan görenleri kendine hayran bırakmayı başaran kule, Sultan II. Abdülhamit Han zamanında inşa edilmiş olup, 25 metre uzunluğa sahiptir. Saat Kulesi, Fransız asıllı İzmirli mimar Raymond Charles Pere tarafından tasarlanmıştır. Kuledeki saati ise Alman İmparatoru II. Wilhelm’in hediye ettiği bilinir. İzmir’i keşfetmek isteyen gezginler, gezilerine Saat Kulesi ziyaretiyle başlayabilirler.

- Tarihi Kemeraltı Çarşısı: Alışveriş yapmayı seven gezginlerin, İzmir’de vazgeçilmezi olacak lokasyon Tarihi Kemeraltı Çarşısı’dır. Şehrin en önemli ticaret merkezi olmayı başaran çarşı, yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olmayı başarır. 5 km’lik bir uzunluğa sahip olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, dünyanın en büyük açık hava alışveriş alanı olarak bilinir. Çarşı içerisinde çok sayıda tarihi hamamlar, hanlar ve çeşmeler yer alır. Konak ilçesinde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir’i ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken adresler arasında yer alır.

İzmir’de Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?
Ülkemizin şehir içi ulaşımında en gelişmiş illerinden biri olmayı başaran İzmir’de birçok ulaşım seçeneği bulunur. Sıklıkla tercih edilen ulaşım yöntemlerinin başında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ESHOT otobüsleri yer alır. Şehrin birçok lokasyonuna ulaşım imkanı sunar. ESHOT otobüslerinden sonra İzmir’de en çok tercih edilen bir diğer ulaşım yöntemi ise İZBAN trenleridir. 41 farklı durağa sahip olan İzmir Banliyösü, hızlı ulaşıma önem veren gezginlerin vazgeçilmezidir. İzmir metrosu da 6 farklı hat ile hizmet vermektedir. Keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyen gezginler ise, şehrin birçok iline ulaşım imkanı sağlayan İzmir vapurlarını tercih edebilirler. Bunun yanı sıra dolmuş, otobüs ve taksiler de şehir içinde tercih edilen diğer ulaşım seçenekleri arasında yer alır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum