Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda aralarında TSK'dan ihraç edilen şüphelilerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli Ankara, Adana, Kütahya, Manisa ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 30 kişiden 20'si gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen biri yüzbaşı 11 askerin bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan diğer 9 şüphelinin ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan sağlık ve eğitim kurumlarında çalıştıkları öğrenildi.
Şüphelilerin FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütün toplantılarına katıldıkları öne sürülüyor.
Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
İzmir Merkezli 6 İlde FETÖ Operasyonu: 20 Gözaltı
Aralarında TSK'dan ihraç edilenlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
Yayınlanma :
19.10.2016 09:34
Güncelleme :
19.10.2016 09:34
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: