Reklam

Soyer'den muhtarlara EXPO sözü: Gerekirse projeyi iptal ederim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Botanik EXPO 2026’ın yapılacağı Yeşildere bölgesindeki 9 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Soyer'den muhtarlara EXPO sözü: Gerekirse projeyi iptal ederim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Botanik EXPO 2026’ın yapılacağı Yeşildere bölgesindeki 9 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Soyer'den muhtarlara EXPO sözü: Gerekirse projeyi iptal ederim
23 Haziran 2022 - 10:04

İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunçsoyer’in “müjde” olarak duyurduğu Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO) olarak Yeşildere bölgesinin seçildiği duyurulmuştu.

AK Parti ve CHP’yi bir kez daha karşı karşıya getiren planlara ilişkin tartışmalar devam ederken Başkan soyer, bugün EXPO bölgesindeki 9 mahalle muhtarıyla Başkanlık Konutu’nda bir araya geldi.

Toplantı sonrasında Egepostası’na konuşan Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz, bölge halkının yerinde kentsel dönüşüm şatıyla projeye olumlu görüş bildirdiklerini belirtirken Soyer’in bu talebe olumlu yaklaştığını ifade etti.

“VATANDAŞIN GÖZYAŞLARI ÜZERİNE PROJE YAPMAM”

Toplantıda Soyer’in vatandaştan yana tutum sergilediğin belirten Düz, “Tunç Başkan’ın yanına gittik 9 muhtar olarak. O bize projeyi anlattı biz dinledik. Tunç Başkan projeyi anlattıktan sonra biz de kendisine mahallelilerin sıkıntılarını ve çekinceleri anlattık. Biz onları anlattıktan sonra Tunç başkan bize, ‘Ben vatandaşların gözyaşları üzerine proje yapmam. Ben vatandaşları mağdur etmem. Projeyi iptal ederim vatandaşı mağdur etmem’ dedi. Biz, 9 muhtar şaşırdık” dedi.

YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM MASADA

Bölge halkının yerinde kentsel dönüşüm istediğini belirten Düz, “Her muhtar kendi mahallelisinin sıkıntıları hakkında konuştu. Ben de söz alıp konuştum. Evet proje guzel ve bu bölge için 10 numara. Ama vatandaşın yerinde kentsel dönüşüm yapılarak projenin hayata geçirilmesini istediğini aktardım. Tunç Başkan da ‘Tamam, değerlendirelim. Yerinde kentsel dönüşüm olabilir mi olabilir ama net söz vermiyorum’ dedi. Ama kendisi özellikle vatandaşı mağdur etmeyeceğini söyledi. Biz Tunç Başkan’a tapusuz yerler olduğunu ve bu yerlerin akıbetinin ne olacağını sorduk. ‘Kimseyi mağdur etmeyeceğiz’ dedi. Tunç Başkan bugün vatandaştan ve mağdurlardan yana oldu. Bizim kentsel dönüşüm talebimizden sonra Tunç Soyer, proje ekibine yerinde kentsel dönüşüm için çalışma yapılması talimatı verdi. Çalışma yapılacak ve ardından biz Tunç Başkan’la bir kez daha toplantı yapacağız” diye konuştu.

“BELEDİYEYLE ANLAŞANLAR DA VAR”

Mahallelinin planlara ilişkin tavrını da değerlendiren Düz, “Şu ana kadar planlara itiraz edenler de var belediyeyle anlaşanlar da var. Ama bunların tam sayısı nedir bilemiyorum. Planlara itiraz etmeyeceğini söyleyenler de var” ifadelerini kullandı.