Neye niyet neye kısmet
Reklam
Hayalet Yazar

Hayalet Yazar

Neye niyet neye kısmet

23 Haziran 2014 - 16:39

Geçenlerde Bayraklı belediyesi sınırlarında bir mekanda sevdiğim bir dostumla yemek yiyor; hoş sohbet ediyoruduk. Yemek esnasında dostumun telefonu çaldı, arayan ikimizin de ortak tanıdığıydı. Allah bağışlasın, bir oğlu var, nasip olursa yaz sonuna sünnet düğününü yapmak istiyormuş. Bizden de bu konu hakkında yardım talep etti.

Kendisi bir kaç yere başvurmuş, malum, yaz günlerinde kapalı düğün salonları yerine kır salonları tercih ediliyor. Kendisi araştırmış, istediği tarihte kır bahçeleri ateş pahası. Söz konusu arkadaşı sevdiğimden yardımı olabileceğini düşündüğüm başka bir dostumun yanına uğradım ertesi gün.

Neyse, konuyu çözdük, dostumuzun oğlu için yardımcı olduk, Bayraklı'da olmasa da başka bir yerden ayarladık...

Buraya kadar her şey iyi, güzel. Ancak, keşke bu işe girmeseydim de bunları görmeseydim dediğim anlar yaşamak durumunda kaldım.

Tabii gördüğüm karşısında sessiz kalmam söz konusu olamazdı, araştırma yaptım; bazı belgeler elime geçti fakat tam anlamıyla istediğime ulaşamadım.

Yine de gördüklerimi bir an evvel kamuoyuyla paylaşmam gerektiğini düşünerek bu yazıyı hazırladım.

Araştırdığım bölge şimdilik Bayraklı, ancak diğer ilçeleri de gezmeyi, yerinde görmeyi düşünüyorum...

Bayraklı'daki kır bahçelerinde edindiğim bilgiye göre ruhsat problemi var. Yani ruhsatları yok. Yaptığım araştırmada bu sonuca ulaştım. Bundan sonrası Bayraklı belediyesi zabıtasını ilgilendiriyor. Umarım gidip denetlemesini yapar, ruhsatı var ise gerekli yerlere asılması konusunda uyarısını yapar, eğer yoksa yaptırımı neyse uygular.

Bir de ismini şimdilik lanse etmek istemiyorum, yine Bayraklı'da büyük bir bina var. Altında lokanta, sığınağında otopark ve oto hamam, içerisinde 2 ayrı kapalı düğün salonu mevcut. Üst katı kaçak gibi görünüyor lakin tam emin değilim. Ruhsatı var veyahutta yok (görünürde yoktu) ama emlak beyanında sadece 2 kat olarak görünüyor. Zabıtanın özellikle burayı denetlemesi gerekli diye düşünüyorum.

Gerçeğine bakarsanız üzerimize vazife değil, zabıta dairesi başkanı da değilim ama ilgilenmedikleri için yazmak durumunda kalıyorum.

Bir de, unutmadan ücret karşılığında otopark yapılan, vale hizmetiyle düğüne gelen misafir araçlarının park edildiği otoparklar için belediyeye herhangi bir ödeme yapılıyor mu? Ruhsatlı mı? Bunun da yakınen araştırılmasını öneriyorum...

Dediğim gibi, yerlerin isimlerini şu an yazmak istemiyorum, çünkü genel olarak denetlenmesi gerekiyor. Duyduğuma göre Bayraklı'daki 11 kır düğün salonunda ruhsat probemi var.

Amacım ruhsatı olmayan işletme sahiplerini mağdur etmek değil; bilakis belediye tarafından kontrolünün yapılarak ruhsatı olmayan yerlerin ruhsatlandırması, belediyenin kasasına para girmesi ve halka hizmet olarak dönmesidir.

Heeeee belediye ruhsat vermiyorsa da gerekçe göstererek gereğini yapmakla görevlidir. Ama göz yummaya devam edilirse bir dahaki yazımda belgeli konuşacağım, eminim ki altında bazı belediye bürokratları ve meclis üyeleri kalacak. Uyarımı göz önünde bulundurmalarını temenni ediyorum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum