Aday adayları karara tepkili
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Aday adayları karara tepkili

19 Şubat 2015 - 13:41

CHP Parti Meclisi genel seçim gündemiyle toplandı ve herkesin merakla beklediği önseçim ile ilgili kararını verdi. CHP PM’si kale olarak gördüğü İzmir’den genel başkanına 6 kontenjan dedi ve aday adayları tarafından kabul görmeyen karara imza atmış oldu.

Alınan kararı duyan aday adaylarının hemen hemen hepsi tarafından “bu nasıl önseçim” sorusu sorulmaya başlandı. PM’nin verdiği karara tepki gösterenlerin arasında CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve geçmiş dönem meclis üyelerinden Uğur Yelekli de var.

Bayır, “İzmir CHP’nin kalesidir; kontenjanların değil” derken Yelekli’yse “ben bunun önseçim olduğunu düşünmüyorum. İzmir’den 6 kontenjan kullanmak önseçime abestir. Böylesi bir seçimde aday değilim” dedi.

İsimleri bende saklı olan, verilen karar hakkında görüşlerini aldığım bazı aday adayları da “parti meclisinin aldığı kararı benimsemediklerini, böyle bir önseçimi olamayacağını, Ankara’daki şahısların eş ve dostlarına göre aday belirleneceğini, tepeden inmelerle yola çıkmak istendiğini, onlarca aday adayını boş yere yarıştırarak haksızlık yapılacağını” dile getirdi.

Yerel seçimde gördüğümüz gibi CHP genel seçimde de aday adaylarına haksızlık yapacak. Yani Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları emek harcayanların hakkını bu seçimde de yiyecek. Ancak yapılanlara bu zamana kadar göz yuman CHP örgütleri artık yeter diyerek silkelenir, birlik olursa o zaman Ankara’daki efendiler hizaya gelir bilmem anlatabildim mi?

Şimdi söz örgütlerde, bakalım haklarını arayabilecekler mi yoksa üç maymunu oynamaya devam mı edecekler?

Bekleyip göreceğiz…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

Not: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki hukukçuların hepsinden gencecik bir canımızı canice katleden, Özgecan Aslan’ın yaşam hakkını elinden almaya cüret eden azılı katilin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli tüm adımları atmasını, en iyi ihtimalle ömrü boyunca en kötü şartların olduğu cezaevinde kalmasını sağlamalarını talep ediyorum.

Rahmetli Özgecan’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yurdum insanlarına başsağlığı diliyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum