Adaylar sahaya iniyor…
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Adaylar sahaya iniyor…

13 Ocak 2015 - 15:40

5 ay sonra yurdumda genel seçimler yapılacak. Her seçmen gönlündeki partiye veya desteklediği adayın partisine oy verecek. Şimdiden yurduma ve yurdum insanlarına hayırlı olmasını diliyorum…

Lakin seçmenlere de iki kelam etmek istiyorum.

İlk önce şunu belirtmek isterim, bence kimse benimsemediği adaylarla yola çıkan partilere oy vermesin. Tepkinizi koyun ki bir dahaki seçimlerde halkın görüşüne başvursunlar.

Ayrıca yalancılara, sözlerinin eri olmayanlara, halkın çıkarlarını değil de koltuklarını, keselerini düşünenlere tepki gösterin ki dürüst, vatanını milletini seven, hizmet insanları işbaşına gelsin.

Tüm okurlarımdan istirham ediyorum, bu sözlerimi kulak arkası etmeyin. Sizler tepkinizi gösterirseniz siyasi parti liderleri ister istemez sizlerin doğrultusunda karar vermek zorunda kalacaktır.

Bir de isim babası olduğum ithal vekiller var. Bunlara da geçit vermeyin.

İzmir’den örnek gidelim.

İzmir’i bilmeyen, insanların sorunlarına bu zamana kadar eğilmemiş kişiler Ankara’dan, İstanbul’dan atamayla buraya gelecekler. Kilit noktalarda görev yapanları tenzih ederek söylüyorum ama İzmir’de hali hazırda milletvekili olup İzmir’e aylardır gelmeyen vekiller görüyorum. Vatandaş seçtiği vekili tanımıyor.

Şimdilerde soruyor, araştırıyorum. Siyasi parti kurmayları bu seçimde de İzmir’den ithal vekilleri aday gösterecekler. Neden diye sorduğumda teknik şartlardan dolayı yapılmak zorunda kalınıyor cevabı alıyorum. Ama bu geçiştirme cevapları kabul de etmiyorum.

Neden mi?

Mesela hukukçu, profesör, iş adamı ihtiyacı mı var kadroya? Eee İzmir’de bu koltukları doldurabilecek bilgi birikimine sahip kimse yok mu?

Bu arada Aziz Kocaoğlu’na da çatmak istiyorum. Yerel seçimden sonra belediyeye Ankara’dan ithal bürokrat getirdi. Kişi şahsiyetli, çalışkan, işinin ehli biri olabilir, iyi de onun yapacaklarını İzmir’de kimse yapamaz mıydı? Öyle biri yok muydu? Eminim ki binlerce kişi vardır işini hakkıyla yapabilecek ama nerde o duyarlılık?

Diyeceğim o ki bu vasıflara sahip, yıllardır İzmir’de farklı parti çatısı altında siyaset yapan insanlar var. Şuan parlamentoda sayısı olan parti yöneticilerinin İzmir’e ithal aday sunmasına gerek yok, İzmir’de çok insan var görevini layıkıyla yapabilecek…

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. İlerleyen haftalarda benimsediğim ve benimsemediğim aday adaylarını kaleme alacağım.

Siz değerli okurlarıma naçizhane tavsiyelerde bulundum; gerisi size kalmış...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum