Ak Kongrenin Sonuçları
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Ak Kongrenin Sonuçları

15 Eylül 2015 - 16:15

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre günü yaklaştığında ortaya atılan kulislerden dolayı merak konusu olan kongrede alışılmışın dışında bir şey olmadı ve kongre tek adayla gerçekleşti.

1380 delegenin imzasıyla Ak Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterilen Başbakan Ahmet Davutoğlu geçerli sayılan 1353 oyla tekrardan Ak Parti Genel Başkanlığı görevine seçildi.

Başından sonuna kadar takip ettiğim kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu ahdevefasını göstererek Ak Parti kurucularına, genel başkanlık görevi yürütenlere, tüm teşkilata ve de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a konuşması sırasında tek tek teşekkür etti.

MKYK'da 3, Disiplinde 1 İzmirli İsim

Ak Parti Olağan Kongresi'nde belirlenen 50 kişilik MKYK listesinde İzmirle ilişkili üç isim kendilerine yer buldu. İzmir Milletvekilleri Nükhet Hotar ve Hamza Dağ, Eski Milletvekili ve geçtiğimiz yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım MKYK listesine girdi, İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli'de önemli görevlerden biri olan Disiplin Kuruluna seçildi.

Erdoğan Damgası

Ak Parti teşkilatlarında bilinen bir gerçek vardır ki, partinin kurucu Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi her zaman bir numara olarak anılmaya devam edecek. Yapılan kongrede atılan sloganlardan ve Erdoğan'a hazırlanmış film gösterimi sonrasında ayakta alkışlanmasından da bu durum bir kez daha anlaşılmıştır. Ve 50 kişilik MKYK listesinde değişikliğe uğrayan 31 isim arasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimler kendilerine yer bulmuş durumda. Görünene göre Ak Parti teşkilatı 1 Kasım seçimlerine değişik bir ekiple ve Erdoğan'a yakın isimlerle hazırlanacak. Şahsi düşüncem bu durumun sandık sonuçlarına artı puan olarak yansıyacağı yönünde.

Benim tahminim bu, gerçeği 1 Kasım'da göreceğiz. Bakalım bu müdahale sonucunda Ak Parti oyları artacak mı, yoksa azalacak mı?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not: Ak Parti teşkilatı İzmir'de seçime mevcut il başkanıyla girerse İzmir yine kayıptır. Çünkü Delican il başkanlığına geldiğinden beri halka kucaklaşamadı, insanların sorunlarını hiçe saydı, kendisini arayanların telefonlarına çıkmaya bile tenezzül etmedi.

Temennim AK Parti İzmir'de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevine getirilen Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın il başkanına kızan ve küsenleri toparlayarak, geniş çalışma sahası oluşturması yönünde. Çünkü İzmir ancak bu şekilde toparlanır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum