Akıl Sır Erdiremedim
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Akıl Sır Erdiremedim

30 Haziran 2015 - 20:15

Yaklaşık 3 haftadır Ak Parti'nin başta İzmir olmak üzere Türkiye genelinde uğradığı oy kaybının nedenlerini kaleme almayı düşünüyorum lakin yurdumuzun gündemi buna müsaade etmiyor...

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na -milletçe- akıl sır erdiremez olduk. Bir dediği diğerini tutmuyor...

Türkiye'de kurulacak koalisyonun içinde olmak ve olmamak arasında gidip gelen, deyim yerindeyse iç dünyasında çatışan bir izlenim bırakıyor kamuoyunda.

Bir taraftan parti içinde çıkan sesleri kesmek için referandum diyen Kılıçdaroğlu diğer yandan da AK Parti'yle koalisyon ortaklığı yapmak için Ak Parti genel başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'yla pazarlık yapmaya ve kabul edilmesi güç isteklerde bulunmaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun aklından geçen bu saçma sapan pazarlık konusunun başını MİT Müsteşarı Hakan Fidan çekiyor. CHP'nin taleplerine göre Hakan Fidan görevden uzaklaştırılacak, İzmir Valisi Mustafa Toprak olmak üzere bazı Valiler görevlerinden alınacak, ayrıca Cumhurun Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan devre dışı bırakılacak.

Daha açık yazayım, CHP, Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'nı, %52 oranında oy alan devlet liderini devre dışı bırakmaya çalışacak...

Yani CHP'nin koalisyon kurmak için olmazsa olmazları arasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarımız Hakan Fidan yer alıyor. CHP bu talepleri haricinde birçok genel müdürün, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların yönetiminin değiştirilmesini de talep edecekmiş.

Şimdi sormak istiyorum...

Yahu Sayın Kılıçdaroğlu, siz rüya mı görüyorsunuz?

Yoksa okyanus ötesinin talimatlarını mı harfiyen uyguluyorsunuz?

Duyan da seçimlerden %45 oranında oy aldığınızı, tek başına iktidarı bir milletvekili ile kaçırdığınızı düşünecek.

"Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış" misali davranmayın; etrafınıza bir göz gezdirin, seçim sonuçlarında eriyen CHP'yle karşı karşıya olduğunuzun farkına artık varın.

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tanıdığım kadarıyla dayatmayla karşılarına gelecek bir koalisyon önerisini asla kabul etmez. Bu sebeple Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem aklıselim taleplerle Sayın Davutoğlu'nun karşısına çıkması yönünde olur. Şahsıma sorarsanız Sayın Kılıçdaroğlu'yla asla hükümet kurmam; lakin yurdumuzun istikrarı adına hükümet kurulması elzemdir, kaçınılmazdır. Bu sebeple yapılacak koalisyonu destekliyorum ve yurdumuz için hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum