Başımız Sağ Olmasın
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Başımız Sağ Olmasın

04 Ağustos 2015 - 18:43

Yurdumun insanları ölüyor, öldürülüyor, analar, babalar, eşler kan ağlıyor, yavrular yetim kalıyor, ocaklara ateş düşüyor ve oradan biri çıkıp da başımız sağ olsun diyor…

Hayır efendim, şahsım da dâhil kimsenin başı sağ olmasın, hepimiz geberip gidelim!

Ne güzel bir barış süreci yaşıyorduk, o günlere dönmek için her fert elinden geleni yapmalı, yapmayanın başı falan sağ olmasın, dediğim gibi gebersin gitsin.

Bakın bir istikrar sağlanmış, evlere, ocaklara kötü haberler gelmez olmuştu, herkesi işi aşı vardı, işleri tıkırındaydı. Ne oldu da birden eski günler geri geldi? Adeta birileri düğmeye bastı.

IŞİD masum insanlarımızın canını aldı, intikam için PKK 2 polisimizi şehit etti. Haliyle IŞİD’in tepesine bindik, karargâhları yerle bir edildi.

Diğer taraftan çözüm süreci sarsıldı, PKK devletle, devlet PKK’yla çatışıyor. Bu inatlaşma nereye kadar sürecek? Hiç kimse “neden çatışıyoruz” diye sormuyor.

Genel seçimler öncesi yurdumuz süt limandı, seçim çalışmaları rahat bir şekilde geçti. Yurdum insanları istikrar olması açısından HDP’yi oylarıyla barajın üzerine taşıdı.

%13’lük kesimden oy alan HDP’nin silahların susmasında en aktif rolü oynaması gerekmektedir. Şu anki hükümetin dediği gibi PKK bir an evvel silah bırakmalı, verdiği sözleri yerine getirmelidir. Çatışmalar devam eder, olası bir erken seçim durumu oluşursa PKK yaptığı hatalarla HDP’nin siyasi geleceğini bitirir, erken seçimde barajın altında bırakır.

Şiddet dilinden vazgeçmeliyiz. Hepimizin barışı konuşması lazımken bu kan ne diye akıyor? Yurdumuz dünyanın en güzel yurdudur, barış, kardeşlik, bütünlük içinde yaşadığımız sürece hepimize fazlasıyla yeter…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

Not: Geçtiğimiz Pazar günü Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi, yıllarımın dostu Hamdi Türkmen’in yazısını okudum, gülmekten kırıldım. Yazıda bir şarap mahzenine gittiklerini ve şarap tatma yarışması yaptıklarını anlatmış...
Ve olaya çok uzak olan Hamdi Türkmen nasıl olmuşsa birinci gelmiş. Kendisini tebrik ederim.
Ama Hamdi ağabey Aziz Beyin kaçıncı olduğunu yazmam, yazamam. Eğer yazar isem Aziz Çeşme’deki yazlığıma 21 günde 300 TL değil 1300 TL su faturası gönderir demiş. Sevgili Hamdi ağabeye sesleniyorum: Aziz Beyin kaçıncı olduğunu yaz, gelecek su faturası benden…


YORUMLAR

  • 0 Yorum