Bu Başkan yoktan var ediyor!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Bu Başkan yoktan var ediyor!

07 Ocak 2015 - 15:12

Safiye Nadir Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama ve İş Eğitim okulundaki görevinden dolayı o zamanlar İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ikamet eden Tunceli Hozat doğumlu, müzik öğretmeni olan sevgili kardeşim Celaleddin Polat'ın adı 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Hozat'ta yapılan önseçimde çıktı ve kendisini CHP Hozat'ta başkan adayı gösterildi. Zor bir seçim geçiren Polat, partiler üstü duruşu sayesinde Hozat'ın yeni belediye başkanı olarak seçildi.

Ama Celaleddin için zor günler seçilmesiyle birlikte başladı. İş yapmaya yetecek bütçesi olmayan Celaleddin kardeşim İzmir'de olan eşini ve çocuğunu görmek için iki günlüğüne İzmir'e geldi. Kendisiyle Karşıyaka'da buluştuk ve sabah kahvaltısı yaparak hoşsohbet ettik. "Başkanım durumlar nasıl, gidişattan memnun musun" diye sorduğumda Celaleddin başladı yaşadığı sorunları anlatmaya. Hizmet edebildiğim için çok memnunum ancak imkânsızlıklar belimizi büküyor diyen Celaleddin'le sohbetimiz soru cevap şeklinde devam etti...

Salih Erkek: Sevgili Celaleddin, belediyenin geliri ne kadar ki hizmet yapman zorlaşıyor?

Celaleddin Polat: Salih ağabey, iller bankası ilçeme 60 bin lira para gönderiyor, lakin yatırım yapmaksızın 200 bin lira paramız gidiyor ve 140 bin lira açık veriyoruz. Hizmetlerimizi işadamları ve bazı belediyelerin yardımları sayesinde hayata geçirmeye çalışıyoruz.

S.E: İzmir'deki belediyelerden yardım alabiliyor musunuz?

C.P: Evet, Gaziemir, Güzelbahçe, Balçova ve Çiğli belediyelerinden yardım aldım. Yaşadığımız sıkıntıyı ve isteklerimizi Aziz Başkana da ilettik. Şu ana kadar ses çıkmadı, en kısa süre içinde olumlu dönüş yapmasını ümit ediyorum.

S.E: Peki merkezi hükümetten taleplerin oldu mu?

C.P: Tabii ki de oldu. Sende bilirsin, paylarımız nüfusumuza göre dağıtılıyor. Bizim 4560 nüfusumuz var, 3 bine yakında askerimizi göz önüne alırsak yaklaşık 7 bine yakın nüfusa ulaşıyoruz. Bu nüfusa bakarak payımızın dağıtılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun emsali de var. Manisa Kırkağaç'ı göz önüne getirip bize de bu şekilde ek ödenek destek sağlanabilir diye düşünüyorum. Ben belediye başkanı seçildikten sonra parti rozetimi çıkarttım, insanları o partili, bu partili demeden kucaklıyor, herkese eşit hizmeti götürüyorum.

S.E: Peki ilçenizin öncelikli ihtiyaçları nelerdir?

C.P: İlçemize araç gerekli, köy yolları toprak, kış aylarında ulaşım çok zor oluyor. Altyapı, kanalizasyon ve arıtma sorunlarımız var. Bütçemizin yetersizliği elimi kolumu bağlıyor. Ayrıca kentsel dönüşüm elzem bir hal aldı, tarihi yapılarımız kaderine terk edildi, işsizlik sorunu almış başını yürümüş. Bu konu hakkında da tüm işadamlarına seslenmek istiyorum: İlçemiz tarım-arıcılık-hayvancılık konusunda çok verimli. Gelsinler, bu konularda kendilerine yardımcı oluruz. Yeter ki istihdam sağlayabilelim.

S.E: Sevgili Başkan Allah yardımcın olsun. Şu anda kaç meclis üyen ve personelin var?

C.P: Salih ağabey şu anda 9 meclis üyemiz var. Bunlardan 4'ü CHP, 3'ü TKP, 1'i BDP diğer bir arkadaşımız da Emek Partisinin üyeleri. Ayrıca 26 tane de personelimiz var.

S.E: Meclisteki arkadaşlarınızla uyum içerisinde çalışabiliyor musunuz?

C.P: Evet, gayet uyumlu çalışıyoruz. Çünkü hepimizin derdi halkımıza hizmet etmek. Hiçbir ayrımız gayrımız yok. İhtisas komisyonlarını bile eşit şekilde bölüştük. Kendilerinden çok memnunum. Dediğim gibi hepimizin gayesi halkımıza hakkettiği hizmeti götürebilmek...

S.E: Sevgili Celaleddin belli ki çok zor bir görev üstlenmişsin. Sana ve meclisindeki arkadaşlara Allah kolaylık versin.

C.P: Bende arkadaşlarım adına size teşekkür ediyor, sizin aracılığınız ile ailen bildiğin Yenigün gazetesine, Gazetem İzmir ailesi çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Hozat ilçemde sizlerin de tanıtımını yapacağım. Sen ağabeyime ve Yenigün ailesine çalışmalarında başarılar dilerim. Yolunuz Tunceli'ye düştüğünde bir kardeşinizin orada olduğunu asla unutmayın...

* * * *

Evet canlar, bugünkü yazıma Tunceli'nin evladı Celaleddin Polat kardeşimi gurur duyarak konuk aldım. Bu yazım aracılığıyla başta merkezi hükümetimize ve işadamlarımıza sesleniyorum: Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ın sesini duyun, tem amaçları halka hizmet etmek olan birlikteliğe elinizden gelen desteği verin. Parti gözetmeksizin halkına hizmet etmeye çalışan başta belediye başkanı Celaleddin Polat'a ve meclis üyelerine kolaylıklar diliyorum…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum