Çatı çatırdıyor
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Çatı çatırdıyor

16 Temmuz 2014 - 12:29

Son günlerde takip ediyorum, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde gördüğüm kadarıyla bazı makamlarda ideoloji kalmamış; sahada mideoloji ilkeleri uygulanıyor. Taraf olan yazılı ve görsel basının derdi mideoloji olmuş; yani sadece midelerini düşünüyorlar...

Çatırdamaya başlayan ‘Çatı’nın mimarlarından Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdinin bir ihtimal gelecek seçimlerde koalisyon hükümeti kurmak olduğu, Devlet Bahçeli'nin ise ana muhalefet lideri nasıl olurumu düşündüğü gayet açık.
Okyanus ötesinden bahsetmeme gerek yok; onların tek derdi Türkiye'nin istikrarını bozmak, Tayyip Erdoğan'ı alaşığı etmek, yerine piyon gibi kullanabilecekleri birini getirmek.
Şimdi bakkaldan ciklet alan çocuğu çevirip okyanus ötesinin derdi nedir diye sorsanız yazdığım satırların hemen hemen aynısını söyler size. Hal böyleyken, her şey apaçık ortadayken, millet olarak yurdumuzun selameti açısından çaba göstermemiz gerekiyorken Kılıçdaroğlu'nun, Bahçeli'nin, diğer irili ufaklı siyasi partilerin onlarla işbirliği içerisinde olmasını üzülerek takip ediyorum.

Yerel seçimlerde de bu ekiple işbirliği yapan muhalefet ve ana muhalefet partisi başkanları hüsrana uğradılar, bu sefer de hüsrana uğrayacaklar. Çünkü halk Tayyip Erdoğan'a inanıyor. Tüccarlar, sanayiciler, iş adamları istikrar istiyor.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne... Çatı'nın adayı Ekmeleddin Bey’i kim yönlendiriyorsa aynı okyanus ötesindeki sözde liderin yaptığı gibi halkın duygularıyla oynayabilecek slogan bulmuş. Yahu ekmek için Ekmeleddin nedir? Nimetten seçim sloganı yapmak nasıl bir zihniyettir. Sloganı duyduğum zaman güler misin ağlar mısın hallerimize kahroldum. Ama naparsın, okyanus ötesindeki salya sümük kişinin oyunu bu, göle maya çaldı, tutarsa ne ala. Bu sayede direktiflerini verebileceği bir Cumhurbaşkanı olacak, istemediklerini veto ettirir istediklerine olur verdirir. Lakin kendini akıl küpü sananlar istediklerine ulaşamayacak, aklıselim Türkiye halkını kandıramayacaklar. İnancım odur ki Çatı’nın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hezimete uğrayacak ve doğduğu topraklara geri dönecektir.

Salya sümük lider seçimden sonra ne yapar derseniz izah edeyim. Onun yolu zaten belli, nasılsa CHP'nin içine sızmış durumda, para da bol, Ekmelettin pardon Ekmeleddin Beyi de siyaset adamı yaptı, eline iki dilim ekmek tutuşturup CHP'nin başına geçmesi için yollayacak, iktidara giden yolda finans sağlayacaktır. Haaaa, aklıselim CHP'liler bu oyunu kesinlikle yemez, Feto'yu, Ekmeleddin Beyi ve Kılıçdaroğlu'nu silkeleyip atarlar. Nitekim hangi CHP'liye sorsam çatı adayına karşı geliyor, Kılıçdaroğlu'na olan tepkilerini dile getiriyor. Diyeceğim o ki, koltuk sahibi olanlar haricindeki CHP'lilerin hepsi kurulan çatıya karşı.

Geçenlerde CHP'li koltuk sahiplerinden birisi medya karşısına çıkıp Çatı adayına İzmir'den %80 oy çıkacak diye beyanda bulunuyor. Şimdi İzmir halkına sormak istiyorum; İzmir'de en güzel projelerin altına imza atmak, İzmir'i mega köylükten çıkartmak için AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine aday olan, seçilmesi halinde en iyi hizmeti vereceğinden emin olduğunuz ama ideolojik sebeplerden dolayı oy vermediğiniz Sayın Binali Yıldırım'dan sonra Çatı adaya oy verecek misiniz? Hayır dediğinizi duyar gibiyim ve ben de çatırdayan Çatı'nın adayına hayır diyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum