Dünyada emsali var mı?
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Dünyada emsali var mı?

16 Mayıs 2014 - 13:34

Dünyada emsali var mı?

Yurdumuz genelinde önem gören bir parti ve başında bir genel başkan var. Yerel seçim sürecinde yazılı ve görsel medyaya verdiği demeçlerin arkasında duramayan bu genel başkan partiyi de zan altında bıraktı.

Genel başkan ve bazı kurmayları partiye kayıtlı üyelerini kandırdı; kişilere verdiği sözlerin arkasında duramadı. Nasıl diyecek olursanız izah edeyim...

Malumunuz, 30 Mart tarihinde yerel seçimler yapıldı. Bu seçim tarihinden yaklaşık 8 ay önce bahsettiğim genel başkan ve kurmayları yerel seçimde aday gösterecekleri kişileri kesinlikle eş-dost tavsiyesiyle, ahbap-çavuş ilişkisiyle belirlemeyeceklerini, halka soracaklarını, yaptıracakları anketlerin esas alınacağını, anketlerde ismi önde çıkan, partiye bir tane fazla oy getirebilecek, vizyonu-misyonu düzgün kişileri aday göstereceklerini beyan etmişlerdi. Şahısların söylemlerine inanan ben ve benim gibi kişiler aday adaylığı başvurusunda bulunarak sahaya indik, gece-gündüz demeden aylarca zamanımızı ve paramızı harcayarak kendimizi halka tanıtmaya, göreve geldiğimiz takdirde yapacaklarımızı anlatmaya çalıştık. Tabii ki herkesin aday gösterilemeyeceğini biliyorduk, çalışmalar sonucunda partimiz tarafından aday gösterilmeme ihtimali herkes için vardı. Ancak, aday gösterilmez isek sebebi anketlerde önde çıkamamamız, kendimizi halka iyi tanıtamamız olacaktı. Lakin, gelin görün ki sonuç hüsran... Onca sözler veren, adaylarını halkın talebine göre belirleyeceğiz diyen genel başkan ve kurmayları, anketlerde tek bir kişi tarafından bile ismi söylenmeyen, parti okuluna gitmeyen, halkın teveccüh göstermediği ve apoletlerini son güne kadar kullanan, ne zamanını ne parasını harcamadan adaylığını eş-dost, ahbap-çavuş ilişkileri içinde sonlandıran kişileri aday gösterdi. Eğer bu yazdıklarımın içinden bir cümle iftira var ise ismini yazımın sonunda paylaşacağım genel başkan, onun çok bilmiş kurmayları ve İzmir'deki boyun eğdiği kişiler beni her türlü şeyle itham edebilir, tekzip isteyebilir. Ama kamuoyuna aktardıklarım doğru ise bu genel başkan ne yapmalı? Şimdi siz değerli okurlarıma soruyorum, parti genel başkanının ağzından çıkan sözler bağlayıcı değil midir? Verdiği sözlerin arkasında duramayan kişiden genel başkan mı olur? Nitekim olamayacağı da yerel seçim sonuçlarında belli oldu, kendi memleketinde bile birinci parti çıkamadı. Sadece sahil kentlerinde belediyeler kazanan genel başkan ve kurmayları kendilerini başarılı göstermeye çalışsalar bile kendileri de halk tarafından ideolojik nedenlerle oy aldıklarını, vatandaşların kendilerine rağmen başında bulundukları partiye oy verdiklerini iyi biliyorlar...

Verdiği sözlerde duramayan, seçim sonuçları karşısında kendilerini hala başarılı gördüklerini söyleyerek komik duruma düşen bu kişi tahmin ettiğiniz üzere Kemal Kılıçdaroğlı'ndan başkası değil. Başında bulunduğu partinin ismini sevgili Ata'mıza olan saygımdan dolayı yazmak istemiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli yeri olan ve 90. yılını geride bırakan bir partinin başında sözünün eri, yürekli biri olması gerekli diye düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı ismini partiye yakıştırmıyor ve birarada kullanmıyorum.

Açık yüreklilikle söylüyorum, bu kişi genel başkan olarak genel seçimlere katılırsa parti barajın altında kalabilir, benden söylemesi. Bu arada, bahsettiğim genel başkanı savunacak biri varsa kendi tv programıma veya istedikleri kanalda, istedikleri kişilerin programına katılabilir, karşılıklı tartışabilirim. Bu davetim genel başkanın çok bilmiş kurmayları için de geçerlidir bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not 1: Yurdum genelinde bu genel başkana karşı baş kaldırışlar had safhada, kurultay söylemleri herkesin dilinde. İnancım odur ki ilk fırsatta alaşağı edilecektir.

Not 2: Kemalpaşa'da aşırı yağışlar yüzünden mağdur olan kiraz üreticilerinin imdadına AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Mehmet Tekelioğlu, Ali Aşlık ve eski bakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Binali Yıldırım yetişti. İnancım odur ki ellerinden gelen ne varsa mağdur vatandaşlar için yapacaklardır. Bu anlamda başta İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ve değerli vekilleri duyarlılıklarından dolayı kutluyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum