Genel seçimlerin durumu ve Aziz Kocaoğlu
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Genel seçimlerin durumu ve Aziz Kocaoğlu

10 Kasım 2014 - 14:52

Yurdumuz eğrisi ve doğrusuyla bir yerel seçim süreci yaşadı; seçilen başkanlar görevlerini icra ediyorlar. Şimdilerdeyse parti yöneticileri ve bazı isimler 2015 genel seçimlerine kitlenmiş durumda.

Yerel seçimlerde yapılan atamalar sayesinde belediye başkanlığı koltuklarına oturan kişiler gibi genel seçimlerde de dayı/amca ilişkisine dayalı olarak milletvekillikleri verilecek. Yurdumuzda bir gerçek var ki, hakeden, halktan onayı olan kişiler değil; parti içinde yeri sağlam tanıdığı olan belli makamlarda siyaset yapmaya hak kazanıyor.

İzmir'e bakacak olursak... Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylıklarına bire bir müdahil olan, ön seçim taleplerini rafa kaldıran, hatta ve hatta yapılan eğilim yoklamalarıyla anketleri dahi görmezden getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2015'te yapılacak genel seçimlerde ön seçim yapılması yönünde tartışmalar başlatmış durumda. Bu konudaki amacıda belli, örgütler üzerindeki gücünü kullanarak kendisine yakın kişileri meclise yollamak...

İşin aslına bakacak olursak, haksızlıkların yaşanmasını, dayı/amca ilişkilerini engelleyebilecek tek yöntem CHP'nin tüzüğünde yer alan şekilde yapılacak ön seçimdir. Çünkü hakim huzurunda yapılır ve partiye kayıtlı tüm üyelerin görüşü alınır. Ancak ara bilgi olarak aktarmak istediğim bir şey daha var. Aziz beyin önerdiği ön seçim bu değil! Parti içinde eğilim yoklaması olarak adlandırılan, sadece delegelerin görüşünün alınacağı bir seçim istiyor kendisi... Ben de bu sebeple "örgütler üzerindeki gücünü kullanarak kendisine yakın kişileri meclise yollamak" istiyor diye düşünüyorum zaten...

Aklıselim her kişi yapılacak seçimlerde aday gösterilecek isimlerin ön seçimle belirlenmesini ister. CHP içindeki eski ve yeni yöneticilerde haliyle bu tartışmaya müdahil olarak ön seçim isteklerini dile getirdiler. Örneğin, partinin dinamiklerinden biri olan Levent Eyipişiren geçtiğimiz günlerde verdiği beyanatla ön seçim yapılmasının zorunlu olduğunu verdiği rakamlarla açıkladı.

Bakalım, CHP genel merkez yöneticileri İzmir'den yükselen sese kulak vererek ön seçim yapılmasını kabul edecek mi? Bekleyip göreceğiz, Aziz Kocaoğlu'nun bu konu hakkında ne gibi tasarrufları olacak?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum