İzmir'e ithalleri mübah gördüler
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

İzmir'e ithalleri mübah gördüler

09 Nisan 2015 - 14:56

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday gösterilecek isimlerin listeleri YSK'ya verildi. Genel başkanlar her seçim olduğu gibi bu seçimde de İzmir'e ithal adaylar yolladı.

İzmir'e 5 ithal aday gönderen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdarıoğlu'na soruyorum; İzmir'imizde bilgi birikimi olan, isteyeceğin komisyonlarda görev yapabilecek hiç kimse yok muydu da ithal aday yolladınız?

Hiçbir ithal adayın şahsına lafım olamaz, dürüst, onurlu, kariyer sahibi olabilirler; lakin İzmir'in ve İzmirlilerin sorunlarını bilmeyen, Konak'ta bıraktığınızda Kadifekale'yi, Güzeltepe'yi, Karabağlar'ı vs bulamayacak kişilerin İzmir listesinde ne işi var?

İzmir halkının bu kişilere değil İzmir'in sorunlarını geçmişten günümüze bilenlere ihtiyacı var! İnancım odur ki 5 ithali İzmir'e mübah görenlere İzmirliler sandıkta gereken cevabı verecektir...

Şimdi gelelim AK Partiye...

Ak Parti'de İzmir listesinde ithal adaya yer verdi. İthal aday isminin isim babası olarak bunu kabullenmem mümkün değil. HDP'de İzmir'e ithal aday göndererek diğer iki parti gibi hata yapmış oldu.

Anlayacağınız siyasi partilerin tümü aynı...

Kontenjan adaylar dayı, amca, hala sayesinde listelerde yer alıyor.

Şimdi değinmek istediğim bir konu daha var...

Gördüğümüz kadarıyla HDP haricindeki siyasi partiler İzmir'de yaşayan yüzbinlerce Mardinliyi hiçe sayarak listelerinde yer vermedi. AK Parti, CHP ve MHP'de Mardinli aday yok! Yani Mardinlilere kıymet verilmemiş.

Kimin eli kimin cebinde belli değil, MHP'li HDP'den, CHP'li AK Partiden aday oluyor, ideoloji diye bir şey kalmamış, herkes çıkarının peşine düşmüş...

Bu sebeplerden dolayı ideolojiye de inancımız kalmadı.

İzmir'de hangi partinin yıldızı parlayacak diye düşünen varsa cevabını hemen vereyim. CHP, MHP ve Ak Parti bu seçimlerde İzmir'de oy kaybı yaşayacak, seçimin yıldızı da HDP olacak.

Tabii ki bunu barışçıl söylemlerini devam ettirirse yapabilir...

CHP'liler ise genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden bu seçimde umduğunu bulamaycak, bunu da bir kenarı not edin derim...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not 1: Genel seçimin yurduma ve yurdumun insanlarına barış, kardeşlik ve bütünlük getirmesini diliyorum.

Niyetleri iyi olan vekillerin partileri ne olursa olsun yolu ve bahtı açık olsun.

Not 2: Esnaf Birliği Onursal Başaknı, CHP İzmirmilletvekili M. Ali Susam'ın listeye girememesi esnaf birliği tarafından Aziz Kocaoğlu'nun müdahalesi diye yorumlanıyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum