İzmir Yıldırım'ı Kucakladı
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

İzmir Yıldırım'ı Kucakladı

29 Eylül 2015 - 16:59

Bakanlık görevi döneminde müthiş hizmetleri sayesinde İzmirlilerin beğenisini kazanan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmir büyükşehir belediye başkanlığına aday olmuş ve İzmirliler tarafından bir hayli teveccüh görmesine rağmen bazı sebeplerden dolayı seçilememişti.

Peki, İzmir halkı Sayın Yıldırım'ın İzmir'e yapacağı hizmetlerden eminken, CHP'nin adayı Aziz Kocaoğlu ve ekibi seçimi kaybetme telaşıyla ne yapacağını şaşırmışken nasıl oldu da Sayın Yıldırım seçimden zaferle ayrılamadı?

Hemen açıklayalım...

Öncelikle herkesin malumu olan 17-25 Aralık komploları kuruldu, okyanus ötesi devreye girdi, FETÖ'nün İzmir'deki müteahhit gurubu kesenin ağzını açtı, yandaş medyalar yazılı ve görsel basında itibarsızlaştırma politikası uygulayarak Türkiye genelinden Ak Parti'nin oy oranını düşürmek için her şeyi yaptı.

Buraya kadar yazdıklarım Sayın Yıldırım'ın İzmir büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kazanamamasının ilk sebepleriydi.

Bir diğer sebebiyse İzmir'de söz sahibi olmayan, eşini dahi sandığa götüremeyen yalaka takımının Binali Yıldırım'ı yanıltmasıydı. Ve bu takım yıllarımın dostu Necip Kalkan'ı da yanıltarak İzmir'in en rahat kazanılacak ilçesi Karabağlar'ın kaybedilmesine sebep oldu. Uzun lafın kısası, halihazırda yazdığım sebeplerden dolayı İzmir büyükşehir belediye başkanlığı ve bazı ilçe belediye başkanlığı görevleri kaybedildi.

Şidmi gelelim bugüne...

Bu kayıpların yaşanmaması için ne yapılmalı?

Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'den milletvekili adayı olması İzmir halkı tarafından beğeni gördü, teşkilat içinde hareketlenmeye sebep oldu. Lakin İzmir'in kaptanı Sayın Binali Yıldırım stratejisini çok iyi belirlemeli, çalışma ekibini güzel kurmalı, İzmir halkıyla kucaklaşmış, misyonu, vizyonu düzgün, yatay ve dikeyin sevgisini kazanmış, şahsiyetli insanlara görev verilmeli.

Lakin şu anlık bu denli bir ekibi görmüş değilim. Temennim Binali Beyin bir an evvel söylediğim vasıflara sahip olan kişilerle bir ekip kurup İzmir genelinde çalışmaya başlamasıdır.

Sevgili okurlarım, Binali Yıldırım benim ağabeyim, babamın oğlu değil. Başarılı olmasını İzmir'e yapabileceklerini bildiğim için istiyorum. Çünkü güzel İzmir'in güzel insanlarına yapılacak hizmetleri şimdiden görebiliyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not: Sevgili İzmirliler, partilerde ideoloji diye bir şey kalmamış. Birçoğu makam ve koltuk derdinde. Bakın sizlere bir hatırlatma yapayım, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ileri gelen partiler arkalarına irili ufaklı 13 partiyi katarak okyanus ötesi isteğiyle Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday göstermişti. Peki ideoloji nerede kaldı? Dedim ya partilerde ideoloji diye bir şey kalmamış. Bu sebeple sandığa gittiğinizde ideoloji değil size hizmet getirecek kişileri göreve getirin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum