Kemal’i Korku Sardı
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Kemal’i Korku Sardı

19 Mayıs 2015 - 12:57

Yakından takip ediyorum; gözlemlerime göre, seçim yaklaştıkça CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paçaları tutuştu, bedenini korku sardı. TV programlarını ve mitinglerini izliyorumda, söylemlerinde tutarlılık yok. Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım diye deyim yerindeyse bol keseden atıyor. Ve beni en rahatsız eden konulardan biriyse sürekli “Ben” diyor olması. Sanki vaat ettiği şeylerin hepsini tek başın yapacak. İnsan biraz “biz” der, çoğulcu, kucaklayıcı olur; ekibinden dem vurur...

Neyse, biz konumuza geri dönelim…

Kılıçdaroğlu’na bu vaatleri nasıl yapacaksın, kaynağını açıkla dediklerinde hazineyi gösteriyor. Görünen o ki Sayın Kılıçdaroğlu gözünü hazineye dikmiş…

Bakın, geçtiğimiz günlerde kendisi ne diyor: “CHP yardım kuruluşu değildir.”

Neden mi diyor?

Kendi partisinden HDP başta olmak üzere diğer partilere oy kaymasını engelleyebilmek için...

Bu anlamda Sayın Kılıçdaroğlu’na iki kelam edeceğim.

Sayın Kılıçdaroğlu, kendisini solcu-sosyalist olarak gören ve daha önceki dönemlerde CHP’ye oy veren birçok insan bu seçimde Selahattin Demirtaş’ı kurtarıcı gözüyle görmeye başladı, iktidara yaptığı muhalefetle onların gözbebeği oldu. Bu sebeplerden dolayı HDP 2015 yerel seçimlerinde CHP’den çaldığı oylarla barajı aşarak meclise girecek.

Yine kendilerini koyu Atatürkçü olarak gören ve Atatürk’ün partisi diye CHP’ye oy veren kesimin bir kısmı da son zamanlardaki politika kaymanızdan dolayı Anadolu ve Vatan partilerini tercih edecek.

Bunu çok iyi analiz etmeniz lazım.

Belli ki korku bedeninizi sarmış, ancak ecele de faydası yok bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not: Yıllarımın dostu, can arkadaşım, iyilik timsali Cavit Akın’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhum dostum Cavit Akın’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mekanın cennet olsun dostum Cavit…

YORUMLAR

  • 0 Yorum