Onların Hayrı Kabul Olur Mu?
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Onların Hayrı Kabul Olur Mu?

14 Haziran 2016 - 10:14

Mübarek Ramazan ayı geldi, bazı çevrelere gün doğdu...
Neden mi?
Bu bazı çevreler diye adlandırdığım kişiler mübarek ay sebebiyle şatafatlı iftar sofraları kurup koca göbeklileri bir araya getirmekten haz alıyor.
Hayırları kabul olur mu, olmaz mı bilemeyiz.
Bu konuya açıklık getirmeleri, kamuoyunu aydınlatmaları açısından din adamlarını da göreve çağırıyorum...
Bu konuyla ilgili iki kurumu örnek gösterebilirim.
Örneğin; İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun düzenlediği iftar yemeğini gözlemledim. Gördüğüm kadarıyla, iftar yemeğine göbekleri şiş, makam ve mevki sahibi kişileri iştirak etti.
İlçe belediye başkanları ve milletvekilleri de aynı şekilde...
Bir diğer kurum ise Esnaf odası...
Esnaf Odası başkanı Zekeriya Mutlu tarafından düzenlenen iftar yemeğine de ne kadar koca göbekli zat varsa katıldı.
Kurumların başındaki şahıslara sormak istiyorum; yapılan hayırları kendi bütçenizden mi, yoksa kurumun bütçesinden mi karşılıyorsunuz?
Şayet kendi bütçenizden karşılıyorsanız Allah kabul etsin, ama yok, kurumun bütçesinden karşılayarak kendinize mal ediyorsanız ben hakkımı helal etmiyorum.
Geliri halktan gelen bu kurumların başındaki kişiler, halkın parasını şatafatlı iftar sofralarında, şiş göbekli zatları doyurmak için halktan izin almadan kullanamaz.
Halkımızda tıpkı benim gibi bu durumu kabul etmez.
Hayır mı yapmak istiyorlar?
Şiş göbeklileri doyurmaya çalışacaklarına gidip gıda paketleri yaptırırlar, yoksul insanları gerek kendileri gerekse mahalle muhtarları aracılığıyla tespit ederler, yaptırdıkları paketleri kimseyi utandırmayacak şekilde evlerine teslim ederek hayırlarını yapmış olurlar.
Bu denli hayır yaparlar ise onları kutlarım.
Gerçek hayırseverleri takip ediyorum, şiş göbekli makam sahiplerine değil, halka sofra kuruyorlar, yardım paketlerini gerçekten ihtiyacı olanlara ulaştırıyorlar...
İsimlerini yazmaktan da çekinmeyeceğim, bu duyarlı davranışlarından dolayı Hüseyinoğulları Eshat – Sedat Bozkurt kardeşleri ve diş teknisyeni Beşir Tunç'u halka yaptıkları yardımdan dolayı tebrik ediyor, sofralarda her daim kendilerine yer açmaya çalışan, koca göbekli, ceplerinde akrep olan, yazılı ve görsel medyada, sosyal paylaşım sitelerinde pozlar paylaşarak beni çileden çıkaran, gariban halka zerre kadar katkısı olmayan zenginleri de tüm yüreğimle kınıyorum.

Ve hayırsever insanlara sesleniyorum; ne olursunuz gösteriş için sofralara katılanları hayrınıza davet etmeyin.
Bunların okuyacakları dua eksik olsun bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not: Başkalarına örnek olması adına onlarında adını yazacağım.
Renk Oto sahibi Necat Kavak ve kardeşleri her Ramazan ayında binlerce yoksula yardım paketiyle destek oluyor. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu davranışın diğer varlıklı kişilere örnek olmasını temmenni ederim. Sonuç olarak, 'ölüm de var.' Ne demişler, "Ne verirsen elinle, o gelir seninle..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum