Rakamlar Yanlış Söylemez!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Rakamlar Yanlış Söylemez!

09 Haziran 2015 - 12:01

Yurdumuz bir genel seçimi daha geride bıraktı. Bu yazımla birlikte başlıyorum ve ilerleyen günlerde devam edecek şekilde seçimde barajı aşan partileri teker teker, seçime katılıp da barajı aşamayan partileri de bir arada kaleme alacağım.

Bu haftaki seçim sonrası konuğum CHP...

Yaklaşık bir yıldır sürekli yazdım, "CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'yla gireceği genel seçimlerde oylarını artıramayacak; hatta oy kaybına sebep olacak" dedim.

Ve gün geldi çattı, yazdıklarım 7 Haziran itibariyle doğrulandı.

CHP, 2015 genel seçimlerinde, 2011 genel seçimelerinde alabildiği oy oranına ulaşamadı.

Hem de seçmen sayısında artış olmasına rağmen...

2015 genel seçimleri için YSK'dan açıklanan sayıya göre yurt içi seçmen sayısı 53 milyon 765 bin 231.

Ve CHP, bu orana göre %25,2 oy aranına ulaştı, 11 milyon 468 bin kişiden oy alabildi.

Aynı CHP 2011 genel seçimlerinde 50 milyon 200 bin oy kullanabilme hakkı olan seçmenin 11 milyon 147 bin kişisinden oy almış ve oranla %25,98'e ulaşmıştı.

Bu istatisklere göre CHP, 2011 seçimlerine göre oy kaybına uğramış görünüyor.

Peki, 2015 seçimlerinden önce Haber 7'den Mehmet Acet ile özel uçağından yaptığı röportajda "Geçen seçimde yüzde 26 oy almıştınız, bu rakam ve altında kalırsanız bırakacak mısınız?" sorusuna "Elbette. İlla ben koltuğumda kalacağım diye bir anlayışım yok" yanıtını veren Kılıçdaroğlu şu anki durumu nasıl değerlendiriyor?

Onu da hemen söyleyeyim.

Sayın Kılıçdaroğlu 7 Haziran akşamı yaptığı açıklamada %25,2'lik oy oranı için "aynı yüreklilikle çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil" dedi.

Eee şimdi CHP kurmaylarından hiç kimse çıkıp da "Sayın genel başkanım, bu kadar yeni seçmenin geldiği bir seçimde bizim oy oranımızda gerileme varsa bunun bedelini birileri ödemeli" demeyecek mi?

"Seçim öncesi propagandalarda sürekli ben yapacağım, ben biliyorum tarzı beyanlarda bulundunuz, olası bir başarıyı da kendinizle bağdaştıracaktınız, peki, başarısızlık durumunda ne yapmayı düşündünüz" diye sormayacak mı?

Söz uçar yazı kalır anlayışıyla buradan yazıyorum!

Erken seçim olmadığı takdirde, bir dahaki genel seçimlerde CHP'nin başında Kemal Kılıçdaroğlu durmaya devam ederse, -üzülerek söylüyorum- CHP ya başajın altında kalacak ya da kıl payı meclise girmeye hak kazanacak.

Takke düştü kel göründü, artık herkesin, özellikle de Kemal Kılıçdaroğlu'nun şapkasını önüne koyup uzun uzun düşünmesi gerekiyor bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum