Sayın Akpınar, Eleştiri Doğruyu Buldurur!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Sayın Akpınar, Eleştiri Doğruyu Buldurur!

17 Kasım 2015 - 18:00

Değerli okurlarım bu haftaki köşe yazımın konuğu Karşıyaka belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olacak...

Sayın Akpınar'ı seçildikten 6 ay sonra tebriğe gittiğimde 30 yıllık siyasi tecrübeme dayanarak kendisine ilçe halkının arasında gezmesi, halkla bütünleşmesi, kahvehanelere, pastahanelere, düğün ve cenazelere gitmesi, özel kalemiyle birlikte gezerek sorunları yerinde tespit etmesi, özellikle de yalaka, yalancı ve çıkarcılardan uzak durması yönünde tavsiyelerde bulunmuştum. Tavsiyelerim kendisine mantıklı gelmiş olacak ki Sayın Akpınar iki ay kadar halkın içinde gezdi, bir nebze de olsa Karşıyaka halkının gönlüne girmeyi başardı.

Gidişatı hoşuma giden Akpınar'a destek olma açısından muhabirimi yanıma alarak Karşıyaka halkıyla röportaj yaptım, halkın başkandan memnun durumda olduğu yönündeki haberi köşe yazarlığı yaptığım Yenigün Gazetesinde ve imtiyaz sahibi olduğum haber portalım olan Gazetem İzmir'de manşete taşımıştım. Lakin ekip olarak çok emek verdiğimiz haberle ilgili Sayın Akpınar'dan nezaket teşekkürü alamadık. İşlerinin yoğunluğundan kaynaklı unutmuş olabilir diye düşünerek büyüklüğümü gösterdim ve üzüntümü es geçtim. (Ancak bir milli bayram günü belediyeye asılan yırtık Türk bayrağının haberini yaptığımız zaman çok seri bir şekilde tarafıma ulaşmayı başarabilmişlerdi...)

Ve kendisini ziyarete gittiğimde tarafımca bir yıllık avansı olduğunu, işini iyi yaparsa kendisini överek, kötü yaparsa da eleştirerek kamuoyuna yansıtacağımı söylemiştim.

Ve gün geldi çattı, Sayın Akpınar'a verdiğim zaman doldu...

Şimdilerde yakından takip ettiğime göre 10 ay önceki başkan ile şimdiki başkan arasında dağlar kadar fark var. Sayın Akpınar halktan tamamen kopmuş, sokaklara çıkmıyor, makam arabasıyla gezmekten memnun durumda. Karşıyaka halkına eksik hizmetler yapılıyor, sokaklar çöplüğe, Karşıyaka Çarşı'sı da sarhoş yuvasına dönmüş durumda. (Gözlediğim olumsuzlukları haber portalım olan gazetemizmir.com 'da manşete taşımaya devam ediyorum. Merak edenler "Hizmet Et Akpınar ve İllaki Manşet Mi Yapmak Lazım başlıklı haberlerimizi araştırıp okuyabilir).

10 ay önceki başkan nerede, ne yapıyor diye soranlarınız olabilir. Sorunuzun cevabını vallahi ben de bilmiyorum. Tek bildiğim sırça köşküne çekilmiş, nazar değmesin güzel kıyafetler giyip, traşını oluyor, saçlarına sürdüğü joleyle makamına geliyor, arada bir de medyaya güzel pozlar eşliğinde beyan veriyor.

Yine de ahde vefalı olmayı tercih ederek eski dostum olan Sayın Akpınar'a iki kelam edeceğim...

Sayın başkan bu tatlı rüyadan artık uyan, halkın arasına gir, sorunları yerinde incele. Her türlü imkana sahip durumdasın, bu imkanları halkın hizmetine döndür. Senden önce görev yapan başkanların kaymağını yemekten vazgeç. Aklını kullan Karşıyaka'nın yıldız başkanı ol. Şunu da asla ama asla unutma; "Dost Acı Söyler, Eleştiri Doğruyu Buldurur...".

Hadi artık, sahalara geri dön, kendini eleştirtme, güzel haberlerini yapmaktan mutluluk duyalım bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum