Şehrin Patronu
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Şehrin Patronu

03 Haziran 2014 - 20:14

Ak Parti İzmir İl Başkanlığını layıkıyla yürüten; ancak Türkiye genelinde yapılan teşkilatlanma yeniliğinde istifası istenen Ömer Cihat Akay ve yönetimi görevden ayrılıyor. Yeni İl Başkanlığı için yarış tam gaz devam ederken bazı kişilerin isimleri de ön planda yer almaya başladı.

Örneğin İl Başkan yardımcısı Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, EGİAD eski Başkanı Cemal Elmasoğlu ve eski dönem Milletvekili ve Belediye Başkanı Yıldırım Ulupınar…

Yazdığım isimlerin her biri birbirinden şahsiyetli, siyasi açıdan usta isimlerdir; ancak en tecrübelileri geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yapmış olan Yıldırım Ulupınar’dır. Aldığı görevlerin hepsini layıkıyla yerine getiren Ulupınar’ı uzun yıllardan beri tanırım. İzmir halkını iyi tanır, yatay ve dikeyde yaşayanları kucaklayan biridir ve siyasette çok deneyimlidir; İzmir’de Ak Parti’ye büyük katkıları olacaktır.

Bir diğer önemli detay ise eski Bakan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Binali Yıldırım… Kendisi Bakanlık döneminde ve İzmir adaylığı sürecinde şehri iyi tanıdı, halkla bütünleşti, isteklerini iyi analiz etti. Anlayacağınız Ak Parti’nin İzmir’deki asıl patronu kendisidir. İzmir’de hangi ismin İl Başkanlığı görevinde başarılı olacağını çok iyi biliyordur. Aldığım duyumlara göre Binali Yıldırım’da tercihini Yıldırım Ulupınar’dan yana kullanmış. Ayrıca, yıllardan beri İzmir halkına hizmetleri olan eski İzmir Milletvekili, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Nükhet Hotar’da Ulupınar’ı işaret etmiş. Dediğim gibi, bütün adaylar birbirinden değerli kişiler; ancak kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak ve bu seçim Ak Parti için hayati önem taşıyor. Bu sebepten dolayı engin tecrübelerinden yararlanılabilecek bir İl Başkanı bulunması şart. Çünkü İl Başkanına ve ekibine büyük iş düşecek. Benden söylemesi. Bu anlamda bütün adaylara başarılar diliyorum…

Şimdi gelelim Akay’a… Kendisini uzun yıllardan beri tanırım, çalışkan, şahsiyetli biridir. İl Başkanlığı döneminde kötü performans sergilediğini de düşünmüyorum. Ancak siyasette her şey olabilir, koltuklar gelip geçicidir. Kendisini görüşlerini sormak için aradığımda “görevini en iyi şekilde yapmış olmanın gururunu ve onurunu yaşadığını, partisinden gelecek bütün görevlere hazır olduğunu ve seçilecek yeni başkan ile yönetimine her daim destek olacağını” dile getirdi. Bu olgunluğundan dolayı kendisini kutluyor, bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetler adına da teşekkür ediyorum.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum