Yeni Vaatler Açıklandı
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Yeni Vaatler Açıklandı

06 Ekim 2015 - 18:25

7 Haziran genel seçimleri öncesinde hızını alamayan siyasi parti genel başkanları bol keseden seçim vaatlerini açıklamıştı. İktidar olamayacağını bildiği için bol keseden atan bu genel başkanlara seçmen itibar etmedi, örneğin CHP'nin maddi yönde birçok iyileştirme vaadi bulunmasına rağmen bir önceki seçime göre oran olarak daha az oy aldı.

Hiç şüphesiz 7 Haziran seçimi öncesi vaat birincisi BTP genel başkanı Haydar Baş olmuştu. Asgari ücreti 5 Bin TL'ye yapacağını söyleyen Haydar Baş söylemiyle kendisine güldürse bile reklamını yapmayı başardı.

Bana göre 1 Kasım seçiminin çılgın seçim vaatçisi BBP genel başkanı Mustafa Destici oldu. Çünkü Destici "Her yıl 'Sosyal Devlet Projesi' kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl 100 bin sosyal konut yapılacağını" beyan etti.

7 Haziran seçimi öncesi Türkiye'nin refah düzeyini artıracak beyanlarda bulunan Ak Parti 1 Kasım seçimi için açıkladığı beyanda maddi desteklere iyileştirme yapmış durumda. Hatta asgari ücreti 1300 TL'ye çıkaracaklarını söylediler...

İşin aslına bakarsanız, seçim öncesi açıklanan vaatlerde dikkatli davranması gereken bir tek parti var, o da Ak Parti. Çünkü iktidara en yakın olan parti Ak Parti'dir, diğer siyasi parti genel başkanları kendileri bile tek başına iktidara gelme ihtimalleri olmadığını iyi biliyor. Bu sebeple Ak Parti dışındaki siyasi partiler bol keseden vaatlerde bulunabilirken Ak Parti temkinli davranıyor; tutamayacağı sözleri vererek vatandaşı kandırmıyor...

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini dinlerken şok oldum. Kendisi Muhalefetteyken zam yapmayı başarmış... 7 Haziran öncesi 1 lira 50 kuruşa mazot sözü vermişti, şimdi zam yaptı ve 1 lira 80 kuruşa mazot vereceğiz diyor. Uzağa gitmeye gerek yok, İzmir büyükşehir belediyesi kendi partisinde. Seçim bildirgesinde taşerona kadro getireceğiz diyor ya, madem böyle bir vaadiniz var, samimiyetinizi göstermek için ilk önce İzmir'den, milletvekili adayı olduğun ilden başlayın, çalışan personeli kadroya alın seçmenler size inansın. Çok değil, daha bir hafta önce kadrosu verilmesine rağmen kadroda çalıştırılmadığı için belediye önünde eylem yaptı çalışanlar... Ya da yerine getiremeyeceğiniz vaatlerde bulunarak seçmeni boşu boşuna ümitlendirmeyin bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum