Yürekli başkan Bayır
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Yürekli başkan Bayır

17 Haziran 2014 - 13:21

Geçtiğimiz günlerde Mithat Umutoğulları, Eyüphan Gündoğdu ve Adem Nakçı'nın 92.2 frekansından yayınlanan Radyo Ege Postası'ndaki programına CHP'nin eski İl Başkanlarından Tacettin Bayır'ın telefonla bağlanarak "belediye başkanları örgütleri yönetiyor" söyleminin Yenigün gazetesinde manşete taşınması örgüt içinde bomba yetkisi yarattı.

Ben de radyo ve gazete haberlerine dayanarak birkaç kelam etmek istiyorum...

İki yürekli başkan Tacettin Bayır ve Kemal Karataş verdiği demeçlerde CHP örgütünü uyandırmaya çalışmış; lakin örgüt korkudan mı desek, siyasi gelecek kaygısından mı desek çıt'larını çıkaramadı. Amma velakin "korkunun ecele faydası yok".

Ayrıca, Sayın Bayır'ın "belediye başkanları örgütleri yönetiyor" söylemine katılmıyorum. Çünkü kavgacı Aziz etkeni var. Belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, il başkanını, hatta genel başkanını dahi yönlendiren kişi kendisidir. O ne ister ve dilerse olur.

Şimdi birkaç ay geriyi, yerel seçim sürecini analiz edelim, gelecekte neler olacağını görelim...

İstediği kişileri belediye başkan adayı yapma uğruna her yolu mübah gören Kocaoğlu bu sayede meclis üyelerini de belirleme şansına sahip oldu. Gerçi ilçe başkanları sözünden çıkamaz ama o işini her daim sağlama alır ve aldı da. Şuanki amacı genel seçimlerde istediği kişileri milletvekili adayı yapmak. Bu anlamda, ilçe belediye başkanlarının hiçbir tasarrufları olamaz. Aziz Bey ne derse odur. Yani Aziz ne eylerse iyi eyler.Egzozu açık mı tutar yoksa susturucu mu takar bilinmez. Aziz Bey bu siyasetin her türlü oyununu hiç çekinmeden oynar. Bakarsınız eylemcidir, bakarsınız eyleme karşıdır. Şimdi de İzmir'in çalışkan, halk adamı Valisi Mustafa Toprak üstünden prim yapmaya çalışarak İzmir halkının güzel duygu ve duyarlıklarıyla oynamaya çalışması gözümden kaçmıyor.

Hani verdiği sözler nerede kaldı?

İzmir Körfezinden denize girilecekti. Deniz pislik içinde, yayılan pis koku cabası.

Hani Kadifekale'den Agora'ya teleferik?

Gerçi hali hazırda Balçova Teleferiği var ama onu bile hizmete sokamıyor...

Hani esnafı perişan eden metro bitiyordu, hani İzmir trafiği rahatlayacaktı. Ve birçok sözler. Vah İzmir'im,vah...

İşte Aziz Beyin verdiği bu sözleri yakından takip edip anında yayına sunmak için Gazetem İzmir haber portalını kurdum. Başta şahsım olmak üzere, köşe yazarlarımız, haber müdürümüz, genel yayın yönetmenim ve muhabirlerimizle tarafsız,haktan ve hukuktan yana, adaletli yayın yapacağız.Tabii ki göz bebeğim, ailem olarak gördüğüm Yenigün Gazetesi ve Yenigün TV ile birlikte...

Neyse konumuza dönelim...

Başka bir gerçek daha var, Kılıçdaroğlu geç de olsa ayıldı ve Aziz'in kendisini ne denli çıkmazlara soktuğunu gördü, ilk tokadını da hiçbir zaman çıkarları doğrultusunda hareket etmeyen ve her makama yakışan İzmir Milletvekili Sayın Aytun Çıray'ı genel başkan yardımcısı yaparak attı. Lakin iş işten geçti, şimdi çatı da tepesine çöktükten sonra Kılıçdaroğlu'na yol görünür. Yok hala görevinden istifa etmez, CHP'nin başında kalıp genel seçimlere hazırlanmaya kalkarsa CHP'nin baraj altında kalması içten bile değil...

Evet yürekli Başkan Tacettin Bayır, her ne kadar tokadı yemiş olsa bile Chp'nin patronu şimdilik Aziz Kocaoğlu'dur. Diğer İlçe Belediye Başkanlarının günahını alma,onlar düştükleri kuyudan nasıl çıkacaklar onun derdinde; gayretindeler.

Tabii ki Aziz'in memuru olmayan başkanlar bilmem anlatabildin mi?

Her şey yurdum ve yurdumum insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum