Balkanlarda Türkiye Aleyhine Yapılanlar
Reklam
Rifat Sait

Rifat Sait

Balkanlarda Türkiye Aleyhine Yapılanlar

03 Ekim 2016 - 09:32

Son dönemlerde Kosovalı bazı siyasetçilerin Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar ve yine bazı basın yayın organlarında yer alan Türkiye aleyhtarı haberler iki kardeş ve dost ülke olan Türkiye-Kosova ilişkilerini zedelemiş ve de en çok Kosova Türk Toplumunu üzmüştür. Bilindiği gibi Arnavutluk'tan Kosova'ya ücretsiz olarak gönderilen ve bir takım kuruluşlarca Prizren’de ki okullarda dağıtıldığı tespit edilen haritalarda Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinin Ermenistan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise Kürdistan toprağı olarak gösterilmişti. Diğer yandan Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi Kosova ve Arnavutluk’ta Arnavut kardeşlerimize iyi anlatılamadı. Üstteki siyasetçilerin bazıları ise gerçekleri bildikleri halde tutumlarını maalesef değiştirmiyorlar. Arnavutluk’ta ve Kosova’da hala Feto terör örgütünün okulları sözde eğitim vermeye devam ediyorlar. Kosova Büyükelçimiz Sayın Kıvılcım Kılıç’ın haklı tepkisi, Kosova makamlarınca dikkate alınmamış ve hatta büyük tepkiyle karşılanmıştır. Bu konuda Kosova’daki Türk asıllı siyasetçilerimize büyük iş düşmektedir.

Geçen hafta Onursal Başkanı olduğum Dünya Balkan Dernekleri Federasyonunda Balkanlardaki Feto yapılanması hakkında basın açıklaması yaptık. Bu vesileyle Federasyon Başkanı Sayın Recep Varol kardeşime teşekkür ediyorum. Bu açıklama ulusal basında yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü verilmesi teklifini yaptığımızda salonda güçlü bir alkış aldık. Bu toplantıda Arnavut asıllı bir kardeşimiz yanıma geldi ve Sayın vekilim Kosova ve Arnavutluk’ta son günlerde yaşananlar bizleri üzüyor, Balkan Günlüğü gazetesinde çıkan haber ve köşe yazılarını Arnavutçaya çevirseniz, zira oradaki halk yani hemşerilerimiz yaşananları tam bilmiyorlar, Arnavutça olsa okurlar, ne kadar güzel olur, dedi. Aslında doğru söylüyordu. Ancak şu an için sadece Türkçe yazabiliyoruz. Balkanlarda Balkan dillerinde çıkacak yayın organlarına ihtiyaç olduğunu gördük. Belki ileride bu gazeteyi Arnavutça, Boşnakça ve hatta Sırpçaya çevirebiliriz. Projelerimiz içinde bu da var.

Yazımızın sonunda şunu belirtmek isterim ki, Kosova, Arnavutluk, Bosna, kısacası Evladı fatihan, Türkiye için oldukça önemlidir. Ama Balkanlar için de Türkiye çok önemlidir. Balkanlarda yaşayan Arnavut, Boşnak, Pomak sayısından daha fazlası Türkiye’de yaşıyor. TİKA, Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Diyanet işleri Başkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, TSK, TRT, Ekonomi Bakanlığımızın müşavirliklerimiz, Balkanlarda büyük hizmetler veriyorlar. Türkiye, Balkanların hamisidir. Hele hele Kosovalılar unutmasınlar ki, Kosova’yı ilk tanıyan ve yürekten destekleyen ülke Türkiye’dir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın bölgeye olan sevgisi ve desteğini herkes bilir. Amerika’nın Balkanlardaki güç gösterisine ve siyasi etkisinden etkilenenler yalancı bahar olduğunu bilsinler. Gerçek ve ebedi dost TÜRKİYEDİR. Zira bizim dostluğumuz samimidir ve karşılıksızdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum