Yeni Türkiye’de Gençlere Yer Verilmelidir!
Reklam
Süleyman Gök

Süleyman Gök

Süleyman GÖK ile Genç Gündem

Yeni Türkiye’de Gençlere Yer Verilmelidir!

09 Mart 2015 - 13:16

Haziran 2015 seçimlerine yönelik partilerin çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Partilerin ve aday adaylarının çalışmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da seçimlere yönelik faaliyetleri bulunmaktadır. Bu çalışmaların en dikkat çekici olanı ise şüphesiz Ulusal Gençlik Parlamentosu kolaylaştırıcılığında yürütülen ‘’ Akıl Yaşta Değil Baştadır- Adayını Genç Seç- sloganı çerçevesinde Seçilmek İstiyorum başlıklı kampanyasıdır.

Ulusal Gençlik Parlamentosu, kurulduğu günden bu yana Türkiye’de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefleyen çalışmaları ile ülkemizde bütüncül bir gençlik politikasının geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sağlamayı sürdürmektedir. Ülke genelindeki gençlik meclisleri 19 Mayıs 2004 tarihinde bir araya gelerek TBMM’de gerçekleştirilen törenle Ulusal Gençlik Parlamentosu kuruluşunu ilan ederek, yerel gençlik kuruluşları arasında bilgi paylaşımı, iletişim ve diyalog ortamlarını geliştirmek, kurumsal kapasite gelişimi için eğitim, bilgilendirme ve yayın desteği sağlamaktadır.

Ülkemizde hali hazırda toplam 52 milyon kadar seçmen bulunmakta ve bu seçmen kitlesinin 13 milyon gibi kayda değer bir kısmını “Genç Seçmen” olarak tabir ettiğimiz 18-30 yaş grubunda bulunan bireyler oluşturmaktadır. Bunun yanında azımsanmayacak sayıda büyük bir çoğunluğa sahip olan genç seçmen kitlesi maalesef ülke siyasetine gerektiği kadar dâhil olamamaktadır.

Ulusal Gençlik Parlamentosu, temsiliyette adalet ilkesi için, demokratik ve gerçek temsiliyet için gençler seçilmek istiyor. Gençleri destekleyin ve adayınızı genç seçin diyerek,

Seçme ve seçilme yaşının eşitlenerek, seçilme yaşının 18’e indirilmesini,

25-30 yaş arasındaki genç, kadın ve engelli milletvekili aday aylarından hiçbir adaylık ücreti alınmamasını,

25-30 yaş arasındaki gençlerin aday listelerinde seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesi ve desteklenmesini talep etmektedirler.

Son söz olarak,

Türkiye'nin demokratikleşmesi bizatihi gençlerin sivil siyasete katılmaları ile gerçekleşecektir. Bu yüzden, gençlerin karar alma mekanizmalarında aktif ve etkin katılımını desteklemek hepimizin görevidir. Yeni Türkiye’de gençlerin hak edeceği değeri bulmasını temenni ediyor, ADAYINI GENÇ SEÇ! diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum