Reklam

GÜZELİM SAHİLLER YOK OLUYOR!

Karaburun’da bir yanda sorumsuzların bıraktığı çöpler diğer tarafta doğa katili bir sanayileşme!

GÜZELİM SAHİLLER YOK OLUYOR!

Karaburun’da bir yanda sorumsuzların bıraktığı çöpler diğer tarafta doğa katili bir sanayileşme!

GÜZELİM SAHİLLER YOK OLUYOR!
10 Eylül 2020 - 18:47

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in bir çok kez haber yapıp köşe yazısına taşıdığı, İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Küçükbahçe Mahallesi Karareis Mevkii üzerinde özel bir şirketin elektrik üretim santrali kurmak için yaklaşık 400 dönümlük yeşil alanı yok etmesi hız kesmezken Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikayetler ise hiçbir düzenleme yapılmadan geri dönüş yapıyor.

Bir yandan bölgeye gelen günübirlikçilerin bıraktığı çöpler, bir yandan da yeşil alanın yok edilmesi bölgedeki tatilciler ve vatandaşların isyan etmesine neden olur olurken, Karaburun Belediyesi’nin veya hiçbir siyasi parti temsilcisinin bu işe ‘dur’ dememesi de tepkilere neden oluyor.



Bölgedeki sahillere bırakılan çöpler ile ilgili açıklamada bulunan Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Başta İzmir Valimize ve ilçe belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Burası Karaburun ve buradaki bir koydayız. Deniz ve orman muhteşem.

Lakin çok iğrenç pisliklerle karşılaşıyoruz. Daha önce balık çiftlikleri ile ilgili olarak onları açığa aldırmak için 6 yıl uğraştık. Çok tehditlerle karşılaştık. Gerence koylarının güzelliği kadar iğrenç, görgüsüz, terbiyesiz ve pis insanlarımız da yok değil. Ben Karaburun Belediye Başkanı İlkay Hanım’ı göreve davet ediyorum. Buradaki pislik temizlenmezse yıllarca bu pislik burada kalacak ve denizlerimizi pisletecek. Hatta burada yangınlar çıkacak. Eğer bir yangın çıkarsa buradaki orman komple kül olacak. Vatandaşlar burada oba oba oturmuşlar ve pisliklerini bırakmışlar. Bölgedeki koylar resmen talan ediliyor. Bilmem anlatabiliyor muyum? İzmir’imizi ülkemizi yönetenlere seslenmek istiyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu güzellikleri sapasağlam bir şekilde bırakmamız gerekiyor” dedi.

“RESMEN CANAVARLAR ÇALIŞIYOR”
Ardından Gerence Körfezi üzerinde yapımı devam elektrik üretim tesisini de yerinde inceleyerek tepkisini dile getiren Erkek, “Burada özel bir şirket tarafından elektrik üretim santrali kurmak için çalışma yapılıyor. Burada yüzlerce ağaç yok edildi ve o ağaçlar da nereye gitti o bile belirsiz. Burayla ilgili olarak CİMER’e başvuru da bulunduk. Karaburun Orman Şefliği burada ağaçların kesilmesine hiçbir mani olmadığını belirtti. Böyle bir rapor nasıl veriliyor. Ben Salih Erkek olarak yurdum adına isyandayım. Para kazanmak için her tarafı berbat ettiler. Gelmişler tatil sitelerinin en müstesna yerinde panel kurmaya çalışıyorlar. Burada bir de hiç ağaç olmadığını söylüyorlar. Bu nasıl bir yalan. Ben size fotoğraflarla ispatlıyorum. Burada yüzlerce ağaç kesildi. O yetmiyormuş gibi ağır tonajlı araçlar yolları da mahvediyorlar. Bölgeye her anlamda bir belalar. Kestikleri yüzlerce dönüm alandaki ağaçları tekrardan dikmeleri gerekiyor. Buna neden göz yumuluyor. İzmir’in Orman Bölge Müdürü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Tarım ve Orman Bakanlığımız ne yapıyor? Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli bir yangın olduğunda anında oraya gidiyor. Peki buradaki katliam kendisine farklı bir şekilde mi anlatılıyor? Burada resmen canavarlar çalışıyor” ifadelerine yer verdi.





İlgili Haberler için lütfen tıklayınız