Bayram gelmiş neyime
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Bayram gelmiş neyime

22 Temmuz 2014 - 21:52

Gazze'de parçalanmış çocuk bedenleri her gün gözümüzün önünde yer alıyorken, 1,5 milyar Müslüman buna karşı gelemiyoruz. Takip ediyorum, Türkiye haricinde hiçbir liderden ses çıkmıyor. Dünya genelinde yaşayan Müslümanların birçoğu katliam karşısında üç maymunu oynuyor.

Hele ABD'ye ne demeli? İşine gelen konulara anında karışan; lakin tetikçi olarak kullandığı İsrail'in Gazze'ye karşı yaptıklarını meşru savunma hakkı olarak adlandıran bu yönetime ne dersek azdır. Aslında suç bizde; Müslümanlarda...

1,5 milyara yakın Müslüman’ın var olduğu bir dünyada nerede olursa olsun zulüm gören varsa bu bizim 1,5 milyar insanın ayıbıdır. Gazze'de yaptıklarını görüp de bir avuç İsrail cuntasına karşı sessiz kalınmasının sebebi ABD'dir. Tetikçi olarak kullandığı İsrail sayesinde tüm Ortadoğu’ya hükmediyorlar.

Onlar kurdukları oyunları açık şekilde oynamaya devam ederken Ortadoğu ülkeleri de birbirlerini yiyor; güç kaybediyor. Bu da ABD ve İsrail'in işine geliyor. Bakın işte istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir. Bunların bir sonraki hedefi de Türkiye. Az geri dönüp bakın, İran ile Irak hiç yoktan yere yıllarca savaştı, iki ülkede maddi olarak darbe yedi. Sonuç ne mi? Bakın işte Irak'ın halini görüyorsunuz. ABD ilk önce İran'ı kışkırttı, savaşa sürükledi, Irak'ın gücü gidince devreye girdi, ülkeyi parçaladı, petrolleri de kendi istedikleri gibi dağıtıyor.

Bu ülkeler şimdi tüm güçleriyle Türkiye'yi karıştırma çabasındalar. Türkiye bir sallantıya girse emelleri olan büyük İsrail devlerini kuracaklar. Ama bu çakalların unuttuğu, gözden kaçırdığı bir şey var. Türkiye halkı dara düştüğü zaman Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Göçmen, Arap, Alevi, Sünni, Şafi demeden bir bütün olur, dış mihraklara gereken dersi verir.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam karşısına dikilen Başbakan Erdoğan'ın İsrail lobisine gereken dersi vereceğinden şüphem yoktur; inancım odur ki diğer siyasi parti liderleri bu konuda insanlık adına Sayın Başbakan’a destek verecektir.

Bu katliamların bir an evvel son bulması, mübarek günlerde daha fazla acıların yaşanmaması, insanların bayramını mutlu şekilde geçirmesini temenni ediyorum. Yeter artık, Gazze'de akıtılan kanlar son bulsun.

Ayrıca İsrail'in katliamına sessiz kalan dünya liderlerini de tüm yüreğimle kınıyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...


YORUMLAR

  • 0 Yorum