Kılıçdaroğlu partilileri yine kandıracak mı?
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Kılıçdaroğlu partilileri yine kandıracak mı?

10 Aralık 2014 - 13:40

Değerli okurlarım; bildiğiniz gibi defalarca yazdık, CHP tabanı İzmir'de partiye kayıtlı üyelerle önseçim yapılması yönünde talepte bulunurken üyelerden çekinen ve üzerlerinde etkili olamayacağını düşünen İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu önseçimin delege bazında yapılmasını; kendi istediği şeklinde olup bitmesini istiyordu.

Tartışmalar günlerce sürdü, gün oldu Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürümüz Deniz Kezer'in sorusu üzerine İzmir'deki önseçimin delege bazında değil, aidatını aktif ödeyen partiye kayıtlı üyeler tarafından belirleneceğini beyan etti.

Deyim yerindeyse "ne şiş yansın ne kebap" anlayışı benimseyen Sayın Kılıçdaroğlu partililerin heyecana kapılmasını sağladı, birçok kişi bu karar üzerine milletvekili aday adayı olmaya karar verdi.

Ancak önseçime güvenerek aday olmak isteyenleri uyarma gereği duyuyorum. "Önseçimden çıktığım sıralamayla aday gösterileceğim" diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü CHP'nin tüzüğünde %15 genel başkan kotası var. Siyasi partiler kanununa göre %5, CHP'ye göre %15 olan bu kotanın sıralamalara müdahil olacağı unutulmaması gerekli. Zaten önseçim yapılmadan genel merkezin kontenjan sıralamaları açıklanacak. Artık önseçimden çıkan isimler kaydırma usulüyle bir sıra aşağıya gerileyecek.

Aslında beni en fazla İzmir'de önseçimle belirlenen isimlerin önüne ithal adayın gelip gelmeyeceği meraklandırıyor...

Aklıma takılan bir diğer konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden önce adaylarımızı halka soracağız, anketlerde isimleri çıkan kişileri, parti okuluna gidenleri aday göstereceğiz diyordu ama verdiği sözlerin neredeyse hiçbirini tutamadı...

Bekleyip göreceğiz, bakalım bu seçim öncesinde de yazılı ve görsel medya aracılığıyla partililere verdiği sözleri birilerinin tehditleri yüzünden yerine getiremeyecek mi Sayın Kılıçdaroğlu?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum