Umutları Karşıyaka
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Umutları Karşıyaka

29 Temmuz 2014 - 19:48

Geçtiğimiz günlerde, bulunduğu makamı kendine yakıştıramadığım; lakin hala o koltuğu işgal etmeye devam eden CHP genel başkanı nam-ı değer baş eğen Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e gelerek günah çıkartmaya çalıştı. İzmirlilerden özür diledi, yaptığı hataları dile getirdi.

Yaşananlar üzerine yılların CHP’lileriyle soru cevap şeklinde ayaküstü röportaj yaptım; ne düşündüklerini sordum. Hemen hemen herkes “yerel seçimlerde yaptığı hataları unutturamadan CHP’nin ideolojisine karşı olan, ilkeleriyle bağdaşmayan, kimin tarafından aday olarak yollandığı belli olmayan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermesi, çatı aday gösterilmesi” sebebiyle Kılıçdaroğlu’na ateş püskürüyor.
Yılların CHP’lisi, partide genel başkan yardımcılığı yapmış olan Sayın Savcı Sayan'ın dahi Ekmeleddin İhsanoğlu adını duyunca tüyleri ürperiyor, canlı yayınlarda dış güçlerin Sayın Başbakanı yenebilmek adına aday gösterildiğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile Ekmeleddin beyin ismini açtığı zarfta öğrendiğini, seçimi kazanması halinde Türkiye’nin geleceğini hiç iyi görmediğini dile getiriyor. Ve açık yüreklilikle CHP’li olduğunu ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini, aklıselim CHP’lilerin de bu yönde oy atması gerektiğine vurgu yapıyor…

Neyse biz konumuza; İzmir’e dönelim… Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı sonrasında çatı adayı Ekmeleddin Bey İzmir’e nabız yoklamaya geldi. Tarafsızlık olması için, durumu gözlerimle görmek adına muhabirimle birlikte kendisini yakından takip ettim. Ekmeleddin beyde tıpkı Kemal bey gibi Karşıyaka’ya; Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’a sığındı.
Çünkü yerel seçimlerde Aziz Beyi İzmir’e tekrar aday yapmış, sonrasında hata üstüne hatalar yaparak adayına boyun bükmüş olan Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu’nu İzmir’de Sayın Akpınar kurtardı. Yaptığı üstün çalışmalar sayesinde Karşıyaka’da kırılması güç bir rekora imza atan Akpınar bu sayede büyükşehir belediyesinin seçimi kazanmasında büyük rol oynadı. Fakat Kılıçdaroğlu bu defa öyle bir yanlış yaptı ki artık onu Sayın Akpınar dahi kurtaramayacak.

Ve Ekmeleddin Bey için düzenlenen, yaklaşık yüz kişinin katıldığı toplantıda da İzmir'den onay alamayacağını anlayabilmek gayet kolay oldu. 9 partinin çatı adayı olacaksınız, İzmir gibi bir şehirde yaptığın toplantıya yüz kişi katılacak, katılanların bir çoğu çatı birleşimindeki partinin il başkanları ve yöneticileri, diğer çoğunluk gazeteci ve az sayıda halk...

Artık yapacak bir şey yok. Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde ittifak içinde olduğu sözde cemaat lideriyle ülkenin Cumhurbaşkanını seçmek için de ittifak yapması parti tabanında tepkilere neden oldu. CHP'de bir anlayış vardır; seçimlere kadar sessiz kalınır. Kurulan çatı başta Kemal beyin başına çökecek ve sonrasında parti içinde deyim yerindeyse deprem yaşanacak. Eğer ki Kemal bey oturduğu koltuğu daha fazla işgal etmeye devam ederse Atamızın kurduğu, 90 yıllık mazisi olan parti baraj altında kalacak. Hatırlarsanız geçmiş yıllarda Deniz Baykal'ın hırsları sebebiyle de baraj altında kalınmıştı bilmem anlatabildim mi?

Buradan aklıselim CHP'lilere sesleniyorum: Bir ülkede adam akıllı muhalefet yapan parti olmazsa iktidar yapacağı işleri dahi yapmaz, istediği gibi at koşturur. Benden size tavsiye, her geçen gün CHP'yi çıkmaza sürükleyen, ilke ve ideolojisinden uzaklaştıran bağ eğen Kılıçdaroğlu'nu partinin başından uzaklaştırın, ilke ve ideolojilerine bağlı birini bulun. Yoksa gelecek 2015 seçimlerinde CHP barajın altında kalacak benden söylemesi...

Şimdi sıra sizde; İzmir'de ise Karşıyaka'da...
İnancım odur ki ilke ve ideolojilerine sahip çıkmayan genel başkanı ve kimin uzantısı olduğu belli olmayan Cumhurbaşkanı adayı sizden; özellikle de Karşıyakalılardan onay alamayacaktır..

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not: 11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bıraktık. Başta yurdum insanları olmak üzere herkesin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı nice bayramlar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum