Yıl 2014! Vatandaş lağım çukuruyla yaşıyor…
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Yıl 2014! Vatandaş lağım çukuruyla yaşıyor…

16 Eylül 2014 - 19:47

Değerli okurlarım; geçtiğimiz günlerde yakından takipçisi olduğum Karabağlar ilçesinin bir mahallesinde ikamet etmekte olan bayanın feryadı üzerine şikâyet konusunu yerinde görmek adına yola çıktım. Mahalle muhtarı Duran İmrek’i de yanıma alarak şikâyetçi Halime Akbaş’ın 3959 Sokak No:63 adresindeki evine gittim.

Şimdi, hepimizin hemfikir olduğu bir konu var. İzmir metropol bir ilçe ve İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar…

Ama gelin görün ki, bu metropolde, metropolün en büyük ilçesinde, vatandaş bahçesindeki lağım çukuruyla yaşamaya terk edilmiş durumda. Sessiz sedasız evinde otursa, yetkilileri çağırmasa, çözüm yolu aramasa neyse, kendisi suçlu çözüm aramadığı için diyebilirsiniz ama o kadar uğraşmış ki son çare olarak bize; kurucusu olduğum Gazetem İzmir haber portalına başvurdu.

Tabii eve girmeden olayın böylesine rezalet bir şey olduğu aklımın ucundan geçmiyordu. Sonra gözümle gördüğümde ne diyeceğimi şaşırdım. Evin bahçesinde kocaman bir lağım çukuru var, evin tuvaletinden ve mutfaktan çıkan suların hepsi orada birikiyor. Bu çukur yetmezmiş gibi bir de lağım fareleri, sinekler ve pis koku vatandaşın canından bezdirmiş. Burada nasıl yaşıyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevap daha da içler acısı! Aralıklı günlerde İZSU ekipleri gelip vidanjörle pisliği çekiyor sonra geri dönüp gidiyor. Yani sonuca erdirmek diye bir şey yok.

Neyse ki vatandaş bize ulaşmış. Resimde gördüğünüz gibi gittik, yerinde inceledik, resimledik ve haber yaptı. Sağ olsun İZSU ekipleri haberimizin üzerine eve tekrar giderek vidanjör çekimi yapmış ve ev halkına problemi en yakın zamanda gidereceklerini söylemiş.

Buradan ilgili kişilere sesleniyorum: Başta örnekte olan vatandaşımızı ve böylesi mağdur yaşam sürenleri ihmal etmeyin. Bundan sonra, İzmir halkının refahı adına gözüm üzerinizde olacak bunu da unutmayın. Sizden, bir an evvel başta Halime Aktaş’ın evindeki problemi tamamen gidermenizi ve böyle olumsuz koşullarda yaşadığını bildiğiniz halde müdahale etmediğiniz vatandaşlar varsa elinizden gelenin fazlasını yapmanızı istirham ediyorum…

Şimdi İzmir’de ikamet eden vatandaşlara sesleniyorum: Yaşadığınız, çözüme ulaştırılmayan sorunlarınız var ise bize [email protected] ve [email protected] adreslerinden ulaşın. Gerek haber portalımla gerekse ailem olarak gördüğüm Yenigün gazetesiyle muhabirleriyle gelerek sesinizi duyurmanıza yardımcı olalım…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum