Mobilyacımın 2023 Vizyonu
Reklam
Seyfi Dağ

Seyfi Dağ

Mobilyacımın 2023 Vizyonu

13 Nisan 2015 - 12:33

Üretim ve İhracat Yapan Firmalarımızın Yurtdışında Fuar, Tanıtım, Pazar Araştırma Desteklerinin İyileştirilmesi Türk tipi mobilya oluşturulması bir Ar-Ge ve tasarım sürecine işaret ettiği gibi, ulusal ve küresel pazarlarda bu ürünlerin tüketici nezdinde kabul görmesini de gerektirmektedir.

Dolayısıyla, Türk tipi mobilya denildiğinde aynı zamanda uluslararası ve ulusal pazarlarda ilgi gören mobilya kavramına vurgu yapılmaktadır. Bu bağlamda, sektörün paydaşlarının ürünlerini ilk elden tanıtabileceği en önemli organizasyonlar fuar organizasyonlarıdır.

Dünyanın çeşitli noktalarında ve yılın çeşitli dönemlerinde organize edilen mobilya ve mobilya yan sanayi sektör fuarlarında Türk mobilya üreticileri, ürünlerini küresel tüketiciye ulaştırabilmelidirler. Bu faaliyet ise sadece işletmelerin kendi çabaları ile arzu edilen yaygınlığın doğması sonucunu sağlayamaz.

Bu nedenle üretim ve ihracat yapan işletmelerin yurtdışında fuar tanıtım ve pazar araştırma desteklerinin iyileştirilmesi gerekmektedir. İhracatçılarımızın Yurtdışına Çıkarken Vize Sorununun Giderilmesi Türkiye’nin 2023 Vizyonu, hiç kuşkusuz sektörlerin dünya pazarları ile daha çok etkileşime girdiği ve ihracat-ithalat dengesinin ilki lehine dönüştüğü bir perspektife tekabül etmektedir. Bu dengeyi şimdiden başarmış sektörler arasında özellikle mobilya sektörü dikkat çekmektedir. Bunu gerçekleştirirken sektörün üretim merkezli sektör olması da gözden kaçırılmamalıdır.

Bu nedenle, ihracatçılarımızın yurtdışına çıkarken yaşadıkları vize sorunları giderilmeli ve uluslararası rekabette diğer rakiplerin sahip olduğu koşullara kavuşmaları sağlanmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum