İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adaylığını 3 yıl önce kabul...
Reklam
Erhan Eray

Erhan Eray

İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adaylığını 3 yıl önce kabul etmişti

19 Haziran 2014 - 14:01

Cidde çok sıcaktı. Aydın Doğan ve yanındaki iki işadamı İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile bir otelde kahvaltıdaydı. 2011 Eylünün ilk günleriydi.

Kahvaltı neşeli bir havada geçereken Aydın Doğan İhsanoğlu'na dönüp ''Siz bizim 2014 Cumhurbaşkanı adayımızsınız'''diyordu. Ekmeleddin Bey gülümseyerek ''Hayırlısı olur İnşallah'' dedi.

27 Mayıs 2013 gecesi Hakk'ın rahmetine kavuşan Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Hanımın Güniz Sokaktaki evlerinde vefatının 52. günü mevlidi var. Demirel üzgün, Demirel yorgun, bahçeye çıkmak istiyor canı.Yürümekte zorluk çeken Demirel'in sol koluna Aydın Doğan, sağ koluna eski Adalet Partisinin Demirel'den sonraki ikinci adamı Saadettin Bilgiçi'in yeğeni Füsun İhsanoğlu(Bilgiç) giriyor. Füsun Hanım, Ekmeleddin İhsanoğlu 'nun muhterem zevceleri.

Güniz sokaktaki evin bahçesinde bu üçlü tur atarken Demirel ''İsabet olur memleket açısından''dedi. Füsun Hanım ve Aydın Bey birbir gözlerine bakıp gülümsediler. Aydın Bey, kendisine danışmanlık yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ın kardeşini bu iş için çalışmaya başlaması talimatını verir.

Gerisini anlatmama lüzüm yok. O günden bu güne gelinen süreç zaten ortada. Ama ben isterseniz size üç yıl önce usta gazeteci, sevgili abim Ergün Diler'in bu konuda neler yazdığını aktarayım:

''Bundan tam üç yıl önceAydın Doğan Bey, CİDDE'ye giderek Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştü! Temsil ettiği güçlere dayanarak "Bizim köşk adayımız sizsiniz! Tüm gücümüzle arkandayız!" sözünü verdi. Ben bunları yazdıktan sonra da Cidde'den "Ergün Bey, durum yazdığınız gibi değil!" anlamına gelecek bir faks mesajı geldi. Gülüp çöpe attım!"

Peki, Diler 27 Ağustos 2011'deki yazısında Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan nasıl bahsediyordu? İşte o yazı:

Tarih: 4 Ekim 2009 Pazar Sürmanşet: İslam dünyasının yükselen yıldızı

Spot: İslam Konferansı Örgütü, küresel siyasette giderek ağırlık kazanıyor.Bu örgütün başında Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu var. İhsanoğlu, İKÖ'yü Müslümanlık, Hıristiyanlık, Musevilik arasındaki çatışma ortamının yumuşatılmasında çok etkili bir misyona götürüyor... İhsanoğlu, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la bir araya geldi. Görüşmede Obama'nın Kahire'de İslam alemine seslendiği konuşma gündeme geldi.

İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı'yla görüşme yapan ilk İKÖ lideri...

* Tarih: 10 Ocak 2011 Pazartesi

Sürmanşet: 67 İslam ülkesi adına

Spot: İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yeni yılın ilk saatlerinde terör saldırısına hedef olan Mısır Kopt Kilisesi Patriği Üçüncü Şenuda'ya yazdığı mektubu ele geçirdik! (Sanki gizliymiş gibi, neyse devam edelim...)

"İskenderiye Kutsal Kilisesi'nde çok sayıda kişinin hayatına mal olan terör saldırısını öğrendiğimde şok geçirdim. Biz İKT ve ona üye 57 İslam ülkesi, İslam'ın yüce değerlerine aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz..."

* Tarih: 1 Şubat 2011 Salı

Manşet: Değişim şart

Spot: İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'daki ayaklanmayı değerlendirdi: "Hiçbir Ortadoğu ülkesi, bir önceki durumu devam ettirme lüksüne sahip değil."

Eveeet... Kısaca vermeye çalıştığım haber ve spotlar bunlar. Bu haberleri birinci sayfasına taşıyan gazetenin Ekmeleddin Bey'e ilgisi sadece bu kadar da değil. Örnekleri çoğaltmak mümkün... Ama konu bu değil...

Ben Ekmeleddin Bey ile İslam Konferansı Örgütü'nün Sudan ya da Somali gibi ülkelerde yaşanan dramlara neden sessiz kaldığını da merak etmiyorum. Merakım başka...

Çok güvendiğim bir arkadaşımın benimle paylaştığı bilgiye göre, bir büyük gazete sahibi ve yanına aldığı bir isim, en büyük patronun isteği doğrultusunda Cidde'ye gidip Ekmeleddin Bey'le görüşmüşler, "Sizi önümüzdeki dönem Çankaya Köşkü'nde görmek isteriz" teklifinde bulunmuşlar... Ekmeleddin Bey de bu öneriye çok sıcak bakmış..'' Ekmeleddin İhsanoğlu hangi çatının adayı yorum sizin...

YORUMLAR

  • 0 Yorum