Sendikanın anket korkusu
Reklam
Hüseyin Atakul

Hüseyin Atakul

İşçi Dostu

Sendikanın anket korkusu

08 Kasım 2014 - 14:55

Değerli kardeşlerim gün geçmiyor ki ilginç olaylar yaşanmasın. Daha bir önce ki yazımızda sendika düştü mü diye sorarken ki birçok üyede genel işler görünmeyişi akla 2 şey getiriyordu, ya kadroların önünü kapatmak için bir atılım var işveren ile beraber ya da delegasyon seçimlerine birilerini sokmamak. Bir de daha dün sözde işçi savunucularının ESHOT yetkililerine yaptığı eylem tehditleri.

Şimdi ilk iddiamıza üyelerine mesaj göndererek bakanlığın sitesinden kaynaklanan bir yanlışlık olduğunu belirtmiştir. Umarız öyledir nasılsa çıkar kokusu.

Diğer bir konu ise ESHOT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAYIN RAİF CANBEK (GNL. MÜD.) çalışan işçilerine bir Anket linkini mesajla atması ve her türlü sıkıntı, öneri ve şikâyetlerini Yaşar Üniversitesi ile ortaklaşa sürdürdüğü bu çalışmayı internet üzerinden doldurmalarını istemesidir. Ayrıca bilgilerin gizli tutulacağını belirtmiştir. Ben bunu fevkalade olumlu karşılıyor ve sayın genel Müdürümüzü kutluyorum.

Her ne kadar kurumsal hataları eleştirsek de olumlu yönleri görmezden gelemeyiz. Arkadaşlarıma tavsiyem bu anketleri doldurmalarıdır. Neden mi? Kurumda aslında her ne kadar sizleri savunan olarak gözükse de engel sendikal kimlik altındaki kişilerden kaynaklandığı için kurum işçisi ile sağlıklı bağ kuramamaktadır. Böylelikle sıkıntıları birinci ağızdan öğrenip çözüm arayışları ve kendilerine anlatılan bilgilerin doğruluğunu araştıracak belki de sendika ağalığı yapanların da iç yüzünü böylelikle açığa çıkaracağı inancındayım.

Bir de, aslında işçi yararına olan bir duruma sendikanın üyelerine mesaj çekip asla ESHOT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN gönderdiği linke girip anketi doldurmayın demeside korkularının parçasıdır. Aslında işçinin bu sendikaya ihtiyacı kalmamıştır. Böyle yönetimler olacağına sendikasız çalışıp her ay bir yevmiyeyi cepte tutmak daha hayırlıdır ki zaten işveren istedikten sonra işçiyi kapının önüne çok rahat koymaktadır. İnanın bunun da asıl nedeni sendikal kimlik adı altında dolaşan sözde insanların tamamen yalan beyanlar ile işverene şikâyette bulunup doldurmasıdır. O yüzde bu anket önemli, doldurun arkadaşlar ve internet kullanmasını bilmeyen, evinde interneti olmayan arkadaşlarımıza da yardımcı olun.

YAŞASIN SINIFMÜCADELESİ, KAHROLSUN PALTO TUTAN SATILIK SARI SENDİKACILAR..!

Not: Buraya yazacağım linki tıklayarak açılan site üzerinden anketi doldurabilirsiniz.

http://www.surveey.com/SurveyStart.aspx?lang=1&surv=hb57veyiavot6ewfr9c70zlcok4c4qr9

YORUMLAR

  • 0 Yorum