İzmir, “kendi evladını” TBMM'ye göndermeli
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

İzmir, “kendi evladını” TBMM'ye göndermeli

02 Mart 2015 - 11:16

Haziran ayında İzmir, en az bir önceki seçimler kadar önemli bir seçim için sandık başına gidecek. Kentine hizmet edecek vekilleri seçecek olan İzmirliler, bu seçimlere daha öncekilerden farklı bir gözle bakıyor. Bir defa ne olursa olsun, İzmir kentini tanımayan, Kemeraltı'nda kaybolan, vapur iskelelerinin yerini bilmeyen, kestirme yollardan haberi olmayan, Konak Meydanı'nda kuşlara yem atmamış, vapurda martıları beslememiş, çarşının pazarın yerini bilmeyen vekil adayları ile karşılaşmak istemiyor. Haklı… Halk İzmirli gibi düşünebilen, olaylara bir İzmirli gibi tepki veren insanların TBMM'de kendilerini temsil etmesini istiyor.

Kent, daha önce benzer sebeplerden dolayı oldukça acı çekmiş. Bir defa partisi ne olursa olsun sadece Ankara'da evi olan, İzmir'de doğru düzgün bir ikamet gösteremeyen adamın burada ne işi olur, İzmirlilere nasıl hizmet eder? “Ankara'dan vekillik” dönemi çok eskilerde kaldı. Beyler artık kimse 70'li, 80'li yılların siyasi argümanlarını yemiyor. Tamam, hala kahvehane masasının üstüne çıkan ve herkesin elini sıkan siyaset kabul görebilir ama bunu yapmak için bile haftada en az 1 gün burada olmak zorundasınız. Çok gördük, adaylığı döneminde İzmir'den çıkmayacağına dair söz verenleri. Dediğim gibi çoğu Kemeraltı'nda kayboldu. “Vapur'dan martılara simit attınız mı?” diye sorduk, yanlış anlaşıldık. “Evet, arkadaki Galata manzarası ne güzel değil mi?” cevabı aldık. Vapur iskelelerini bulamadılar. Bulsalar da son vapuru kaçırdılar hep...

İzmir, kentin her sorununa Ankara'dan yanıt bulabilecek. Gereksinimlerini Meclis'e taşıyabilecek. Yeri geldiğinde İzmirlice konuşabilecek, yeri geldiğinde İzmirli gibi hesap sorabilecek adayların karşısına çıkmasını istiyor. Türkiye'nin pek çok kenti gibi İzmir de sorunlar yumağı ile boğuşuyor. Bu sorunların çözümü malumunuz kimi zaman İzmir'den mümkün olmuyor. Sizce İzmir'e uğramayan, sorunlarından bihaber vekilin bu kenti gerektiği gibi temsil etmesi ne kadar mümkün?

Kısaca, CHP, AK Parti ve MHP Genel Merkezleri İzmir'den yükselen bu homurtuları duymak zorunda. Akrabalık, eş, dost ilişkilerinin dışında kalmalı adaylık seçimi. İzmir için doğdu sözü söyleyecek, bu kente hizmet edebilecek insanlar istiyoruz. Tabi unutmadan patron İzmirli olacak, vekil vekaletini unutmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum