Buzullar Eridi Son Karlar Yağıyor!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Buzullar Eridi Son Karlar Yağıyor!

21 Ocak 2016 - 09:42

Bilim adamları kutuplardaki buzulların eridiğini yüzde 25 kadar erimeyen buzulun kaldığını açıklıyorlar.

AKUT arama kurtarma örgütünün Başkanı Sevgili Nasuh Mahruki, dağ sporu için çıktığı dünyanın tepesi Himalaya Dağları'nın en yüksek tepesinde Everest'te (8850 metre) dahi kar ve buzulların kalmadığını açıkladılar.

Kısacası fosil yakıtların çıkardığı dumanlar, asitler, atmosferde kalın karbon tabakaları oluşturuyor ve Dünyamız sera etkisi ile hızla ısınıyor, denizler, okyanuslar hızla buharlaşıyor.

Bendenizin araştırmaları ile ülkemizin İstanbul, Ankara ve Kuzey Anadolu dağlarımız sınır olup kuzeyi ılıman olmak üzere güneyi malesef çöl iklimini yaşamaya başlamış bulunuyor.

Yazın ortasında yağmurlara sellere teslim olacağımız gibi kışın ortasında denize girilebilecek küresel iklimin esiri olmuş durumdayız.

Uyarılarımız ısınan dünyada yağmur yüklü bulutları serseri mayın gibi hangi gün, hangi saatte, nereyi yok edeceği, sellerin yutacağı belli olmayacak bir girdaba sürüklenmekte olduğumuzu açıklıyoruz.

Ayrıca devasa yağmur yüklü bulutların bölgelerde yer değiştirirken soğuk hava ile karşılaşması neticesinde nasıl felaketlere yol açacağı belli olmaz diyoruz.

Bakın kuzey ülkeleri kışı en ağır şartlarda yaşarken günlük hayatlarını kesintisiz devam ettirirlerken, bizim ülkemizde malesef daha şimdiden en küçük kar yağışında okulların tatili hemen gündeme gelmektedir.

Peki, küresel iklim daha da ağırlaştığında aylarca okullar tatil mi olacaktır?

Neden şehirlerimizin alt ve üst yapısını ağır kış yaşayan kuzey ülkeleri gibi yapmıyoruz, onlardan örnek almıyoruz?

Bakın hortumları genellikle okyanus ülkelerinde görür izlerken şimdilerde Akdeniz illerimizde oldukça sıklıkta çevreye zarar veren hortumlar meydana gelmeye başlamıştır.

Ayrıca hiç görmediğimiz kadar şiddette lodos ve poyraz fırtınaları önüne ne gelirse zarar vermeye ağaçları köklerinden söküp çatıları uçurmaya başlamıştır.

Buzulların eridiği bir dünyada soğuk havayı yaratacak oluşumları yani dengeyi hangi güç sağlayacaktır?

Kısacası insanoğlu kendi elleri ile yaptığı yaşattığı dünyasını yine kendi elleri ile yok etmeye başlamıştır.

Dünyanın neredeyse tüm ülkeleri küresel iklimi değiştirmek yok oluşa kıyamete giden durumu tersine çevirmek için son olarak Fransa'da bir araya geldiler!

Alınacak tedbirleri konuştular yazdılar, çizdiler.

Ama onlar da biliyorlar ki dünyanın yok oluşunu durdurmak Atmosferi karbon gazlarından temizlemekten geçiyordu.

Bunu asla yapamayacaklarını süper devletler dahil hiçbir gücün bunu durduramayacağını biliyorlardı (Yok oluşa kıyamete giden durumu daha önce birçok kez yazdım uyardım. Geçenlerde NASA'da aynı uyarıyı yapmaya başladı)

Küresel İklim Değişikliği artık yaşamımızın bir parçası olmuştur.

O halde Dünyada ve ülkemizdeki doğal yaşamı hava iklim koşullarını hep birlikte takip etmeye kendimizi ve ailelerimizi değişen koşullara uygun olarak yaşamaya tedbirler almaya başlayalım.

Hep uyarıyorum küresel yağmurlara ve sellere karşı dere yataklarını boşaltalım, yerleşim yerlerini ovalara değil tepelere yapmaya başlayalım diyorum.

Yoksa küresel yağmurlar seller önlerine engeller çıktıkça yıkar geçerler diyoruz.

Bu yağışlar, yağmurlar seller, karlar daha bir şey değil!

Siz 20-30 metre yüksekliğindeki Nuh Tufanı gibi sellere hazırlık yapmaya başlayınız diye tekrardan uyarıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum