Karaburun'da Hırsızlık ve Sapık Dehşeti Yaşanıyor!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Karaburun'da Hırsızlık ve Sapık Dehşeti Yaşanıyor!

10 Mart 2016 - 22:39

Burası ülkemizin en doğusu değil en batısı İzmir Yarımada Karaburun.

Bir zamanlar bölgede oturan yerel insanlar "en huzurlu yer bizim buralar bakın ne hırsızlık, ne cinayet ne bir dolandırıcılık, ahlaksızlık vs. Yoktur, rahat ve mutlu bir şekilde yaşayıp ekmeğimizi kazanıyoruz" derlerdi.

Olaylar, hırsızlıklar, ahlaksızlıklar, yasadışı işler Küçükbahçe Köyü'ndeki tam donanımlı Jandarma Karakolu'nun tamamen kapatılması ve Karaburun Merkez ilçeye taşınması, gitmesi ile başladı.

Küçükbahçe Köyü'ndeki Jandarma bölgede bir olay olduğunda yaklaşık 15 dakikada olay yerine geliyor, müdahale ediyordu.

Bize göre Jandarma bu sıralar kapasitesinin çok çok üzerinde çalışmalar yapmakta, abartısız binlerce Suriyeli mülteciye olağanüstü müdahale etmeye çalışmaktadır.

Ancak geldiğimiz noktada olaylar bölgede patlamış olup Jandarma güçlerinin bu kadar olaya müdahale etme şansı asla yoktur diyoruz (bölgede can ve mal güvenliği artık hiç kalmamıştır).

Zaten Karaburun Merkez ilçeye çekilen Jandarmayı vatandaşlar her çağırdıklarında ekipler 1 saatlik mesafeden gelinceye kadar olanlar olmaktadır. (Bölgede gece gündüz bazen en az 100-150 mermi sıkılıyor kimseler müdahale edemiyor çünkü jandarma 1 saatlik mesafede gelemiyor.)

Bazen o kadar çok olaylar üst üste gelmekte olup Jandarma güçleri hangi olaya anında müdahale edecektir?

Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için Ege Denizi'ni kullanmaya başlayan binlerce Suriyeli mültecilerin bölgeyi mesken tutması ile yasadışı olaylar adeta patladı.

Son haberlerimizi basın yayın organlarından izlemişsinizdir, kapıları sonuna kadar açık ama her yeri kameralarla donatılmış Karareis Tatil Köyü'ne gece giren hırsızlar site başkanının tekne motoru dahil tam 8 deniz teknesinin dıştan takma motorlarını teknelerden söküp götürdüler.

Başkan inatla site kapısında kendisinden önce başka yönetimlerce başlatılmış "hiç uyumadan gece siteyi dolaşan düdük çalan caydırıcı olan site üyelerinin rahatça uyku uyumasını sağlayan site kapısındaki kulübe bekçisini ben bu işçilerime görev yaptırmam, yasa güvenlik elemanı tut diyor" diyerek görevden almasından sonra site adeta yol geçen hanı oldu.

Bölgede başka yerlerden gelen memleketinde suç işlemiş, cinayet, hırsızlık, darp dahil sabıkalı varsa hatta altlarında son model arabalar olan yasa dışı işlerden kazanmış 5 yıllık ertelenmiş cezası olan ehliyetsiz insanlar karayollarında trafik canavarı olarak dolaşıyorlar diyerek daha önce haber yapmış hatta Başbakanlık BİMER'e yazmış soruşturmalar başlatmıştım.

Değişen hiçbir şey yok, bölge sahipsiz ve inanın komple işyerleri çalışanların kaldıkları konutları geceleri kapı pencerelerine kadar içlerindeki tüm bilgisayarlar, eşyalarla dışardaki aletleriyle bilinmeyen hırsızlarca soyulup gidiyor.

Bölgede sabıkalı hırsızlar da sitelerin dışında oturuyorlar, rahatsız edildikleri köylerinden kentlerinden buraya rahat etmek için gelmişler.

Bölgede hızla artan deniz teknelerinin çalınması olayları sürerken son olarak da Karareis Tatil Sitesi'nden 8 tekne motoru bir gecede çalınırken, aynı sitede oturan 43 yaşlarındaki bir sapık 7-70 tüm kadınlara ve kızlara musallat olmuş durumda! (8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karaburun Karareis kadınları çok zor günler geçiriyorlar.)

Yaz ayında kapısını açık bulduğu eve dalan sapık villanın 2 katına yatak odasına çıkıyor evin hanımı ve kızı uykudan uyanmaları ile kaçıyor.

Bu sapık yüzünden sadece sitede değil tüm Karareis'te kadınlar, kızlar her gün dehşeti yaşıyorlar, evlerde tek başlarına kalamıyorlar!

Çünkü sapık gece ve gündüz gözlerinde filmlerdeki gibi gözlükler 24 saat bölgeyi geziyor, nerede bir kız, kadın varsa peşlerine takılıyor, kapısı veya penceresini açık gördüğü evlere hiç çekinmeden giriyor, bayanlara sulanıyor.

Sizler şaka sanırsınız ama inanın bu anlattıklarımız cinsi sapığın yaptıklarının yanında çok eksik ama gerçek.

Sapık için parkinsonu var dokunmayalım gezsin diyenler yüzünden Karareis'te her an bir olayın yaşanması an meselesi diyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İzmir Karaburun Karareis kadınları, kızları bölgede sapık dehşeti yaşıyorlar sizlerden resmi makamlardan kadına destek çıktıklarını iddia eden STK'lerden acil yardım bekliyorlar.

Sonuç olarak İzmir Karaburun Küçükbahçe ve Karareis'e çok acil Jandarma karakolları kurulması, gündüzleri ormanlarda gizlenen, geceleri Sakız Adası'na geçmeye çalışan binlerce Suriyeli mülteciden ve bölgeye dış illerden, köylerden gelen sabıkalılardan ayrıca bölgede 24 saat evleri gözetleyen geceleri bahçelerine girip avını kollayan, kapıları dinleyen, açık kapı ve pencere arayan sapıktan hemen ama hemen temizlenmesi ve gereken tüm tedbirlerin alınması şarttır diyoruz.

Yoksa olayların tırmanışına hep birlikte şahit olacağız, can ve mal güvenliğinin hiç ama hiç kalmadığı bölge için acil olarak uyarı görevimizi yapıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum