Müge Anlı Bu Gidişle Almanya'yı İçeriden Çökertecek!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Müge Anlı Bu Gidişle Almanya'yı İçeriden Çökertecek!

04 Şubat 2016 - 11:46

Sevgili Müge Anlı ve Tatlı Sert isimli programını ATV kanalından sabah saat 10.00 ile 13.00 arası seyredenler duygusal anlar yaşıyor, gözyaşlarını tutamıyorlar.

Müge Hanım ve ekibi programında ısrarla konuların üzerine gidiyor ve cinayetleri çözüyor, katilleri buluyor, kayıpları, kaçakları, zihinsel hastaları, parçalanmış aileleri biraraya getiriyor, şokları yaşatıyor.

Son zamanlarda yabancılar başta Almanlar Müge Hanım'ı ve programını keşfettiler!

60'lı yıllardan başlayarak Almanya'ya ve diğer Avrupa ülkelerine çalışmak için giden 5 milyona yakın Türk işçisinin orada yabancı bayanlarla yaşadıkları aşk meyveleri çocukları bir şekilde bırakarak yurda dönmeleri veya orada adreslerinin kaybolmalarıyla geçmişte bu birlikteliklerden doğan çocukların yaşları büyüdükçe babalarını ısrarla aramaları neticesinde son durak Müge Anlı ve programı olmaya başladı (sadece 3 milyonu aşkın Türk'ün Almanya'da çalışma izni aldıklarını biliyoruz).

Almanya'da doğan bu çocuklar annelerinin ve çevrenin kendilerini aşağılamaları, babalarını kötülemelerine rağmen ısrarla ilk önce bulundukları bölgelerde babalarını aramaları sonrasında Türkiye'den gelen haberlerle Müge Anlı'ya yönelip başvurmaları kısa zamanda sonuç getirmeye başladı.

Müge Hanım'ın ifadesiyle "çok sayıda Almanya'dan kendilerine babamızı bulun diye başvuru olduğunu" açıklamasıyla bu trajik durumun çok daha büyük boyutlarda olduğunu düşündük.

Müge Hanım'ın daha önceki programlarında Almanya'dan babalarını aramaya gelenlerin babalarını hatta Türkiye'de başka evliliklerinden olan kardeşlerini çok kısa zamanda bulduklarına şahit olmuştuk.

Son olarak Almanya'dan babasını aramaya gelen Meri Hanım, ablasını canlı yayında yarım saat içinde Türkiye'de bulduğu gibi babasını da Almanya Berlin'de buldu, canlı yayında konuştular.

Aslında Meri Hanım babasını yıllarca Almanya'da TV kanalları dahil aramış ama bulamamıştı.

Bu durumda Müge Hanım'ın programı Almanya'da yayılmaya tanınmaya başladıkça çok sayıda Türk işçisinin orada aşk meyvesi çocukları akın akın babalarını bulmaya gelecekleri belli olmaya başladı.

Sadece Almanya ile bu durumun yaşanmayacağı, Avrupa ülkelerinin çoğunda parçalanmış aileler veya bu birliktelikten doğan çocuklarının Müge Anlı Hanım'ı arayacakları bize göre belli oluyor.

Müge Anlı Hanım'ın "sevgi izi" projesi de neredeyse yurdum illerimize yayıldı, insanlar akın akın kendilerine ve ailelerinin kollarına dövme ile numara yazdırmaya kayıp olduklarında kolayca bulunmaları için çaba sarfettiklerini görüyoruz.

Hatta ben de sevgi izi merkezinden kendime bir gün belli olmaz aklımı kaybedersem veya bir şekilde kaybolduğumda kolayca bulunmam için "5085" numarayı aldım, sağlığım yüzünden doktorlarım uyarısı ile sakıncalı olduğu için koluma dövme yaptıramadım ama en kısa zamanda bileklik alıp üzerine yazdıracağım.

Müge Hanım'ın ülkemizde bir açığı büyük bir eksikliği kapatacak kadar çok yararlı programını herkese tavsiye ediyorum.

Bu gidişle Tatlı Sert programı AB ülkeleri dahil uluslararası olarak yakından takip edilecek duruma geliyor diye düşünüyorum.

Türk babalarını arayan Alman evlatların yanına diğer Avrupa ülkelerindeki evlatların da eklenmesi ve Müge Hanım'ı aramalarıyla bu ülkeler içinden bilinmeyen akrabalarımızın ortaya çıkması ile büyüyeceğimizi görmeye başlayacağız.

İroni yapmam gerekirse senelerdir Türk babalarını arayanların çocukları yüzünden Almanya hatta AB içeriden çökecek gibi...

YORUMLAR

  • 0 Yorum