Gaziemir Emniyeti Emin Ellerde!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Gaziemir Emniyeti Emin Ellerde!

18 Kasım 2015 - 19:28

Yeri geldiğinde ambulans görevi yapan motorlu aracımın 2 senelik vizesinin günü gelmişti. Hemen TÜVTÜRK muayenesi için randevu aldım, günü geldiğinde İzmir Gaziemir Sarnıç İstasyonu'na gittim.

Aracımı her vizeye girmeden önce bakıma götürüyordum, sonuçtan emindim.

Muayene için motorlu aracımı kapalı alana aldılar, başladılar tetkiklere.

Yaklaşık 15 dakika sonra teslim aldıkları kapının sonunda diğer kapıdan çıkardılar.

Teknisyen arkadaş elinde evrakla geldi "maalesef tüm araçların kayıt bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne geçti çok sayıda araçla birlikte sizin aracınızın da bilgileri kayıtlara yanlış girilmiş, dizel aracınız benzinli olmuş, çeki demiri kayıtlarda yok. Bu durumda 2 ağır kusurunuz oluştu. Bu bilgileri Trafik Müdürlüğüne götürüp düzeltiniz yoksa aracınız muayeneden geçemez" deyince başımdan kaynar sular döküldü.

Hemen Sarnıç Muayene İstasyonu'na en yakın Gaziemir Emniyet Müdürlüğü'ne gittim.

Memur arkadaşlar hemen aracımın dosyasının olduğu İstanbul Kadıköy Trafik Şube Müdürlüğüne bilgisayardan soru sorup "dosyamda aracımın dizel ve çeki demiri" kayıtlarının olup olmadığı bilgilerini istediler.

İstanbul Kadıköy yoğunluktan dolayı yaklaşık 2 saat sonra yanıt verilebileceği bilgisi geldi. Umutla 2 saatin geçmesini bekledik oldu 3, mesai bitti, istenen bilgiler İstanbul'dan gelmedi. Moralim bozuldu, çıktım Gaziemir Emniyet Müdürü Sayın Gürcan Görgülü'nün yanına.

Gürcan Müdürümü ilk defa orada tanıdım.

Bu kadar cana yakın bu kadar ince saygılı ve sevgi dolu bir müdürümüze son senelerde hiç rastlayamamıştım.

Gaziemir Emniyet Müdürümüz hemen kadrosundan bu işlerle ilgili Yardımcı Emniyet Müdürünü ve Trafik Komiseri bayan personellerini çağırdı, problemimi anlattı, ne zaman örneğin yarın bu kayıtlar İstanbul'dan gelir mi diye sorgulamaya bilgi alış verişinde bulundu.

Hatta bana dönüp siz şehir dışından geliyorsunuz isterseniz gece kalacak yer bile temin edebiliriz diye teklifte bulundu.

Bu teklif karşısında çok duygulandığımı ve mutlu olduğumu belirttim.

Gürcan Müdürüm "Ümit Bey inanın sadece size değil kapımıza gelen her insana bu teklifleri ve yardımı ayrımsız yapıyoruz" dediler.

Sonrasında personel görevlilerin bu istenen kayıtların ertesi günde gelmeyebileceği benim boşuna beklememem gerektiği, evraklar gelince beni telefonla arayıp bilgi verilmesi hususunda karara bağlandı.

Gürcan Müdürüm çay ikramında bulundu ve mesai bittiği için birlikte binadan ayrıldık, ben Karaburun'a döndüm.

Ertesi Cuma günü öğleden sonra Gürcan Müdürümüzün personeli Emine Komiserim aradılar istenen kayıtların geldiğini gidip yeniden Sarnıç TÜVTÜRK Muayene İstasyonu'ndan sonucunu alabileceğimi belirttiler.

Pazartesi ilk işim yeniden muayene istasyonuna gitmek oldu.

O da ne TÜVTÜRK görevlileri "siz neden tekrar randevu almadan geldiniz, bugün işiniz olmaz" deyince şokları yaşadım.

Durumu şef İlyas Çoban'a anlattım, engelli olduğumu ve 100 km uzaktan Karaburun'dan geldiğimizi belirttim.

İlyas Bey engellilere önceliğin olduğunu açıklayıp yardımcı oldular ve işim engelli kartımı gösterdikten sonra hemen yapıldı.

Bu konuda bendenize öncelikli olarak yardımcı olan başta İlyas Çoban Bey olmak üzere TÜVTÜRK personeli Gülçin Dağlıoğlu ve aracımı muayene edip teslim belgesini imzalayıp veren Okan Demirel'e çok teşekkür ediyorum.

Aracım çok küçük hafif kusurlarla muayeneden geçerken ilk başvuruda kayıt bilgilerini bilgisayardan başka bir kuruma taşırken yapılan 2 ağır kusurdan tam 2 günümü evimin dışında fazladan 200 km yol yaparak geçirdiğimi maddi ve manevi zarara uğradığımızı o hataları yapanlar engelli olarak çektiğimiz işkenceyi hiç düşünürler mi acaba?

Ancak bu sıkıntılarda güzel olan bir şey Gaziemir Emniyet Müdürümüz Sayın Gürcan Görgülü gibi muhteşem bir insanla tanışmak şerefine ulaştığım için mutlu olduğumu belirtmeliyim.

Gürcan Bey gibi güler yüzlü görgülü bilgili müdürlerimizin ülkemizde çoğalması dileğimizdir. Gaziemirliler bana göre böyle bir müdüre sahip oldukları için çok şanslılar diyebilirim. Çok değerli Gürcan Görgülü Müdürüme ve yine çok değerli yardımcı personeline, ayrıca trafik belgemin yenilenmesinde katkısı olan diğer personellerine çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız sizlerin güler yüzü ve yardımlarınızla bizler de mutlu olduk diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum