Müge Anlı ve "Sevgi İzi"
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Müge Anlı ve "Sevgi İzi"

16 Aralık 2015 - 19:08

Müge Anlı Hanım ile ilgili bu ikinci yazımdır. Bundan önce "mavi kapak" projesine katkısından dolayı destekleyen, teşekkür eden bir yazımı kaleme almıştım. ATV kanalında süper bir sabah programı yapıyor sayın Müge Anlı.

Müge hanımın programı sabah saat:10.00 da başlıyor, saat 13.00 de bitiyor. Bu programı işim olmadığı zamanlarda eşimle birlikte mutlaka izliyoruz.

Müge hanımın "tatlı sert" isimli programını seyretmeye kulakları çınlasın kayınvalidem Adile Kuşaksız bizi alıştırdı.

Tedavim sonrası kayınvalidemin evinde bir müddet misafir kalmıştım. Adile annemiz halen her sabah kalkar kalkmaz günlük işlerini yoluna koyup, kahvaltısını hazırlar programın başlama saatini bekler, heyecanla “tatlı sert” programındaki konuları büyük bir ilgi ile izler.

Onun bu heyecanı bizlere de geçti. Sonunda bu programın vazgeçilmez abonesi olduk.

Müge hanımın konuları içinde "kayıp, kaçak, şiddet, cinayet, çocuk, büyük kayıp aramaları ve engellilere yardım ile sorunlarını” sayabiliriz.

Bu konularda çok sayıda kayıp, kaçağı bulduğu gibi cinayetleri çözdüğü de olmaktadır.

Programda çözdüğü en son konular içinde konuşma özürlü bir çocuğu tam 21 yıl sonra ailesine kavuşturduğu gibi Almanya'da doğan babasının Türk olduğunu yıllar sonra öğrenen bir bayanın Türk akrabalarını ülkemizde bulmasıdır.

Her gün yeni yeni konularla ülkemizde toplumsal büyük bir eksikliği giderdiğini gözlemliyorum.

Müge Anlı tam bir vatansever ve Atatürk sevdalısı programcımız olup, boynunda ay yıldızlı bir kolyeyi de taşımakta; Türklüğü ile haklı olarak hep övünmekte gurur duymaktadır.

Bu yönü ile de Müge hanımı biz izleyiciler çok sevdiğimiz gibi programı reyting rekorları kırmakta olup, sadece ülkemizde değil dış ülkelerde de seyredildiğini yakınlarımızdan öğrenmekteyiz.

Müge hanım engellilere yardım için mavi kapak projesi dahil, onlara tekerlekli sandalyeler ile başka ihtiyaçlarını da gidermede elinden gelen her çabayı göstermektedir.

Müge hanımın son projesi sanırım sadece ülkemizde değil tüm Dünyada rağbet görüp uygulanmaya başlayacaktır diye düşünüyoruz!

Bugüne kadar konuşma engelli insanlarımız dahil, kayıp küçük çocukların bulunmasının güçlüğü karşısında istenen sonuç bir türlü alınamıyordu.

İşte bu sorun karşısında Müge Hanım ve tatlı sert programı ekibi "sevgi izi" projesini hayata geçirdiler.

Bu projeye göre kendilerine başvuran başta konuşma özürlü insanlarımız olmak üzere, çocuklar, büyüklerin kollarına şahsa özel bir numara silinemeyecek şekilde yazılmaktadır.

Bu numaralar bilgisayarda kayıtlara geçirilmekte olup, kayıp insanın kolundaki bu numara ekibe bildirildiği anda sistem bilgilerine o numara ile girildiğinde kayıp kişinin adresinden ve telefonlarından yakınlarına ulaşılmakta olup "aradığınız insan bulundu gelip şu adresten alın" denilmektedir.

Hatta 2 gün önce kaybolan bir konuşma engelli insan için bir karakol görevlisinin Müge Anlı ekibini telefonla arayıp "yanımızda kayıp bir insan var kolunda 2466 yazıyor" açıklaması ile bilgisayar sistemine girilmiş ve kayıp insanın ailesine telefonla ulaşılmış. Gidin kayıp akrabanız falan karakolda denilmiş, proje amacına ulaşmıştır.

Bu projeye tam destek veriyoruz, yayılması için siz okurlarımıza çağrı yapıyor, lütfen çevrenize konuyu yayınız ki artık bulunamayan kayıp insanımız kalmasın diyoruz.

Bize göre konumunda çok faydalı olacak bu "sevgi izi" projesi git gide genişleyecek olup, ilgili Bakanlığın tüm illerimize bunu yayması yaygınlaştırması gerekecektir.

Müge Anlı hanımı ile her bölgeye ulaşabilen süper ekibini başarılı yayın programları ayrıca son "sevgi izi" projesini hayata geçirdikleri için engelliler ve İzmirliler olarak kutluyor, başarılarını ayakta alkışlıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum