80 TL banka kredi kartı aidatı olur mu hiç?
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

80 TL banka kredi kartı aidatı olur mu hiç?

01 Ekim 2014 - 19:43

Kurban Bayramı geldi koçlar yerine bizi kurban etmeye çalışan bankalar var!
Cep telefonuma abartısız her gün bir bankanın 444'lü mesaj hattından mesaj yağıyor!(yeter artık bıktım, rahatsız ediyorsunuz gece gündüz diyorum takmıyorlar bile)
Yetmiyor "bu borcunu ödemezsen, yasal işlem başlatacağız" diye ayrı mesajlar atıyorlar.
Yine yetmiyor, yine aynı bankanın bir başka 444'lü mesaj hattından tam 1.5 aydır arıyorlar ve "bu borcunu ne zaman ödeyeceksin?" diye soruyorlar.
Karaburun'da yaşıyorum ve bazen 1 ay bazen 2-3 ay şehre banka şubelerine uğrama olanağım yok.
İzmir'e en son 2 ay önce gittiğimde, o bankaya da uğramış ve "borcumun olmadığını" söylemişlerdi.
Ama ben bekliyordum aramalarını!
Çünkü aynı bankadan yıllar önce aldığım kredi kartını bir alışveriş için 2013 yılında kullandıktan 1 ay sonra yaklaşık 400 TL geçmişe dönük borç çıkarmışlardı.
Bankaya vardığımda borç dökümü istediğimde geçmiş senelere ait kredi kartı aidatlarımı ödemediğimi bu yüzden o borçlarında katlanarak geldiğini söylediler.
İtirazlarımı dikkate almayınca kurban olduk bankaya ödedik o istenen paraları.
Kalktım bugün aynı bankanın Manavkuyu Şube'sine gittim "nedir bu borç bir şubenize uğruyorum, borcun yok diyorlar, sonra her gün en az 10 defa 444'lü telefonunuzla benim cep telefonumu çaldırıp borcunu ödedin mi diye soruyorlar, bana borcumun dökümü çıkarır mısınız?" diye sordum.
Aldığım cevap "biz şubelerden sizin hesabınızı ve diğer hiçbir hesabı göremiyoruz" oldu!
Ya bu nasıl bankadır, borcun var diyorsunuz sonra, hesabınızın dökümünü biz göremiyoruz diyorsunuz, bu durumda ben nasıl borcumu sorgulayacağım dedim.
Sonuç olarak bayan görevli yine bankanın ortasındaki telefona beni götürdü ve 444'lü banka numarasını çevirdi bana verdi.
Bu borcum nedir diye sorduğumda "kart aidat borcunuz 80 TL ve kartınızla alış veriş yapmamışsınız puan toplamamışsınız 63 TL'de oradan 157 TL faizleri ile birlikte borcunuz var" dedi telefondaki bayan.
Bayan görevliye "ben 2013 yılında kredi kartımı kullandım geçmiş senelerin aidat borçlarını da bana ödettiniz ağır bir kazık yedim, bu sene yani 2014'de kredi kartımı kullanmadım, nasıl bu borcunuzu ödeyin yoksa yasal işlem başlatacağız dersiniz, bir hizmet vermeden kart aidat borcumu olurmuş, bu gidişle bankanızdan kazık yiyen müşteriler yüzünden batarsınız, lütfen kartımı iptal ediniz ve almadığım hizmetin borcunu ödemiyorum, tarafınıza dilekçe yazıyorum, bu borca itiraz ediyorum" dedim kartımın iptalini sağladım.
Bu nasıl bankacılık eskiden yatırdığınız paralara en az yüzde 5 en düşük faiz uygulanırken, şimdilerde her köşe başında kredi kartı dükkanı açılmış, kart dağıtıyorlar, ödeyip ödemeyeceğini düşünmeden, kartını kullan kullanma senede 80 TL mis gibi aidat alıyorlar, sanki dükkan kiralar gibi.
Düşünün binlerce, milyonlarca kredi kartı dağıtmışsınız müşterilerinize, yalvar yakar ellerine tutuşturmuşsunuz, sonra yıllık 80 TL kira geliri gibi aidat geliri ne kadar büyük rakamlara çıkar hiç düşündünüz mü?
Kredi kartını size ilk verdiklerinde bir para aldıkları yetmiyor, hizmet ver verme kurban bayramı yat kurbansın 80 TL.
Ülkede kimi kime şikayet edeceksiniz?
Denetleyen birileri var mı?
Her gün basında banka kredi aidatları artık alınmayacak diye hayali haberler çıkıyor, ama gerçekler bankalarda daima farklı.
Bendeniz ÇETKODER'in Ege Bölge Temsilcisiyim ve tüketici olarak bu duruma düşüp kazıklanıyorum, vatandaşlar ne yapsınlar?
Bu arada bir kaç sene önce başka bir banka ile de aynı sorunu yaşadım!
Yasal işlem başlatmışlardı, kredi kartım ile alış veriş yapmadığımı ispatlayınca, tüm borcumu özür dileyip iptal etmişlerdi.
Kendilerine o bankaya bu yazımla bir daha teşekkür ediyor, şikayet dilekçesi verdiğim bankanın ismini ve alacağı kararı sizlerle paylaşacağımı belirtiyorum.
Bankalara buradan bir çağrım var!
Kredi kartı ile alış veriş yapmayanlardan lütfen hizmet vermediğiniz için aidat almayınız.
Ayrıca bu ülkede "asgari ücretin" ne kadar olduğunu bir düşünün ve asgari ücretin yüzde 10'u gibi çok yüksek bir aidat ile dükkan çalıştırır gibi müşterilerinizi bir daha kazıklamayınız.
10 TL aidat ücreti her sene alsanız da kimse kazıklanmasa olmaz mı?
Tüketicilerin artık kazıklanmaya değil, itibar görmeye ihtiyaçları vardır.
Müşteri veli nimettir, kurban asla değil diyorum.

NOT: Bu yazımla ülkede milyonlarca banka mağduru tüketicinin derdine derman olmaya çalıştım. Umarım bankalar bu mesajımı almışlardır. Yoksa tüketiciler kazıklana kazıklana kazıklanmamayı öğreneceklerdir. İşte o zaman bankalar için çok geç olabilir, diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum