Greenpeace'nin 3.ncü gemisi Türkiye'de!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Greenpeace'nin 3.ncü gemisi Türkiye'de!

17 Eylül 2014 - 20:15

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'nin yeni gemisi Rainbow Warrior III (Gökkuşağı Savaşçısı) isimli gemi, çevre sorunlarına karşı eylem ve tanıtım yapmak maksadıyla ülkemize geldi.

Greenpeace'nin bildiğim kadarıyla başka isimlerde gemileri mevcut.

Ancak efsane gemi Rainbow Warrior'un ilk gemisi Fransız Nükleer Denemelerine karşı çıktığı için batırılmış ve 1 çevrecimiz bu sabotajda ölmüş, Fransız Bakan istifa etmek zorunda kalmıştı.

Greenpeace'nin bilgilerine göre

"Greenpeace’in ilk Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) gemisi, 1985 yılında Fransız hükümeti ajanları tarafından bombalanıp batırıldı, ikinci gemi ise 20 yılı aşkın süre boyunca çevre suçlarıyla mücadele ettikten sonra 2011 yılında emekliye ayrılarak Bangladeş’te bir hastane gemisi olarak hizmet vermeye başladı. Türkiye’ye ilk kez gelen bu üçüncü gemi ise, Greenpeace’in 40. yılı olan 2011 yılında çevre mücadelesine başladı. Gemi, 1255 m2’lik yelken alanı sayesinde, karbon ayak izini en aza indirecek şekilde tasarlandı"

Greenpeace'nin 2'nci gemisi yani Rainbow Warrior II'ye İstanbul ve İzmir'de değişik seneler içinde 20 yıl müddetle bindim çevre eylemleri ile Basın toplantılarına katılıp, görüşlerimi kamuoyuna aktarılmasını sağladım.

Küresel sömürgecilerin rant alanı ilan edilen ülkemizde, çevre katliamları hızlı bir şekilde sürmekte olup, Uluslararası Çevre Örgütü Greenpeace'ye mutlaka ve mutlaka ihtiyacımız vardır.

Greenpeace'nin tanıtım olanakları bizlerin yanında çok çok fazla olup, Dünya çapında devasa büyüklükte gönüllüleri ile eylemlere gitmekte ve sonuç almaktadır.

Greenpeace Dünyada çevre kirliliklerine karşı büyük mücadele verirken, canlı ve yavru yakalanan Orkinosların semirtme gibi üretimlerinin sürdürülebilir seviyelerde olması için çok büyük ve tehlikeli eylemlere gitmekte olup gönüllüleri ile sonuç almaktadır.

Bu eylemlerde çok çok büyük risklere girmekte olan Greenpeace eylemcileri tehlikeli gösterileri ile yaşama, ölüme meydan okuyarak seyredenlerin bile adrenalinlerinin yükselmesine yol açmaktadır.

Bu eylemler aynı gün çevre örgütünün Dünya basın ağıyla birkaç saat içinde servis edilmekte, ilk haberlere yansımaktadır.

Greenpeace ile birlikteliğimiz 1994 yılına kadar gitmekte olup, çok sayıda çevre katliamlarına karşı birlikte eylem yapmış olup dostluğumuz ve yardımlaşmamız, paylaşımlarımız halen sürmektedir.

Greenpeace'de çok sayıda arkadaşımız görev yapmakta olup, onların her çevre eylemine aktif veya haber, paylaşım şeklinde desteğimizi vermekteyiz.

Greenpeace'ye sizlerde gönüllü destek olabileceğiniz eylemlerine katılabileceğiniz gibi maddi olarak da destek olarak ülkemiz çevre mücadelesine katkıda bulunabilirsiniz.

Greenpeace'nin 2011 yılında servise giren son gemisi Rainbow Warrior III, ülkemizde olup, rotası size yakın bir limana düşmüşse gidip gemiyi gezip görevlilerden çevre kirliliğine karşı geminin yaptığı faaliyetleri nasıl çevreci olarak üretilmiş olduğunu görerek bilgi edinebilirsiniz.

Greenpeace Çevre Örgütü’nün içinde son Rusya'da eylem yaptıkları için tutuklanan Türk Gizem gibi kardeşlerimiz de aktif görev yapmaktadır.

Son gemimizi henüz bende gezip göremedim.

Rotasında İzmir'in olduğunu biliyorum.

Eğer bir mani çıkmaz ise İzmir'de gemimizi görmeye ve son bilgileri almaya gideceğim.

Greenpeace ve Gökkuşağı Savaşçısı III Türkiye'ye hoş geldiniz, sevgili çevreci eylemci kardeşlerim diye onları selamlıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum