Ey İnsanlık Yeni Dünya Savaşına Hazırlıklı Olun Çünkü...
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Ey İnsanlık Yeni Dünya Savaşına Hazırlıklı Olun Çünkü Başladı

30 Nisan 2016 - 12:13

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) 'gölge kuruluşu' olarak bilinen Stratfor’un kurucusu George Friedman, dünyanın yeni bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğine dair gayet açık beyanatlarda bulundu.

George Friedman, tarih boyunca her yüzyılda en az bir kere sistem savaşı, (mevcut sistemin tümünü sallandıran büyük bir savaş) yaşandığını belirtti. “Avrupa’daki Yedi Yıl Savaşı, 19. yüzyılın Napolyon savaşları, büyük dünya savaşları, her yüzyıl bir şeyler olmuştur. Bu yüzyılda hiçbir şeyin olmayacağına iddiaya girmek ister misiniz? Bu iddiayı kabul ederim”

“Almanya, Rusya, Çin gibi bazı ülkeler gerileyince yerini başkaları alır. Tehlikeli olan şudur ki, yeni ülkeler henüz dengeye ulaşmış değil”.

Etkisini kaybeden ülkelerin yerini Türkiye, Güney Kore ve Japonya alacak

Friedman, şöyle devam etti: “1871 yılında Almanya birleşti ve sonucunda cehennem başladı. 20. yüzyıl başlarında Japonya gücünü artırdı ve kaos başladı. Şu anda da sistemde bir kaymaya şahit oluyoruz. Savaşa hazırlıklı olun!”

Tehlike kaynağının, bir grup ülkenin diğerlerinin yerini almasında değil, bu yeni ülkelerin kendini bulduğu yeni konumda olduğunu belirten Friedman, çatışmalara temel olabilecek temel teoriler arasında, ‘Etkisini kaybeden ülkelerin yerini Japonya, Güney Kore ve Türkiye alacak olmasıdır’ dedi.

Papantoniou: Türkiye dünyanın geri kalanından korkmayan bir ülke

Eski Yunanistan Ekonomi ve Finans Bakanı Yannos Papantoniou, Türkiye'nin şu anda süper güç olduğunu belirtti.

Papantoniou, Türkiye'nin büyüyen, başarılı bir ekonomi olduğunu belirterek, "Büyüyen ve aslında bir süper güç olduğunuzu düşünüyorum" dedi.

AB'nin terör çağı ile birlikte parçalanması yakındır

Eski İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde "Yeni Dünya Düzeni ve Gelecek" konulu oturumda konuşma yaptı.

Reinfeldt, Birleşik Krallık'ın AB'de kalmasının hem Avrupa hem de İngiltere için çok önemli olduğunu vurguladı.

Birleşik Krallık AB'den ayrılmayı tercih ederse büyük ihtimalle İskoçya'nın da Birleşik Krallık'tan ayrılabileceğini kaydeden Reinfeldt, şunları söyledi:

"Çok karmaşık bir durumla karşı karşıya kalacağız. Birleşik Krallık AB'den çıkacak, İskoçya, Birleşik Krallık'tan ayrılacak gibi bir durumla karşılaşacağız. Mesela Katalanlar'ın da İspanya'dan ayrılma gibi bir durumları belki olabilecek. Tüm bu ayrılıklar aslında AB'nin parçalanmasını belki beraberinde getirecek. AB parçalanırsa o zaman çok ciddi bir milliyetçilikle karşı karşıya olacağız."

Avrupa'da artan İslamofobik ve ırkçı eğilimler, AB de ki parçalanmanın ilk belirtileridir ve AB yi Türkiye'nin karşısında zor durumda bırakmaya devam edecektir.

Dünyanın en büyük fonu

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman liderliğinde oluşturulacak bir fonda, petrol kaynaklarının tükenmesinden sonraki dönem için 2 trilyon dolar para biriktirilecek.

Söz konusu 2 trilyon doların önemli bir kısmı özel ve kamu şirketlerinin hisselerinden oluşacak.

Muhammed bin Salman “Bu dünyanın en büyük fonu olacak” açıklamasını yaptı.

Bu fonun son savaş için olduğuna kesin kanaat getirmek için alim olmaya gerek yok herhalde. Zannımca yapılan tüm açıklamalar bahane.

Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır için girişimlerini yoğunlaştırıyor

İİT Genel Sekreteri Iyad Medeni, Türkiye'de yapılacak zirve öncesinde, Türkiye ve Mısır arasında uzlaşma sağlanması için başlatılan diplomasi mekiğinin hızlandığını ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in zirve öncesinde Mısır'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Kahire'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından Kral Selman bin Abdulaziz'in önümüzdeki Perşembe günü 3 günlük bir ziyaret için Mısır'a geleceği duyuruldu.

Mısır temasları esnasında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşecek olan Suudi Arabistan Kralı'nın ajandasında, Türkiye-Mısır uzlaşması ile ilgili dosyaların da olduğu konuşuluyor.

İİT Ticaret ve Sanayi Odaları toplantısında konuşan Medeni, ‘teşkilatın dönem başkanı olan Mısır'ın bu görevi Türkiye'ye teslim etme merasiminin, İslam ülkelerinin aralarındaki anlaşmazlıkları çözebileceklerini göstermeleri bakımından önemlidir’ dedi.

500'ü kadın 4100 Avrupalı savaşmaya gitti

Uluslararası Terörizmle Mücadele Merkezi, 10 bilim insanından oluşan heyete Avrupa kökenli militanlar konusunda kapsamlı bir araştırma yaptırdı.

Cuma günü açıklanan rapora göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden yaklaşık 4 bin 100 kişi savaşmak için Irak ve Suriye'ye gitti. Bunların yaklaşık 500'ü kadın.

Genellikle Avrupa'daki şehirlerde yaşayan militanların ortak özelliği çok kısa sürede radikalleşmiş olmaları. Bunların büyük bölümü de sonradan Müslüman olanlardan oluşuyor.

Bir başka ortak nokta ise militanların yüzde 90'ının aynı mahallelerden olması. Bu da, gençleri şehirlerde radikalleşmeye iten aşırı sağcı bir örgütlenmenin varlığına işaret ediyor.

IŞİD, yeni yayınladığı bir video ile Londra, Berlin ve Roma gibi şehirlere saldırı düzenleyeceğini bildirdi.

Videoda İngilizce konuşan bir IŞİD militanı "Dün Paris'ti bugün Brüksel, yarın neresi olacağını Allah bilir. Belki Londra, belki Berlin belki de Roma" ifadelerini kullandı.

Eski saldırılardan görüntülere yer verilen videoda, Londra'daki parlamento binası ve Roma'daki Kolezyum'un görüntüleri de yer aldı.

Belçika saldırısından sonra tehdit etmişlerdi. IŞİD, Belçika saldırılarını da bir video aracılığı ile üstlenmişti. Videoda Belçika kökenli bir militan, Brüksel saldırılarının tadımlık olduğunu, IŞİD’e yönelik operasyonların sürmesi halinde daha büyük saldırıların gerçekleşeceğini söyledi.

Saldırıların devamı gelecek

Videonun ikinci bölümündeyse Hollandalı IŞİD üyesi Hicham Chaib, başta Belçika olmak üzere, IŞİD’e yönelik operasyonlara destek veren tüm Avrupa ülkelerini tehdit etti. Hakkında tutuklama kararı bulunan Chaib, videoda “Avrupa Paris saldırılarından ders almadı, bu yüzden Brüksel’i düzenledik. Dahası gelecek” dedi.

İncirlik'ten tahliyeler başladı.

ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon) Adana, İzmir ve Muğla'da bulunan askeri üslerde çalışan Amerikalı personelin ailelerinin ülkeden ayrılması talimatının verilmesinin ardından İncirlik'ten tahliyeler başladı.

ABD ordusunun Avrupa'daki komutanı General Philip Breedlove'ın "Aileleri ve sivilleri tahliye etme kararını Türk hükümeti, ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığıyla yaptığımız istişareler sonucu aldık. Bunun aileler açısından yıkıcı bir karar olduğunu anlıyorum ancak onları güvende tutmak ve terörizme karşı mücadelede müttefikimiz olan Türkiye'yi ve kuvvetlerimizin muharebe etkinliğini sağlamak için bu kararı almamız gerekiyordu." Açıklamasını yaptı.

NOT; Yukarıdaki tüm haberler, metinlerde çok fazla değişiklik yapılmadan kanalahaber.com dan alınmıştır. Farklı zamanlarda gelen bu haberler alt alta konulduğunda daha derin anlamlar çıkacağı kanaatindeyim. Yazılanları iyice irdelemenizi tavsiye ederim. Alt manalar çok önemli gelişmelerin habercisi.

Zamanın akışı içerisinde, pek şeyde olduğu gibi bu önemli konularda da, haber metni içinde anlatılamayan ama vurgulanan anlamları kaçırıyoruz.

Bu konuda yaptığı çalışmalardan dolayı kanalahaber.com haber sitesine ve Kanalahaber TV ye tebriklerimi ve teşekkürlerimi iletirim. Yeni Türkiye yolunda çok önemliler.

Sırf haberleri değil, hayatı da iyi okuyabilmek için biraz daha dikkat, lütfen.

YORUMLAR

  • 0 Yorum