Kutlu Bahar Geldi, Kızıl Elmalar Çiçek Açtı
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Kutlu Bahar Geldi, Kızıl Elmalar Çiçek Açtı

07 Nisan 2016 - 11:41

Bilindiği üzere, Kremlin’den yapılan açıklama ile Rusya’nın Suriye’den “ÇEKİLECEĞİ” açıklandı.
Putin Ruhani ve Esed’i telefonla aradı ve Suriye'de Türkiye veya İslam ülkelerinin ordularıyla karşı karşıya gelmek istemediklerini, sadece Tartus ve Hinmem askeri üslerini koruyacaklarını geri kalan hava ve kara birliklerini, Akdeniz'deki gemilerini çekme kararı aldıklarını iletti.
Bu konu üzerine çeşitli ortamlarda gerek yazılı ve görsel gerekse sosyal medya da Rusya'nın Suriye'den çekilme kararı ile ilgili birçok görüş belirtilecek.
Rusya'nın Suriye'den çekilmesinin taktik bir hadise olduğu ya da aslında Suriye'de hedeflerine (sonuca) ulaştığı ve bu yüzden çekildiği gibi birçok yalan yanlış yorum üzerinize boca edilecek. Her zaman olduğu gibi algı operasyonlarına tabi tutulacaksınız.
bir kaçıştır bu, anlayana.
İşin aslı gerçekleşen bu çekilme, işgal bölgesinden bir asker azaltımı değildir. Bizatihi işgale teşebbüs edilen ülkeden çıkma (kaçma çabası) kararıdır. Tıpkı SSCB’nin Afganistan’dan, ABD’nin Afganistan ve Irak’tan çekilmesi gibi bir kaçıştır bu, anlayana.
Dünyada şimdiye kadar alınan tüm çekilme kararları taktik olarak değil, politik olarak alınmıştır. İşgalci ülkelerin politika değişikliğinin tezahürü olarak gerçekleşmiştir.
Hiç bir işgalci ülke (hele ki emperyalistler) tamam yeter buraya kadar, ben hedeflerime ulaştım çekiliyorum diyerek bir taktik geliştiremez ve uygulayamaz. Çekilme kararının taktiği maktiği olamaz. Resmen bir kaçıştır bu. Asla geri dönüşü olamayan bir kaçış hem de.

kaçacaklar ya da yok olacaklar
ABD çekildiği Irak’a bir daha dönemedi, hatta kuruluşunda bizzat rol aldığı Kürt Federal bölgesinde bile etkinliğini kaybetti. SSCB nin ardına bile bakmadan kaçtığı Afganistan zaten malumunuz.
SSCB Afganistandan kaçtı ve yıkıldı, eğer kaçmasaydı yok olacaktı. Şu anki durumda Rusya için farksız. Suriye den ya kaçacak ya da yok olacak.
ABD yi de aynı mukadderat bekliyor ya kaçacak ya yok olacak. Önünde başka bir alternatif kalmadı, ABD nin. Pek tabii ki, temsil ettiği haçlı-Siyonist ittifakın.
Nitekim, 10-15 gün içinde Rusya’nın hedeflerine ulaştığı için çekildiği yalanı da diğer tüm yalanları gibi ortaya çıkacaktır. Suriye'den hiçbir kâr veya çıkar elde edemeden çekilmek zorunda kaldığını herkes çok açık bir şekilde görecektir.

"Biri açıklasın bana neler oluyor..!" (Beşar Esed)

Rus siyaset bilimci Aleksey Makarkin Suriye den çekilme için “Türkiye ile olası sıcak çatışmanın önüne böylece geçilmiş oldu. Biz çekilmeyi ilan etmemiş olsaydık Türkiye ve Suudi Arabistan’a, Suriye’ye girmeleri için koz vermiş olurduk.” Dedi.
Ardından Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Ahmed Asiri: “Rusya’nın askerlerini geri çekmesi Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker gönderme kararını etkilemeyecek.” Dedi.
Durum gayet açık, Rusya İslam Ordusu ile çatışmayı göze almadığı için Suriye’den (kaçtı) çekildi. Çok fazla beklemeden Hizbullah da aynı kaçma yöntemini seçti.

kaçan haçlı ruhudur. Gelen ise, İslam Ordusu.
Artık kararları Türkiye’nin önderliğinde bölge ülkeleri alıyor. O her bir şeye karışan batılılar gayri nizami yöntemlerle durumu idare ediyor, hiçbir öneri getiremiyor, sadece alınan kararları ha bire tartışıyorlar. Onlar tartışa dururken, Yeni Türkiye bölgeyi dizayn etmeye devam ediyor.
Tüm dünya şunu gayet iyi bilmeli ki Suriye’den kaçan yalnızca Rus askerleri ve Hizbullah militanları değildir. Kaçan haçlı ruhudur. Gelen ise İslam Ordusu.

Müjdeler olsun o ordu şimdi görünmeye başladı.
"Ey iman edenler! Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani (düşman) ordular üzerinize gelmişti de biz onların üzerine bir rüzgâr ve göremediğiniz ordular göndermiştik. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görmektedir." (Ahzâb, 9. Ayet)

İslam ordusunun adını duyan
Tası-tarağı, pılı-pırtıyı toplayamadan,
Ardına bile bakmadan,
Kaçıyor kadim İslam topraklarından.
Yüzyıllık paslı ve zehirli bir hançeri söküp atıyoruz,
Müslümanların bağrından.
Ümmete selam olsun
Kutlu şafağın muştusundan (HAMMADUN)

yepyeni muştular çıkacak buradan bekleyin ve görün.
Azerbaycan'ın Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma çerçevesinde, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) V. Toplantısı, Bakü yerine Ankara'da gerçekleşti.
YDSK Toplantısını Bakü yerine Ankara'da yapma önerisi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da terörle mücadele konusunda Türkiye'yle somut dayanışma sergileme çerçevesinde yapılan bu öneriyi kabul etti, bu jestten dolayı Aliyev'e Türkiye’de olağan dışı bir program uyguladı.
Bu buluşma ile Orta Asya’nın Yeni Küresel düzen içerisindeki konumu daha bir netleşti. İlk muştuyu biz verelim, Turan ordusu hayırlı olsun diyelim.
Haydi hep birlikte Kızılelma’mıza yürüyelim,
Ümmetin mazlum evlatlarını daha fazla bekletmeyelim
Son kale, son ordusudur bu Hz. Muhammedin,
İslam’ın kutlu sancağını düşürmeyelim. (UMRAN HAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum