Yeni Türkiye Yeni Küresel Düzeni Kuruyor
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

Yeni Türkiye Yeni Küresel Düzeni Kuruyor

17 Mart 2016 - 20:17

Bölgemizde beklenmedik gelişmeler oluyor. Tüm ezberler bozuluyor. Dünya yeni bir çağa girerken bu çağın adını Müslümanlar koyacak. Yeni Türkiye, Yeni Dünya düzenini ‘’küresel adil düzeni kuruyor’’

Türkiye, İran ve AB ile görüşürken, Katar Kralı Sani Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’ı ziyaret ediyor. Şimdiye kadar görülmemiş derecede büyük bir hamle dünyayı kuşatıyor. Önce büyük bir güç gösterisi (Kuzeyin Gök Gürültüsü-Ra’d üş Şimal-20 ülke 200 bin askerle tatbikat), sonra çok ustalıkla yürütülen bir diplomasi.

Yemen'de hükümet güçlerine karşı savaşan İran destekli Şii Husiler savaşa son vermek için görüşmeler yapmak amacıyla Suudi Arabistan’a bir heyet gönderdi. Bu görüşmeler Mart 2015'den bu tarafa devam eden savaşın sona ermesi için yapılan ilk ziyaret olması dolayısıyla önem arz ediyor. İslam ordusu daha harekete geçmeden zaferler elde ediyor. Haydi hayırlısı demek lazım.

Türkiye’nin Suriye'deki top atışları her ne kadar PYD'ye gibi görünse de hedef, kesinlikle ABD-Rusya ve NATO'dur. Bugüne kadar NATO’nun patronu ABD’nin kullandığı İncirlik üssünü artık müttefik uçakları kullanıyor.

Suud, Katar ve Pakistan uçaklarına tatbikat sebebiyle açılan Konya askeri havaalanından sonra Diyarbakır askeri havaalanı da müttefik ülkelerinin uçaklarına açıldı. İncirlik hava üssünü müttefik İslam ülkelerinin orduları da kullanıyor.

ABD ve Batı Putin’den kurtulmak istiyor

ABD Avrupa hava kuvvetleri komutanı orgeneral Frank Gorenc: Rusya’yı ciddiye aldığını ve Moskova’nın bir numaralı tehdit olduğunu belirterek, Rusya’nın ABD müttefikleriyle askeri işbirliği yapmaya başlayabileceğini açıkladı.

Frank Gorenc; ABD nin müttefikleriyle Rusya işbirliği yapabilir diyerek, Rusya'nın Türkiye ile işbirliğine girmek zorunda kalabileceğini kastediyor olmasın.

ABD ve Batı Putin’den kurtulmak istiyor. Peki, Putin nasıl bir yol izleyecek? İzleyebileceği tek bir yol var oda Yeni Türkiye’nin rotasına girmek. (ve dahi girecek, kaçış yok)

Ne işleri var İslam coğrafyalarında

CIA’nin yıllarca Türkiye istasyon şefliğini yapan Graham Fuller “Ankara için en baskın ve acil görev bir an önce Suriye’den çıkmaktır” diyor.

Graham Fuller ABD adına Ankara’ya çağrıda bulunuyor. “Türkiye Suudi Arabistan’ın dev bir uluslararası Sünni Ordusu eliyle Şam’ı kontrol etme yönündeki absürt vizyonundan uzaklaşmalı.”

ABD Graham Fuller aracılığıyla tüm dünyaya Türkiye’nin Suriye’de olduğunu ve ABD’nin çaresizliğini ilan ediyor.

Rusya Genelkurmay Başkanı da benzer laflar ediyor. “Her taşın altından Türkiye çıkıyor. Suriye’de, Kırım’da, Ukrayna’da, Kafkaslarda, Ortadoğu’da.”

Evet her taşın altından Türkiye çıkıyor. Doğrusu yeni Türkiye sahibi olduğu her bir çakıl taşını koruyup kolluyor.

Suriye başta olmak üzere tüm İslam Coğrafyalarında, Yeni Türkiye birilerinden ya da bir yerlerden izin beklemiyor. Ama birileri Suriye ve bölge için Türkiye’nin gözünün içine bakıyor. Türkiye için beklenen tek şey en uygun vaktin gelmesidir.

Biz diyoruz ki, dünyanın öbür ucundan gelen ABD’nin, Fransa’nın, Almanya’nın, İtalya’nın, İspanya’nın, Rusya’nın Ortadoğu’da ne işi var. 80 küsur yabancı devletin ne işi var İslam coğrafyalarında.

AB'yi istila eden Müslümanlar

AB Başkan'ı Atina'da açıkladı; 27 AB ülkesine Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Yemen, Libya gibi ülkelerden son iki yılda 1,5 milyon mülteci girdi.

Papa bile AB Arap istilasına maruz kaldı. Dedikten sonra, herkes başını iki elinin arasına alıp durum değerlendirmesi yapmak zorunda.

AB yi istila eden Müslümanlar neden bu acıyı ve işkenceyi çekiyor? Bu durumdan ne murad ediliyor? Hep beraber bekleyeceğiz ve göreceğiz.

Bu arada da Erzurumlu - İbrahim hakkı hazretlerinin şu dizelerini aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.

Görelim Mevlam Neyler Neylerse Güzel Eyler

Hakk şerleri hayreyler

Zannetme ki gayreyler

Arif anı seyreyler

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Sen Hakka tevekkül kıl

Teslim ol da rahat bul

Her işine razı ol

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Deme niçin şu şöyle

Yerindedir ol öyle

Bak sonunu seyreyle

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Her işleri fâyiktır

Birbirine layıktır

Neylerse muvâfıktır

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Bir işi murad etme

Olduysa inat etme

Haktandır o, redetme

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler


Hiç kimseye hor bakma

İncitme, gönül yıkma

Sen, nefsine yan çıkma

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

ERZURUMLU - İBRAHİM HAKKI HZ.

BU YAŞANANLARIN SONUNDA NE DEMİŞTİK? NE OLDU? NE OLACAK?

Diye bir zamanlar yazmıştık ve pek çok itirazlar, eleştiriler aldık.

1-TÜRKİYE NATO'DAN AYRILIR

2- TÜRKİYE TURAN ORDUSUNU VE İSLAM ORDUSUNU BİRLEŞTİRİR

3-RUSYA DA BİZİMLE BİRLİKTE 3. DÜNYA SAVAŞINA KATILIR

4- HİLAFET TEKRAR İHYA EDİLİR BAŞINADA BİR TÜRK GETİRİLİR

Irak ve Suriye devletleri kalmayacak yakın bir gelecekte. Sadece bu iki ülke değil birçok ülkenin ya sınırları, ya sistemi, ya rejimi değişecek. Dünyanın düzeni değişecek. Yeni Dünya ya YENİ KÜRESEL ADİL DÜZEN gerek. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum