ALO DOKTORLAR İZİNDE- 184
Reklam
Murat Yaman

Murat Yaman

Yorum-lu-yorum

ALO DOKTORLAR İZİNDE- 184

05 Ağustos 2014 - 23:51

Doktorlar izinde peki, hastalıklar izinde mi ? Doktorlar en doğal hakları olan tatillerinde. Peki ; bütün hakların üstünde olan en doğal yaşam hakkı ne olacak. Ölümü gönderebilir misiniz izne. Ya Azrail hiç çıkmış mı dır acaba tatile. Maalesef tüm bunlar yaşanıyor bu memlekette.

Sakın ha aramayın 184 ü de. Görevleri sizi dinlemek olan lafazan memurlar sizi bir güzel azarlar. Eee ne de olsa sağlık bakanlığının 657 ye tabi memurudurlar. Eski Türkiye nin paralel uzantılarıdır.

Hastalanma kardeşim. Hadi hastalandın bir halt ettin. Alo 184 ü arayıp ne diye şikâyet ettin değil mi. İşte böyle azarı işitirsin. Ne de olsa karşındaki devletli memuru. O sana ne isterse söyler. Asar keser. Sus sen sus. Ve kabul et. Sen fanisin. O devletli.

Olmuyor olmuyor en ileri teknolojileri getirsen de paraları en son teknolojiye harcasan da olmuyor. Sağlık ve eğitimde olmuyor. İnsan hayatı üzerine yemin ederek işe başlayanlar. Tatil deyince yeminlerini dahi unutuveriyor. Ben ben illada ben. Ölüp gitsen de sen. Tatilimden vazgeçmem ben. Sağlık personeli. Adı doktor ya da hemşire ya da görevli ya da ya da ne fark eder. İşi bu. Bunun için para alıp birde vatandaşa caka satıyor.

Devlette süreklilik esastır. Ama devlet kurumlarında değil özelliklede hastanelerde. Yaz aylarında hastalanmayacaksın kardeşim direkt öleceksin. Sağlık personelini can gibi basit şeylerle meşgul etmeyeceksin. Canın cennete. Canları ne zaman ister tatilleri ne zaman biter se. O zaman ilgilenecekler seninle. Hele ki şikâyete hiç yeltenme. Devletlûları şikâyet etmek hakkını aramak, senin neyine. Düsturunu unutup alo 184’ü arama gafletinde bulunduk.

Özetle aşağıdaki olayları Tarih 01.08.2014 sabah saatlerinde doktora muayene için gittiğimde doktor yok izinde denildi. Peki diğer doktor nerede ben hastayım dediğimde 2. doktorada izin verildiği söylendi. Ben şimdi ne yapacağım dediğimde de bana başka hastaneye git İzmir’de hastane mi bitti denildi. Sağlık bakanlığı hizmetleri artık vatandaşın hasta olup olmamasına göre değil sağlık bakanlığı personelinin keyfine göre yürütülüyor. 2 doktor birden tatil yapacak diye sağlığımdan olduğum yetmiyormuş gibi birde işimden mi olmalıyım. Saat 18.52de alo 184 şikâyet hattını arayıp Dilara hanımla konuştuğumda tüm sağlık personelinin ezberini bana tekrarladı. Başka hastaneye git demekle kalmayıp bir güzelde haşladı. Al sana hizmet. Bu kadar hata ancak art niyetle olur. Kamu personelinin büyük çoğunluğu özelliklede sağlık personeli yeni Türkiye’nin değerlerine direniyor.

Çözüm bu mu vatandaş sizin keyfinizi mi bekliyecek. Ben şikâyetimi söylediğim zaman bana çözüm üretmelisiniz. Bahaneler sisilesi yada azarlar manzumesi değil. Şikâyetimi size aktarmakdan başka yapabileceğimiz bir şey yok biliyorsunuz. Vatandaş her zaman ezilip, sizin keyfinizi beklemek zorunda mı? Ya Azrail keyfinizi bekler mi ey ALO 184. SESİM GELİYORMU ALOO

Bu semt polikliniğinde doktorlar zaten haftanın 3 günü hastane de bulunuyor üstüne birde çok çalışıyormuş gibi yılda 1,5 ay yıllık izine çıkıyorlar. Diğer izinler hariç. Onları da kattığınızda 365 günün 200 günü tatil. Ama yine de yaz tatili. Hiç de önemli değil. Vatandaşların ne çekdiği.

Hastanede muayene edecek doktor yok deniliyor. Asgeri ücretle çalışıp doktora gitmek için bir gün iş yerinden zar zor izin alan çalışan, vatandaş ne yapacak dediğimde İzmir’de hastane mi bitti onlara gidin ezberini tekrar cevap olarak alıyorum.

Ben bir medya çalışanıyım ve bu olanları yarın köşemde halkıma aktaracağım dediğimde biraz dikkate alınıyorum. Çok zor da olsa hem beni dinlemek yerine azarlayan dilara hanımı hem semt polikliniğinin uygulamasını şikayet edebiliyor(muy)um.

Dilara hanım benim T.C. numarama varıncaya kadar her şeyimi öğreniyor. Ben se sadece ismini. Şikayet dilekçemi hazırladımı onu bile bilmiyorum. Sorduğum her soruya ise sert ve olumsuz cevaplar alarak. Telefonu kapatmak zorunda kalıyorum.

Gözlerimin tedavisi için kapısını çaldığım devletimin sağlık bakanlığının kurumlarından yüksek şeker, baş ağrısı, moral bozukluğu, can sıkıntısı gibi bilumum rahatsızlıkla ayrılıyorum. Göz rahatsızlığımı unutuyorum. Öylesine kötü bir muamele ile karşılaşınca, eski hastalağımı unut yeni dertlere yelken açıyorum. Sonuç da bu da bir tedavi yöntemi değil mi?

Bir ihmal yüzünden bir çivi kaybolur,

Bir çivi yüzünden bir nal kaybolur,

Bir nal yüzünden bir bacak kaybolur,

Bir bacak yüzünden bir at kaybolur,

Bir at yüzünden bir savaş kaybolur,

Bir savaş yüzünden bir memleket kaybolur.

Japon Atasözü

"Önceliklerimiz zorunluluklarımızdan daha büyük olamaz. Haklarımız, sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece korunurlar" (John F Kennedy)

YORUMLAR

  • 0 Yorum